mene zanima tko prodaje sad po ovim cijenama, svatko sa imalo pameti neće prodavati u jeku rasta vozarina, to može napraviti samo netko kome je sila prodati ili netko tko time pokušava štopati cijenu, mislim da je djelomično problem u nedostatku novaca, danas je teško sakupiti značajniji kapital preko noći …
samo kao što smo već nekoliko puta rekli… neka samo vozarine divljaju … skoče li puno neće ih biti moguće ignorirati …ne vjerujem u mogućnost da ostanemo na ovim cjenovnim razinama, čak i da nema love trebali bi preskočiti onih magičnih 1200 …
BDI je već jako skočio jer Panamax i Supramax indeks je na razinama kao da je BDI indeks preko 5000 bodova veličina toga indeksa je skrivena jedino ako Cape jače poraste onda će se vidjeti pravi BDI indeks…………….
Očito je da će se sada novci iz građevinara, preliti u brodare! Nema ovo veze sa porastom BDI-a.
očito je da ste bili u krivu
s obzirom da su trenutno mali investitori jedini kupci vrlo je lako kontrolirati cijenu, jedan-dva velika naloga i cijena je pod kontrolom dok se ne odluči drugačije…
jos je uvjek dosta znacajan pritisak na prodaju. To znaci da profi investitore josh uvjek ne zanima rast cijena nego zele josh nadokupiti po 1000kn.
Ocit je preljev gradevinskog novca u brodare i ATPL jer se promet penje iznad milijun kuna. No buduci da je sentiment trzista negativan trenutno dionice brodara i CROBEX nisu spremni za rast. To je evidentno jer se svaka visa cijena ruzi masovnom rasprodajom. Da fondovi zele pokrenuti cijene prema gore oni bi bez problema probili ovaj uski kanal koji se stvorio u ATPL. Za to im treba samo par milijona. No kao sto vidimo ovih par naloga od 500 tisuca ne dopusta da cijena previse oscilira.
ja sam podebljo atpl! Ovo pretakanje je toliko ocito i da ga j..es nes se ovdje vruce kuva [thumbsup] [wink]
s obzirom da su trenutno mali investitori jedini kupci vrlo je lako kontrolirati cijenu, jedan-dva velika naloga i cijena je pod kontrolom dok se ne odluči drugačije…
to i nama pase, a kroz par dana ce se dogoditi ono sto se mora dogoditi…… [pray]
Ma gledam ovo malo i više ni sam nisam siguran dal ovaj štopa cijenu il stvarno želi prodati, al činjenica je da ima toga na lopate,te ako se ne nađe neki jači kupac il ne poveća likvidnost bojim se da to neće moći puno gore.
Mada ovih dana vozarine praktički divljaju i ne sjećam se više kad je bio zadnji tako nagli porast BDI-a, al šta ćeš to je naša burza,van svake logike.
problem je ovaj sto sve poklapa oko 1010, a to je vjerojatno isti taj koji je to stavio, pitanje je koliko ima komada, nedavno oko 1050 je bila takova situacija i cijena nije imala sanse za gore..jace
No nervoza na kupnji ocita, iako je 15 min graf lagano na hladenju, cijena ne pada a lagano se hladi, dobar znak, premda ja mislim da mora bar malo dolje prije nego i ako krene gore
Kako je tu ask zatrpan. Koje ludilo…
prva ozbiljnija barikada je ovaj na 1150 s 2000 komada,
a najjači je ovaj što čeka na 8600 kn