ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.
Zadnja izmjena 25.11.2024. u 18:20
OznakaVrijednostPrometKoličinaKupovnaProdajnaPromjena
ATPL
49,00
21.266
434
49,00
49,50
0,00%
Podaci su preuzeti sa ZSE uz odgodu od 15 minuta.

BDI = 3259 UP 17

Nema veze, dok HT ne isplati dividendu sve se svodi na zajednički nazivnik "HT naprijed, ostali stoj". Imam blagi osjećaj da ekipa prodaje ATPL i građevinare te kupuje HT, a na ovoj jadnoj kupnji na ATPL (bez sudjelovanja fondova) sve je lako prosuti.

BDI je danas stagnirao zato što je jedan Cape dogovorio vozarinu od 15000 $ u rangu Handy.

Da nije bilo tog ugovora BDI bi bio u lijepom plusu. Sutra valjda neće biti takvih egzibicija na Cape.

jel ovi prodavači stvarno misle toliko toga prodati na ovim razinama ili samo pametno skupljaju po dnu?…..

BDI = 3259 UP 17

Nema veze, dok HT ne isplati dividendu sve se svodi na zajednički nazivnik "HT naprijed, ostali stoj". Imam blagi osjećaj da ekipa prodaje ATPL i građevinare te kupuje HT, a na ovoj jadnoj kupnji na ATPL (bez sudjelovanja fondova) sve je lako prosuti.
[/quote]

samo da se priključim ovo u vezi ht-a…….pa vani rasturaju većš tjednima za gore
tako i vuku ht na londonskoj burzi…….da nema londona isto banana……

Panamax Index 4043 UP 40, no to več i nije neko iznenađenje nego konstanta……
na koliko je prošle godine bio BPI kada je bio na najvišim razinama?……

Ajmo se malo sa investiranja prebacit na likovni..
Evo jedan grafić.. koliko puta u zadnje 3 godine je žuta linija bila iznad zelene?

Da ipak malo pojasnim, radi se o usporedbi ATPL (zelena) vs BPI indeks (dakle panamaxi, žuta linija).. Sličica je od prošlog tjedna, sad je spread još manji.
Također, s obzirom da je izvor Bloomberg (free) na kojem nažalost ne mogu namjestit od/do datume, s protekom vremena ne može se pratiti razvoj te iste sličice, jer se i polazna točka mijenja.

Je li ovo Atlantskoj neki brod potonuo pa da je ovako rasprodaju?

Mudro je zborio stari Seneca: "Per ipiz dudatis eneus iri!"

Zbog ovih svih potresa dolazi do pomicanja kontinenata tako da ce se uskoro svi spojiti u jedan veliki kontinent tako da brodari vise nece biti u igri.

Na burzi se kupuje buducnost 🙂

Ovaj današnji pad ne razumijem. Ne znam tko prodaje, uprava ( kojoj nije važno kad lagano dobijaju dionice tisuća gore ili dolje) ili netko tko napušta brod pa ide npr. u Ht.

Ht ima enormne profite, ali stagnira i ne vjerujem da će zadržati cijenu nakon dividendnog dana, pa će onda opet nizbrdo. Koliko? To samo Mudri zna. Ali skoro pa sigurno više nego što će biti dividenda. Pa koja je logika kupovati onda po ovim cjenama????

Majstori su, što je je. Ali i mi bi bili da smo na njihovom mjestu. I nije neka pamet.

Ali je pamet pogoditi što oni rade, i koji im je idući potez. Ja već mjesecima pikujem na brodare, vodeći se logikom da oni imaju malo toga s ovom našom bijednom državicom, no očito majstori imaju drugu logiku. A ja nemam dovoljno pameti.

Grrrr

No nema druge nego čekati. Osnovni je princip kupuj kad je crveno, prodaji kad je zeleno, kupovati kad je debelo zeleno je suludo.

Doći će i vrijeme brodara, kad tad.

Pozdrav i sretno svima

:)))

Žalosno da ovako padaju brodari dok vani sve raste [lol]
Zašto se malo HANFA nepozabavi sa ovim i pogleda tko to ruši dionice zadjih 10-ak min???

Sve je to ista sorta ljudi….uvjek cemo biti BALKANCI [cry]

[i]Sve što pišem to je samo moje osobno mišljenje i nije nagovor na k/p.[/i]

Zašto se malo HANFA nepozabavi sa ovim i pogleda tko to ruši dionice zadjih 10-ak min???

A šta bi vi našli HANFI posla.
Dokle je god više prodavača od kupaca dionica ne može rasti. Meni je logično zašto ekipa iskrcava ATPL, a i vi ćete skužiti ako malo upotrijebite glavu.
Burza je uređeno tržište koje funkcionira na principu potržnje i ponude koja određuje pad ili rast dionice.
Postoje pametni i glupi Balkanci, što mislite koji prodaju?

Panamax Index 4043 UP 40, no to več i nije neko iznenađenje nego konstanta……

A šta bi vi našli HANFI posla.
Dokle je god više prodavača od kupaca dionica ne može rasti. Meni je logično zašto ekipa iskrcava ATPL, a i vi ćete skužiti ako malo upotrijebite glavu.
Burza je uređeno tržište koje funkcionira na principu potržnje i ponude koja određuje pad ili rast dionice.
Postoje pametni i glupi Balkanci, što mislite koji prodaju?

[/quote]
Kolega nasmijao si me sad…svaka čast [thumbsup] [lol]
Svi očekivate krah tržišta al nemojte zakasnit na ukrcaj [lol]

Pametni Balkanac vidi da veliki umjetno ruše dionice – prodaju i kupuju sami sebi,a to ćeš vidjeti kolega za nekoliko dana.

Nemoj da ti nalog na cca 900 kn skupi prašinu [bye]

[i]Sve što pišem to je samo moje osobno mišljenje i nije nagovor na k/p.[/i]

New Report

Close