Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
ATPL | 49,00 | 41.993 | 857 | 47,80 | 49,50 | 0,00% |
Lipo sam vam govorija da imate katastrofalan menađment.Zar je moguće da je LPLH sa starim kantama
ostvarila dobit od 15 kn po dionici/ATPL analogno 100 kn po dionici/.A ATPL 30 kn gubitka po
dionici u četvrtom kvartalu 2009.
Normalno jer pušite u zraku,pušite na kopnu i pušite na moru.
A tek što će biti sa 1Q2010.LPLH će vjerovatno ostvariti 30 kn po dionici,a za to bi analogno
sadašnjoj cijeni ATPL trebala ostvariti 200 kn po dionici.Dakle,dobra vremena za pametne brodare,a loša za loše.ATPL je poslovala vjerovatno na pozitivnoj nuli.
Katastrofa.
Nemam ništa protiv ATPL samo pričam brojevima tj,rezultatima.
Podcijenjenost po NAV iznad tri puta,a po dobiti pet šest puta.
je, i ja svoje po 1280…..al ušao sad ponovo…..jbg….. [lol] [lol] [lol] [lol]
kad se ta prodaja dogodila ???? davno,davno bilo je …..
Lipo sam vam govorija da imate katastrofalan menađment.Zar je moguće da je LPLH sa starim kantama
ostvarila dobit od 15 kn po dionici/ATPL analogno 100 kn po dionici/.A ATPL 30 kn gubitka po
A tek što će biti sa 1Q2010.LPLH će vjerovatno ostvariti 30 kn po dionici,a za to bi analogno
sadašnjoj cijeni ATPL trebala ostvariti 200 kn po dionici.Dakle,dobra vremena za pametne brodare,a loša za loše.ATPL je poslovala vjerovatno na pozitivnoj nuli.
Katastrofa.
Lopina s obzirom da je jučer bio prvi aprila mogao si se više potruditi,čuo sam i boljih šala jučer [smiley].Ta LPLH je toliko dobra firma da mora bit kada krene novi val rasta BDI-a,povuči če sve ostale sa sobom a najviše ovu jebeno precijenjenu ATPL.A kako su krenuli sa zaradama po dionici možda bude i koja dividendica za jedno 200-300 godina.Čudi me da se na netko iz LPLH nije pojavio na televiziji da komentira trenutno stanje na tržištu brodara i brodogradnje,a imaju strašan menađment.A gle čuda ovi se sjetili tamo nekog predsjednika iz Dubrovnika nekakve firmice ATPL,pobogu pa gdje su njih našli….Lijep pozdrav imaocima ATPL
Katastrofa.
Lopina s obzirom da je jučer bio prvi aprila mogao si se više potruditi,čuo sam i boljih šala jučer [smiley].Ta LPLH je toliko dobra firma da mora bit kada krene novi val rasta BDI-a,povuči če sve ostale sa sobom a najviše ovu jebeno precijenjenu ATPL.A kako su krenuli sa zaradama po dionici možda bude i koja dividendica za jedno 200-300 godina.Čudi me da se na netko iz LPLH nije pojavio na televiziji da komentira trenutno stanje na tržištu brodara i brodogradnje,a imaju strašan menađment.A gle čuda ovi se sjetili tamo nekog predsjednika iz Dubrovnika nekakve firmice ATPL,pobogu pa gdje su njih našli….Lijep pozdrav imaocima ATPL
[/quote]
Jučer prvoaprilska šala,a danas drugoaprilska istina.
ATPL 4Q 2009 AOP 071 gubitak dioničara 31.673 po dionici -22,70
LPLH 4Q 2009 AOP 069 dobit dioničara 9.933 po dionici 15,00
15:160,90=x:970
x/potrebna kvartalna dobit ATPL/=90,42
Dakle,Atpl bi trebala ostvariti dobit od 90,42 u kvartalu da bi dioničari ostvarili istu korist kao mi u lplh.90,42 kvartalno bi činilo 361 kn godišnje što bi bilo dostatno da pokriva cijenu od 3.000 za ATPl.Naime LPLH je kroz ovu dobit potvrdio cijenu od barem tri puta veću od sadašnje.
Prvi kvartal koji je iza nas će samo potvrditi nastavak ovog trenda.I početak drugog isto.
ATPL na 1.000 LPLH na 500 to bi bio otprilike korektan fundamentalni omjer ovih dionica.
