ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

http://www.poslovni.hr/141554.aspx

Svaki komentar je suvišan….

Svaki komentar je suvišan na šta,da će kineski BDP rast 8%,ok,moguće tj. vrlo vjerovatno,ali kad iazđe izvješće o njihovom BDP-u,onda ga treba pročuiti. Drugo,ako brodarske komp idu vani gore,nase ne moraju ni malo(NE PODCIJENJUJEM ATPL,ČAK MISLIM DA JE BOLJA OD VEĆINE STRANIH BRODARSKIH KOMPANIJA),zbog kronične nelikvidnosti tržišta. Ovaj rast BDI Indexa bi također mogao biti samo kratkog vijeka,ponajviše uzrokovan sa Čileom. Tako da dragi moji, ATPL ako pređe 1100 kn mozemo biti sretni.
IMAM ATPL
[/quote]

Rast BDI indexsa se dešava zbog obnavljanja zaliha sirovina (većinom rudača.. .željaza, aluminija, čelika ali i ugljena, soje ili šećera…).
Već smo konstatirali da je trenutna vrijennost Indexa pomalo nerealna zbog nerealno niskih cijena Cipesizeova. Cijena se počinje oporavljat i njihov rast će vući cijeli index gore.
A sve to i nema previše veze sa Čileom jer su njihovi rudnici neoštećeni (smješteni su na sjeveru zemlje gdje se potres nije toliko osjetio niti napravio baš nikakvu štetu). dapače, Čile neće toliko jako osjetiti posljedice potresa jer mi je srce ekonomije neoštećeno.

A ono svaki komentar je suvišan se odnosilo upravo na to što si i sam zaključio. Vani brodari +6%, a naši jedva 1-3%. Tržište u banani…..

[/quote]
Sve stoji što si napisao,ali ja bi volio da je dotični novinar koji piše ovakve stvari napisao također koliko će biti ppovećanje flote u ovoj godini,i iz tog razlog prvenstveno ne možemo očekivat neki bombastičan rast indeksa tj po meni je 4000 max vrijednost za ovu i pola iduće godine

taman kad smo lijepo krenuli gore vidi sad guzve na asku. Treba nam josh par milijona da izademo iz 1000kn range. Sta kaze BDI danas. Je i pitanje je dali mozemo se penjat gore bez gradevinara koje bash nist nemre neko vrijeme pokrenut.

BDI = 3242 UP 121

Da li netko zna na kojoj web stranici je muguće vidjeti BDI future-se?

Baltic Exchange Dry Index TM 3242 (UP 121)
Baltic Exchange Capesize Index TM 3923 (UP 202)
Baltic Exchange Panamax Index TM 4003 (UP 116)
Baltic Exchange Supramax Index TM 2472 (UP 43)
Baltic Exchange Handysize Index TM 1258 (UP 35)

Vaš link

Kako je uteko onaj majstor na 1020. Ne znam je li isti ali pojačavao, pa pojačavao, pa ga taman gricnulo pa bris.

"Kupujte zemlju, ona se više ne proizvodi"

Da li netko zna na kojoj web stranici je muguće vidjeti BDI future-se?

Update svaki dan poslije 19h

http://www.exchange.imarex.com/bdi-futures-closing-prices/category1048.html

When wealth is lost, nothing is lost; when health is lost, something is lost; when character is lost, all is lost. ~Billy Graham

koja smijurija, danas protrgovano 2 mijijuna kuna a cijena dionice nije se ni pomakla……
joj,joj……tko se s vatrom igra upiški se u gače….kaže jedna naša stara…..

Znam za tu stranicu, ali ne vidim di je Future-s cijena za 05.03.2010. godine budući da su završili na istoj cijeni koliko je i BDI 04.03.2010. godine 3.121?

Odlični podaci o nezaposlenosti u americi, i broj otpuštenih radnika, to će biti još jača podloga za rast brodara u sljedećem tjednu…………. [lol] [thumbsup]

Ovdje kada kupiš dionice ugledaš se na upravu atpl kupuješ cijelu godinu a ako prodaješ prodaješ samo nekoliko puta godišnje…….. ovdje vrijedi pravilo drži long……

Napravi razliku http://pravipotez.blogspot.com/

Sad ce jos malo nervoznjaci pocet po BID-u [angry]

No pain no Game

New Report

Close