ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.
Zadnja izmjena 10.11.2024. u 14:00
OznakaVrijednostPrometKoličinaKupovnaProdajnaPromjena
ATPL
49,00
334.572
6,828
47,70
49,00
3,38%
Podaci su preuzeti sa ZSE uz odgodu od 15 minuta.

primjetio sam da u TOP 10 svi kupuju niko ne prodaje.PBZ i HPB dobro podebljavaju svoje pozicije

više boli kada drugome raste, nego li kada tebi pada

stvari zapravo stoje ovako! [smiley2]

Excel Maritime Carriers Ltd
39.36
+0.06 (0.15%)
Vol: 367,100.00 Avg Vol: 1.77M

DryShips Inc.
76.95
-1.86 (-2.36%)
Vol: 2.06M Avg Vol: 5.19M

Diana Shipping Inc.
28.80
+0.86 (3.08%)
Vol: 940,474.00 Avg Vol: 4.42M

http://finance.google.com/finance?q=NYSE:DSX

po meni najvažnije pratit excel maritime jer ima najsličniju flotu atlantskoj, tj. kad atlantska dobije sve brodove će imat sličnu flotu! [smiley2]

inače mcap excela je 788.34M, a dolar pada, nafta raste, bdi je pre nepredvidiv no čini se da lovi kratkoročni negativni zamah, dok je pe excela 12,94, a drysa koji je najviše izraženi spot brodar 8,64

koliko je ono pe atlantske s projiciranim svim mogućim i nemogućim brodovima koje još nema i dobiti na trenutnim vozarinama?

inače, apsolutno je nerazumno za brodare zbog cikličnosti i nepredvidivosti sektora da se oni trže na pe većem od 3-5 do max 10 bez obzira bio to rastući il ne sektor, jer sve što raste može i past!

no još jednom kažem tehnička analiza atpl kaže da bu vjerojatno gore, al dok god burza ne prestane bit lutrija još ću 3x razmislit prije svake kupnje!

PE ATPL 15.10 PB 4.78

PS ATPL 3.17

PE drys 13.38 PB 3.89

PS Drys 6.37

Sa bloomberga sluzbeni podaci koji se svaki dan mjenjaju ovisno o cijeni na dan

SAM PROTIV SVIH

Evo ti i za Excel

PE 13.67
PS 5.17
PB 2.15

SAM PROTIV SVIH

Da zakljucim nije ATPL ni precijenjen ni podcijenjen sto se brodarskog sektora tice jedino ATPL jos ima turisticki sektor u jednom od najvrjednijih
gradova u svijetu plus avio sektor.
Ako bi danas kupio dionicu ATPL dobivas kao bonus hotele i avione jer su u brodarskom sektoru tu negdje sa ostalima.

SAM PROTIV SVIH

jel mislis da onda u ove multiple nisu uracunati prihodi i dobit od avio i turistickog sektora?
kad kazes da je to bonus?

SVAKOGA DANA, U SVAKOM POGLEDU, SVE VIŠE NAPREDUJEM

Nisu Atpl bi se trebala zbog ova dva biznisa trziti na vecim pokazateljima od ostalih brodara

SAM PROTIV SVIH

PE ATPL 15.10 PB 4.78

PS ATPL 3.17

PE drys 13.38 PB 3.89

PS Drys 6.37

Sa bloomberga sluzbeni podaci koji se svaki dan mjenjaju ovisno o cijeni na dan

ATPL na cijeni od 2980kn
PE 18,3
P/S 3,0
PB 4,0
to je sa Fimine stranice dnevnog izvjesca za 23.10.Zbog cega se PE tolko razlikuje od tvoga

više boli kada drugome raste, nego li kada tebi pada

Nisu Atpl bi se trebala zbog ova dva biznisa trziti na vecim pokazateljima od ostalih brodara

na žalost su i ova dva biznisa ciklična a što se tiče budučeg rasta firme i mugučnusti ostvarivanja dodatnih prihoda slažem se………….. sad da li se može dogodit da sva tri biznisa imaju loše poslovanje onda sigurno nije razlog za kupnju ove dionice, ali da idu sva tri odlično-sky is the limit ovakvi dionici (npr.ulaz hr u eu), pa po iskustvima znamo, da dolazi na red jedanput jedan jedanput drugi biznis….(što znači da možemo očekivat umireno rast).
a što se biznisa i širenja poslovanja tiče izgleda da imaju sličnu strategiju i u ULPL….
[smiley11]
a u americi ne vjerujem da imaju slične prilike ostali brodari…………
što znači ima još puno prostora za rast ove firme i dionice naravno…i naravno nije navlačenje na kupnju i prodaju, svaki nek sam presudi šta se može dogodit u sledečim godinama (a ne danima ili mesecima)

prijatelju,
koliko bi to bilo pretvoreno u kune?
100, 200, 300, 500kn?

nikome od nas to nije ni target ni cilj!
to zvuci kao hvatanje za slamke jednog utopljenika.

