neka blokiraju dok ih bujica ne odnese, sve je to zanemarivo do ovog na 1150, a i on će planut, neš ti 2 milje kad prometi probiju 7 – 8 milja.
[thumbsup]
evo šta kažu belosvetski drukeri
beemtei dejli riport
March 03, 2010 10:02 AM
Panamax freights are on fire with period chartering at the fore as charterers rush to lock in longer positions. With imports to the East and between the inner-Pacific routes, eastern basin Panamaxes are getting some serious momentum now with the front haul trips pushing over US$ 40,000 daily (up by about US$ 500 on average rates today) and the Pacific rounds well past the mid-US$ 20,000s and looking to hit the high US$ 20,000s by Thursday if trends continue to blaze ahead at their current pace. Period business has caught fire, lending big upgrades for durations, long and short, as period charters speak for around 50% of all today’s Panamax chartering; year-period charters that were getting upwards of US$ 24,000 daily last week are now facing the prospect of paying almost US$ 30,000 daily this week for the same business. There’s no denying that the Panamax market is an owner’s market for now and there should be strong upgrades seen for at least the rest of this week—and quite probably into next.
prva ozbiljnija barikada je ovaj na 1150 s 2000 komada,
a najjači je ovaj što čeka na 8600 kn
[/quote]
da, ima tu ljudi koji iz dosade prodaju atpl. 10040 dionca na prodaji, ili ako sam dobro brojao, manje od 1% ukupnog broja dionica. uključujući i ove ako-prođe-prođe. i nije baš tolika navala kako se čini na prvi pogled.
sa tri milje dolara bi napravio takve tektonske pokrete na zse da bi ono na haitima bio dašak.
problem je ovaj sto sve poklapa oko 1010, a to je vjerojatno isti taj koji je to stavio, pitanje je koliko ima komada, nedavno oko 1050 je bila takova situacija i cijena nije imala sanse za gore..jace
No nervoza na kupnji ocita, iako je 15 min graf lagano na hladenju, cijena ne pada a lagano se hladi, dobar znak, premda ja mislim da mora bar malo dolje prije nego i ako krene gore
Prijatelju,
Tin Ujević je beba u pelenama za tebe. Nema urote, kad se kupnja pojača ne postoji brana što može bujicu zaustaviti, samo te poplava može izbaciti tamo gdje se najmanje nadaš, stoga uvijek treba plivati nizvodno. Za dobre projekte uvijek će se naći investitora pa čak i u recesijska vremena, a ovo je definitivno dobar projekt.
@ gardist
Prvo, hvala sa usporedbom na Vrgorackog boema sa klupe :), no moja ideja nije bila da sirim nekakvu urotu, osobno ne volim kad netko to mjesa sa burzom
Slazem se da se promet mora osjetno pojacati da bi se ovo probilo, pitanje je ima li sape, sve je vidljivo na proslogodisnjem rastu, volumeni su bili osjetno veci..vidjet cemo sto ce biti, ja bi rado da mi odemo u nebesa, vrlo rado, ali nekako ne vjerujem da sam te srece da se to dogodi 🙂
Znas kako kaze ocekuj najgore nadaj se najboljem…u tom slucaju nemas sto izgubiti ili ne bar puno..
verdi
možeš li molim te postati ovu dubinu u nekom drugom formatu…ne mogu otvoriti .xlsx
za ostale…
igramo li danas “najbrži prst” na BDI ? [thumbsup]
extrem
extremno si brz…svaka čast…mogao si samo malo opširnije po sastavnicama postati da vidimo koliko od tog kolača otpada na BPI / BSI
Baltic Exchange Dry Index TM 3121 (UP 210)
Baltic Exchange Capesize Index TM 3721 (UP 377)
Baltic Exchange Panamax Index TM 3887 (UP 218)
Baltic Exchange Supramax Index TM 2429 (UP 45)
Baltic Exchange Handysize Index TM 1223 (UP 30)
Baltic Dry +7,2%
Capesize +15,3%
Handysize +2,6%
Supramax +1,9%
Panamax +6,0%
Kako sam i ranije napisao da rastom Cape otkriti će se pravi BDI, kada bi Cape bio duplo od Panamaxa i supramax-a to je iznad 5000 bodova…….