Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
ATPL | 49,00 | 74.725 | 1,525 | 47,60 | 49,50 | 0,00% |
Izašlo izvješće ATPL, nažalost loše.
Iako su me neki uvjeravali u suprotno, procijenio sam da će godina završiti sa gubitkom, i evo ga i to ne mali gubitak. Zadnji kvartal lošiji oed prošlogodišnjeg.
http://www.zse.hr/UserDocsImages/financ/ATPL-fin2009-1Y-NotREV-K-HR.pdf
Prošle godine dobit godišnja 660 milijuna, ove godine gubitak 50 milijuna.
lp
a trebalo je bit genijalac pa znat da će godina završit sa gubitkom pa pogledajte samo graf bdi-a prošle godine,ova godina je ono što je bitno, a tu gubitka neće biti…
a trebalo je bit genijalac pa znat da će godina završit sa gubitkom pa pogledajte samo graf bdi-a prošle godine,ova godina je ono što je bitno, a tu gubitka neće biti…
Nije trebalo biti genijalac, ali mnogi su tvrdili da će godinu završiti oko nule ili sa plusom čak.
lp
http://www.zse.hr/UserDocsImages/financ/ATPL-fin2009-1Y-NotREV-K-HR.pdf
Vidi se iz izvješća da je prošle godine ATPL najviše ulagala u nove brodove a bila najveća kriza,
uložili u 2009. 191 milijun Kn, a 2008. kada su imali rekordnu dobit uložili 146 milijuna Kn.
2009. amortizacija 172 milijun Kn, a 2008. 159 milijun Kn.
Dakle u 2009. amortizacija + ulaganja u inozemstvo = 363 milijun Kn
a u 2008. = 305 milijuna Kn
a gubitak samo 50 milijuna Kn……..
ATPL stoji odlično bilančno…………..
Čini se da je ovaj gubitak anticipiran u cijeni dionice. Bit će da puno jači i informiraniji igrači peru na ZSE, a mi ko u gledalištu navijamo… tu i tamo se koji spusti i gol preleti igralištem, a ostali plješću na forumu…
Čini se da je ovaj gubitak anticipiran u cijeni dionice. Bit će da puno jači i informiraniji igrači peru na ZSE, a mi ko u gledalištu navijamo… tu i tamo se koji spusti i gol preleti igralištem, a ostali plješću na forumu…
Poslije ovakovog izvještaja treba uslijediti odgovarajući pad dionica.
Poslije ovakovog izvještaja treba uslijediti odgovarajući pad dionica.
Hm… pa baš i nešto nije pala. U biti jest, samo ne nakon izvještaja, nego dosta prije. A koliko prije…? E, to je ono…
Aaaaaaaaaaaaaaaaa……… di je izvještaj o novčanom toku?? [sad]
Ne znam jel ovo još aktuelno, ali:
Temeljni financijski izvještaji, prema vrijedećim računovodstvenim propisima, za srednje velike i velike poduzetnike, uključuju: bilancu, račun dobiti i gubitka, izvještaj o novčanim tokovima, izvještaj o promjeni glavnice, i bilješke uz temeljne financijske izvještaje.
No, nigdje ni spomena. A možda nije ni bilo novčanih tokova, s obzirom na krizu možda su se vratili barteru, heh!