ja smatram da to ATPL nije..
iako trenutno nemam dionicu, na vrhu mi je prioriteta.
cim se malo stabiliziram i prodje ovo njesra oko izbora eto me opet tranu.ne znam hoce li kolicina biti veca ili manja od one prije, to cemo vidjeti.
osobno, nemam problema sa Atlantskom plovidbom, odlicnom firmom, vec ATPL-R-A, tj dionicom.
i sam znas koliko mi je dio portfelja bio u njoj, prodajom se nije nista promijenilo i dalje vjerujem da bi to mogla biti jako lijepa prica, problem je veliki free float, a i velika kolicina dionica.dosta velika količina njih je kupljena 90ih po cijenama od 20-30kn.a i po 100,200, 500kn.
tim invesitorima je svejedno jeli im cijena po kojoj ce izaci 3000kn, ili 4000kn.nazalost i sam si svjedocio zajedno sa mnom.zajedno smo skrgutali zubima [smiley2].
ja ih kuzim, ‘ebiga ljudi su uzeli lovu kojoj se ni u snu nisu nadali i bas ih briga..

ipak, iako mi trenutno odgovara sto niza cijena ponovnog ulaza, [smiley2] nadam se da ce prica o fundamentima, Kinezima, Indijcima, vozarinama dobro zavrsiti, kao sto sam mislio i pri prvom ulazu.i dalje vjerujem u to i da je 2008. godina brodara.pa makar ja ulazio po 3500kn, nek ona ode na 6 000kn, pa svi sretni.samo da prodje ova politicka nestabilnost.
dakle, na istoj smo strani!

naravno kad procitam postove kolege Wundera, razumijem tvoju nervozu!
covjek koji je prije tjedan -dva pricao da ce sav portfelj staviti u ATPL i da je samo s njom siguran i da je to nesto naj, naj, naj, sad kad je prodao, zbog straha od margin calla, kao i ja, napravio je salto mortale i sad ATPL vise nije tako dobra prilika.
sad je vec vrlo upitna…
pače opasna!!

je li kolega promijenio misljenje na osnovu promjene fundamenata, kratkortocnih ili dugorocnih, ili samo druka iz jala i zelje za sto nizim ulazom, ostavljam njegovoj savjesti.
ja osobno imam misljenje o tome, ali nije za javnost..

lijep pozdrav svima,a pogotovu bivsim suborcima u ATPL, vidimo se uskoro opet, mozda vec u ponedjeljak!

SVAKOGA DANA, U SVAKOM POGLEDU, SVE VIŠE NAPREDUJEM

ej drugar ne kaki, pa ti znaš kaj ja mislim o atpl, ne mogu ja utjecat ni niko na ovom forumu na cijenu dionice, imamo i velikog sellera il više njih i dobrog buyera iako oni u hpbu mi se čini da lupaju napamet, tj. da se i njih lako navuče! [smiley2]

i znaš dobro kolko sam ih imo i na kolko kredita i puko sam i sve rasprodo čisto da rekonsolidiram financije jer su pre nestabilna vremena što se tiče cijelog svijeta, a za rvatske izbore i to me boli mile k. jer je ta korekcija ionako vjerojatno već odrađena i jedino mi je žao što sam joj i sam na kraju podlego zbog prevelike doze rizika kojoj sam se izložio!

pa i sam kolega geronimo upravo kaže isto što sam i ja da atpl trenutno vrijedi upravo koliko košta i s obzirom na moj način ulaganja za kupit skoro 4znamenkasti broj atpl treba skupit poprilično muda!

slažete li se kolega prodavaču na 2750? [smiley11]

a i odsad mjenjam taktiku, smatram se predobrim trgovcem da bi se bavio dugoročnim držanjem dionica i odluka o držanju dionice pred krahić burze me skoro glave koštala!

jednostavno me murphyev zakon i panika mase skoro uništila, al što te ne ubije te ojača! [smiley2]

naravno kad procitam postove kolege Wundera, razumijem tvoju nervozu!
covjek koji je prije tjedan -dva pricao da ce sav portfelj staviti u ATPL i da je samo s njom siguran i da je to nesto naj, naj, naj, sad kad je prodao, zbog straha od margin calla, kao i ja, napravio je salto mortale i sad ATPL vise nije tako dobra prilika.
sad je vec vrlo upitna…
pače opasna!!

je li kolega promijenio misljenje na osnovu promjene fundamenata, kratkortocnih ili dugorocnih, ili samo druka iz jala i zelje za sto nizim ulazom, ostavljam njegovoj savjesti.
ja osobno imam misljenje o tome, ali nije za javnost..

lijep pozdrav svima,a pogotovu bivsim suborcima u ATPL, vidimo se uskoro opet, mozda vec u ponedjeljak!

i zaboravio si jednu stvar, u trenutku kad sam ja to i imo u glavi, drys je bio 130, excel 80…

atpl je bio 3400 cca i sve je držalo vodu, ali nisam bio dovoljan prorok da bi predvidio da će tamo sve otić u mp3 iako je situacija i tad bila poprilično jasna da ih fed umjetno održava na životu

no i da sam napravio to, dalo bi se poprilično zaradit jer je atpl dotako 3900, ali zaboravio sam jednu stvar, a to je da bi ostvario zaradu dionicu treba prodat kad naraste, pogotovo ako se igraš s kreditima, jer sve što je likvidno i što jako potegne gore mora potegnut i dole i tako je otkad je svijeta i vijeka

zato se vraćam na staro i idem zaradit još bar 1000% u sljedećoj godini jer mi kreditaši s držanjem dionica se ne bi smjeli igrat previše jer viš kaj se može dogodit! [smiley2]

New Report

Close