ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.
Zadnja izmjena 22.11.2024. u 06:55
OznakaVrijednostPrometKoličinaKupovnaProdajnaPromjena
ATPL
49,00
74.725
1,525
47,60
49,50
0,00%
Podaci su preuzeti sa ZSE uz odgodu od 15 minuta.

http://www.thestreet.com/_yahoo/story/10697915/1/dryships-swells-on-maersk-takeout-rumor.html?cm_ven=YAHOO&cm_cat=FREE&cm_ite=NA

da ne bude zabune oko drysa
bez obzira na tekst, dobar znak za nas koji plovimo ovim barkama. pozdrav i sretno

persjesus

iz atpl sad ne izlazim ni pod razno jer več neko vrijeme čekam a još sam ovih dana i dokupio…..
tako sam čučao i u krašu onda izašao kako bi kupio "neku bolju" i popušio na kvadrat…..na krašu digao neku siću oko 300 kn i prodao a ona onda u par dana otišla na 350……

Hugh,

ako će ti biti nešto lakše i ja sam napravio sličnu glupost na Krašu, izgubio stpljenje i izašao sa 8% dobiti, a onda skok. Šteta. Perfektna uporedba sa ATPL, no kao što je netko dobro primjetio ovaj brodar trenutačno ne interesira profesionalce (fondove koji su u HT), oni će se ukrcati tek kad uzlazni trend bude jasan, jednostavno funkcioniraju na taj način, a bez njih nema ozbiljne kupnje ni mogućnosti za ozbiljnji rast, toga su fondovi svjesni i zato su kraljevi na ZSE.
ATPL se još 31.01.2005. vrijedila 900 kuna, a firma je tad bila užasno zadužena, bez keša, sa prastarom flotom. Već 2012. flota će biti zaista impresivna, hoteli otplaćeni etc., no profesionalci su očito zaključili da ima vremena za entry point, ovo je igra živaca i treba biti strpljiv, no firma i dionica plaća danak činjenci da je izlistana na ZSE.

bmti report – belosvetski drukeraj

March 08, 2010 01:14 PM
The east coast of South America sees a big line-up of ships destined for Far East redel and has been pulling in ballasting vessels in from all over the globe. The hectic pace of bookings slows into the weekend, but not without bringing rumours of ECSA-to-Asia Panamaxes fixed at well over US$ 30,000 daily. Period charters dominate with year durations now touching US$ 30,000 daily.

The Handysize and Supra bulkers, never ones to get unduly excited, also look back on a fruitful week and forward into one that promises even better earnings up ahead. NoPac rounds for Supras are at US$ 24k and rumoured to be already at US$ 25k as available tonnage continues to tighten up in the Pacific basin. The Atlantic basin, keeping with prevailing trends, is even more bullish as the Black Sea and ECSA provide plenty of hires for long hauls to the Far East.

It was a thrill to play against Drazen. Every time we competed, he competed with an aggressive attitude - Michael Jordan

indija očekuje rekordan urod žitarica, biće posla [thumbsup]

India to lift ban on grains export on strong harvest outlook and stocks. India
is the second biggest wheat producer globally and expects a record 82 mt from this year’s harvest.
Meanwhile, stocks are said to about 23% higher than a year ago at 21 mt. India banned exports of wheat
in 2007 to secure domestic supply, which currently stands at about 76 mt. Indian exports may be a
competitor to volumes out of South America, which also faces a strong harvest outlook.

It was a thrill to play against Drazen. Every time we competed, he competed with an aggressive attitude - Michael Jordan

Super promet nam itekako ide u korist. Na low dayu jedva 200 tisuca, a kad rastemo milijuni. To znaci da investitore ne zanimaju nize razine i nema guranja cijena prema nizim razinama sto je upravo suprotno na IGH. Promet je velik, a dionica pada – veliki pritisak na prodaju.
Jedino sto mi ide na zivce je taj sideway – jebes dionicu ak se nikud ne krece. Mi sigurno nemamo nist od toga. No pozitivno je to sto kad krene up trend mi smo prvi na redu:D

Baltic Exchange Dry Index 3210 DOWN 49
BCI Baltic Exchange Capesize Index 3679 DOWN 198
BPI Baltic Exchange Panamax Index 4044 UP 1
BSI Baltic Exchange Supramax Index 2552 UP 44
BHSI Baltic Exchange Handysize Index 1292 UP 15

brodari vani gotovo svi u plusu……
bitno da se ovdje svako malo pojavi neki pametnjaković koji objasni svima kako je normalno da atpl pada……

Ako do sad nisi shvatio onda i nećeš
[lol] [lol]

Kada vani brodari rastu mi padamo zato što nemamo nikakve veze s vanjskim trendovima iako ATPL 90% svojih prihoda ostvaruje upravo vani.

Pazi sad, kada vani brodari padaju onda padamo i mi jer je ova dionica jako ovisna o BDI i …
Tada se pojavljuju raznorazni analitičari, tablice, grafovi…

A kada mi rastemo…. e to imaš objašnjeno u knjizi A.C. Clarka
pod nazivom "Tajanstveni svemir A.C. Clarka"

semper fidelis

brodari vani gotovo svi u plusu……
bitno da se ovdje svako malo pojavi neki pametnjaković koji objasni svima kako je normalno da atpl pada……

Bok momci,

zamolio bi vas ako imate vremena da nabacite kako danas stoje brodari vani?

[rolleyes]

Baltic Exchange Dry Index 3210 DOWN 49
BCI Baltic Exchange Capesize Index 3679 DOWN 198
BPI Baltic Exchange Panamax Index 4044 UP 1
BSI Baltic Exchange Supramax Index 2552 UP 44
BHSI Baltic Exchange Handysize Index 1292 UP 15

http://online.wsj.com/article/SB20001424052748704548604575097533488616948.html

Armada of New Ships Sinks Accuracy of the Index as Measure of Global Health

Frankly my dear, I don't give a damn!

Bok momci,

zamolio bi vas ako imate vremena da nabacite kako danas stoje brodari vani?

[rolleyes]

Evo kad nitko neće onda ću ja:

http://finance.yahoo.com/q/cq?s=GMR,NAT,FRO,SFL,SB,OCNF

Američki brodari opet rastu a naši padaju, sramota!
Šta ta HANFA uopće radi, imali netko njihov broj telefona? [lol] [lol] [lol]

Evo kad nitko neće onda ću ja:

http://finance.yahoo.com/q/cq?s=GMR,NAT,FRO,SFL,SB,OCNF

Američki brodari opet rastu a naši padaju, sramota!
Šta ta HANFA uopće radi, imali netko njihov broj telefona? [lol] [lol] [lol]
[/quote]

Na zalost glavni brodari su vani solidno roknuli… [shocked]

http://www.google.com/finance?catid=us-62524974

Ovaj Google-ov index "Water transportation" takodjer pao ali ne puno, oko 0,6% [rolleyes]

New Report

Close