http://www.poslovni.hr/141554.aspx
Svaki komentar je suvišan….
U prvih 2-3 minuta pola prometa na zse ATPL, znakovito. U Aziji STX Pan Ocean u plusu 6%, ako zadržimo promet na over 3 miljuna kuna dnevno u nizu nekoliko tjedana sve brane će pasti.
Kada će nestati ovih 500 kom na 1025,00 Kn?
Papala maca!
Što će sve još danas popapati, kada objave index-e!? [wink]
Svaki komentar je suvišan na šta,da će kineski BDP rast 8%,ok,moguće tj. vrlo vjerovatno,ali kad iazđe izvješće o njihovom BDP-u,onda ga treba pročuiti. Drugo,ako brodarske komp idu vani gore,nase ne moraju ni malo(NE PODCIJENJUJEM ATPL,ČAK MISLIM DA JE BOLJA OD VEĆINE STRANIH BRODARSKIH KOMPANIJA),zbog kronične nelikvidnosti tržišta. Ovaj rast BDI Indexa bi također mogao biti samo kratkog vijeka,ponajviše uzrokovan sa Čileom. Tako da dragi moji, ATPL ako pređe 1100 kn mozemo biti sretni.
IMAM ATPL
nakon otvaranja 150 ko po bidu, sada još 200 kom po bidu????….jel opet netko kupuje kuču, udaje kčer, ženi sina, ide u penziju ili koji k……..
ponestalo municije za guranje???? [undecid]
Previse toga ima za "poubijati" sa druge strane… 🙁
Malo ti je žao što nisi unutra pa bi kupio jeftinije?
[tongue]
Svaki komentar je suvišan na šta,da će kineski BDP rast 8%,ok,moguće tj. vrlo vjerovatno,ali kad iazđe izvješće o njihovom BDP-u,onda ga treba pročuiti. Drugo,ako brodarske komp idu vani gore,nase ne moraju ni malo(NE PODCIJENJUJEM ATPL,ČAK MISLIM DA JE BOLJA OD VEĆINE STRANIH BRODARSKIH KOMPANIJA),zbog kronične nelikvidnosti tržišta. Ovaj rast BDI Indexa bi također mogao biti samo kratkog vijeka,ponajviše uzrokovan sa Čileom. Tako da dragi moji, ATPL ako pređe 1100 kn mozemo biti sretni.
IMAM ATPL
[/quote]
Rast BDI indexsa se dešava zbog obnavljanja zaliha sirovina (većinom rudača.. .željaza, aluminija, čelika ali i ugljena, soje ili šećera…).
Već smo konstatirali da je trenutna vrijennost Indexa pomalo nerealna zbog nerealno niskih cijena Cipesizeova. Cijena se počinje oporavljat i njihov rast će vući cijeli index gore.
A sve to i nema previše veze sa Čileom jer su njihovi rudnici neoštećeni (smješteni su na sjeveru zemlje gdje se potres nije toliko osjetio niti napravio baš nikakvu štetu). dapače, Čile neće toliko jako osjetiti posljedice potresa jer mi je srce ekonomije neoštećeno.
A ono svaki komentar je suvišan se odnosilo upravo na to što si i sam zaključio. Vani brodari +6%, a naši jedva 1-3%. Tržište u banani…..
Ak uspije seljacima idemo i mi na ulice traktorima, bilo čim, da nam šuki digne cijenu dionice. [lol] Pa 8000 traktora prema Zagrebu nebi bilo malo. Red od 100 tinjak kilometara. [sealed]