Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
ATPL | 49,00 | 14.455 | 295 | 47,90 | 49,00 | 0,00% |
postoji jedno vječno pitanje tko je pametniji, kupac il prodavač!?
u zadnje vrijeme je prodavač puno pametniji, do kad će bit ne znam, ali one od 3700 na niže je dobro ošišo za sad iako ko što svi kažu ide to na 5000!
kažu i za ingru da ide na 100 000, ledo ko konzum, petrokemija 800, igh na preko 20 000, liburnija 15 000, oćeš listu targeta prema onome što sam čuo sve? [smiley2]
možda i ide, propustit ću velike zarade, ali ću zato bit 100x oprezniji u buduće i prodavat i kupovat isključivo po tehničkoj analizi, atpl tehnička mi kaže strong buy, no pričekajmo da izbori prođu kad sam već prepun love!
ne srljajmo ko guske u šumicu! [smiley2]
samo sam oprezan makar propustio malo zarade, ionako te novce nikad nisam ni vidio s kojima baratam! [smiley2]
[/quote]
Opreza nikad dovoljno. Što se tiće vađenja para, na tome isto treba poradit. Nije sve u dionicama ali ja ipak vjerujem u ATPL pa ću još pričekat i onda se počastit. Pozdrav.
Znaci vozarine padaju i to jako
BDI lagano opada usljed neizvjesnosti oko novih cijena rudace za sljedecu godinu koju moraki ispregovarati Kinezi s proizvodacima. Cijena se tradicionalno dogovori u prosincu, a pocinje se primjenjivati od 1. travnja.
Velika je vjerojatnost da se ove godine cijena nece dogovoriti prije sijecnja, pa to unosi nervozu (na ionako nervozno trziste dionica).
Medutim, lagani pad BDI-a ne utjece na nase vozarine jer su nam ugovori na 1-5 god T/C, a te vozarine se ne mijenjaju na osnovi dnevnih/tjednih oscilacija BDI-a.
samo sam oprezan makar propustio malo zarade, ionako te novce nikad nisam ni vidio s kojima baratam! [smiley2]
Opreza nikad dovoljno. Što se tiće vađenja para, na tome isto treba poradit. Nije sve u dionicama ali ja ipak vjerujem u ATPL pa ću još pričekat i onda se počastit. Pozdrav.
počastit ću se ja atpl-om i opet vjerojatno i to s još većom količinom nego sam imo!
i opet 100% atpl i rokaj pa kud puklo!!!!! [smiley2]
al moram prvo neke droge nabavit i tablete za spavanje da prespavam onda zimski san i ne čujem margin callove! [smiley2]
BDI ne utječe trenutno na cijenu naših ugovorenih vozarina, ali utječe na cijenu dionice. Kad hrpi neznalica postaš da BDI pada ovi počnu rasprodavat. Psihologija tržišta i masa.
Evo malo financijskih podataka iz financijskih izvještaja na jednom mjestu…[smiley2]
BDI ne utječe trenutno na cijenu naših ugovorenih vozarina, ali utječe na cijenu dionice. Kad hrpi neznalica postaš da BDI pada ovi počnu rasprodavat. Psihologija tržišta i masa.
Privremena nezgoda.
Primjećujem da su svi brodari na NYSE išli jako gore (oko 10%) znakovito…[smiley2]
Isli jesu ali 10% nisu, ja neznam gdje ti gledas volio bi i ja pogledati.
Bez obtira sto nisu isli 10% bitno je da su isli gore a danas su vozarine pale e to je znakovito.