Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
ATPL | 49,00 | 41.993 | 857 | 47,80 | 49,50 | 0,00% |
danas bi bdi mogao malo gore?…..no hoče li to potrajati duže vremena?…..
Danas BDI mijenja trend, tj manje će padati, tek preksutra očekujem +
kejp i panamaks će u lagani plus , supra i hendi ostaju cca isti [thumbsup] sutra okreće bedei u značajjniji plus. vidiš li da je kejp pao i ispod supre a to j e neodrživo stanje – il kejp mora gore il će sve u mp3
hebiga opet je pao.. 77 punta [cry]
Baltic Exchange Dry Index TM 3021 (DOWN 77)
Baltic Exchange Capesize Index TM 3245 (UP 1)
Baltic Exchange Panamax Index TM 3806 (DOWN 159)
Baltic Exchange Supramax Index TM 2542 (DOWN 105)
Baltic Exchange Handysize Index TM 1424 (DOWN 25)
Prodajem Kad dođe na 1200 imam vremena i …..Dugoročno dobra dionica….
koja tišina……strah i trepet vlada, ha?……..ma bude sve dobro valjda……ak bu pad bit če brz i jak…..a ako bude rast idemo nebu pod oblake mada se za sada ne čini tako več više sve izgleda tmurno i oblačno…….ak ništa drugo vani je ljep dan danas, stiže nam prolječe još kad bi nam u burza udahnula malo proljetnog zraka bilo bi to jako ljepo……
kratkoročno dobra dionica..al o.k. ušao si u pravo vrijeme..buy signal je očit..
koja tišina……strah i trepet vlada, ha?……..ma bude sve dobro valjda……ak bu pad bit če brz i jak…..a ako bude rast idemo nebu pod oblake mada se za sada ne čini tako več više sve izgleda tmurno i oblačno…….ak ništa drugo vani je ljep dan danas, stiže nam prolječe još kad bi nam u burza udahnula malo proljetnog zraka bilo bi to jako ljepo……
Meni se sve čini da će još godinu dana ATPL biti u rasponu 900-1100 kn. Trenutno ne postoje nikakvi razlozi za gore ili dolje, ovo je fer cijena +/- 10%.
Imajući u vidu da se nalazimo na 38.2% rasta BDI ( 05.12 2008-663 i 19.11 2009-4661) neko odbijanje je moguće, ali oscilatori i nepostojanje divergencija za sad upućuje na nastavak down trenda BDI-a.
[/quote]
A meni se ipak više sviđa ova slika
NA 1200 je tek pravi BUY target …..
po meni je realna cijena 1200 trenutno,mislim da bi bdi mogao potegnuti preko 4000 u idućih 10-ak dana,ali to ne znači da će atpl potegnuti,mada kad bi bdi probio 4000 mislim da bi imala snage za 1200,ali ne i više..nije nikome u interesu da plane ko šibica
po meni je realna cijena 1200 trenutno,mislim da bi bdi mogao potegnuti preko 4000 u idućih 10-ak dana,ali to ne znači da će atpl potegnuti,mada kad bi bdi probio 4000 mislim da bi imala snage za 1200,ali ne i više..nije nikome u interesu da plane ko šibica
po meni je realna cijena već sad 2850, a ako BDI povuče do 7500, onda bi ATPL trebala imati snage za 5000 krznenih.a meni, a i postojećim dioničarima je u interesu da ode i do 15000, a može i više.