Ipak nelikvidnost LPLH,nepopularnost,loš PR bi ovu dionicu tebalo "kazniti"ovu dionicu ne više
od 30%.Dakle tek kada LPLH bude na 300 možemo pričati o podcijenjenost za 40%.Sa kvartalnim izvješćem 1.Q 2010.te razlike će se dodatno produbiti.
Bitno:LPLH puno zarađuje,ATPL se bori za pozitivnu nulu
Razlog:loš menađment ATPL koji se izgubio u 2009.
ATPL – amortizacija 250 milja kuna – Lopina – ove tvoje LPLH gluposti naokolo se ipak ne mogu trpit.
Kakav je GFI ukupno LPLH ? [lol] [lol]
Je lopina,ti si sve pojednostavio i sveo na zajednički nazivnik,mislim da kod brodara treba uzeti više stvari u obzir kao:
starost flote
cijene čelika
cijene nafte
osiguranje
tečaj USD
vozarine na spotu
terminske ugovore
obnova flote
Pošto cijene čelika,nafte i dolara rastu očekuje se da će vozarine rasti više od predviđanja.
ATPL – amortizacija 250 milja kuna – Lopina – ove tvoje LPLH gluposti naokolo se ipak ne mogu trpit.
Ne tražim konflikt gosp.Zmrklic.Neka brojevi govore.
GFI 31.12.2009.
AOP 004 ——————-AOP 044
Dug,mater.imovina godišnja % kvartalna %
ATPL——2.515.790.——–172.404 —6,85%—39.083 –1,55%
LPLH——–441.439———-52.310—-11,85%—13.906—-3,15%
LPLH odvaju duplo veću stopu amortizacije od ATPL,što je logično jer se stariji brodovi moraju brže amortizirati.Ali i pored relativno dvostruko veće amortizacije/3,15:1,5502,03/LPLH je ostvarila
dobit po dionici od 15 kn u zadnjem kvartalu/analogno ATPL 90 kn kvartalno/,a prvi kvartal koji je iza nas bi trebao pokazivati istu stvar.Naime,nije došlo do nikakvih promjena koje bi trebale ići
u prilog ATPL,a da istovremeno nisu korisne i za LPLH.Ja očekujem da će to pokazati
slijedeće FI 1.Q 2010.za mjesc dana.
A GFI izvješće LPLH je fantastično.Nakon ovakvog kvartala.
Ostale djelatnosti posluju pozitivno.Stalno.
A brodari od značajnih gubitaka u prva tri kvartala ostvarili dobit od 14 mil kn i smanjili godišnji
gubitak,tako da su ostale djelatnosti ostvarile veću dobit od gubitka brodara.LPLH holding d.d.
je na godišnjem nivou ostvario dobit od 1.995/cca 3 kn po dionici/.
Promjena smjera je znak za kupnju,ali ovakav skok dobiti trebao bi donijeti skokovit rast
LPLH već u utorak,a naročito poslije kvartalnog izvješća prvog kvartala za mjesec dana.
Mislim da sam previše izmaltretira dioničare u ATPL i da eventualnu raspravu nastavimo na temi
Usporedba brodara.Koga interesira LPLH može na stranice LPLH.
Je lopina,ti si sve pojednostavio i sveo na zajednički nazivnik,mislim da kod brodara treba uzeti više stvari u obzir kao:
starost flote
cijene čelika
cijene nafte
osiguranje
tečaj USD
vozarine na spotu
terminske ugovore
obnova flote
Pošto cijene čelika,nafte i dolara rastu očekuje se da će vozarine rasti više od predviđanja.
Bravo.Ali kao posljedica pametnih poteza menađmenta kao posljedica bi trebao biti dobar poslovni
rezultat,tj manji gubitak od drugih u loša vremena odnosno veća dobit u dobra vremena.
Za LPLH su ovo odlična vremena,za ATPL jako loša.Zašto?Sve gore navedeno vrijedi za sve brodare.
Onaj koji nađe bolju kombinaciju ili ima više sreće ili je pametniji.Možda je menađment LPLH
u ovom trenu sretniji,ali smatram da ATPL nije pametniji .Sreća prati hrabre.To pokazuje kontinuirano
loši poslovni rezultati ATPL punih 18 mjeseci.Nastavak slijedi jer ako je nešto krivo,što više raste
sve će biti krivlje.