ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.
Zadnja izmjena 06.11.2024. u 06:55
OznakaVrijednostPrometKoličinaKupovnaProdajnaPromjena
ATPL
47,31
4.590
97
47,10
48,20
-0,42%
Podaci su preuzeti sa ZSE uz odgodu od 15 minuta.

Skrbnički račun se polako topi, ali zato ima jedna novost na rednom broju 10:

Važeći podaci za uredovni dan 18.01.2010. god.

1. HRVATSKI FOND ZA PRIVATIZACIJU 151.179 10,83 Osnovni račun
2. CROATIA OSIGURANJE D.D. 74.175 5,32 Osnovni račun
3. CROATIA OSIGURANJE D.D. (1/1) 74.174; 5,32 Osnovni račun
4. USKOKOVIĆ ŽELIMIR 67.410; 4,83 Osnovni račun
5. JERKOVIĆ ANTE 52.470; 3,76 Osnovni račun
6. VLADOVIĆ-RELJA DUŠKO; 51.013 3,66 Osnovni račun
7. LONZA VLAHO 48.362; 3,47 Osnovni račun
8. ŠMOK DAMIR 32.362; 2,32 Osnovni račun
9. PBZ D.D. 26.236; 1,88 Skrb. račun
10. HYPO ALPE-ADRIA-BANK D.D./PBZ CROATIA OSIGURANJE OBVEZNI MIROVINSKI FOND 24.698; 1,77 Skrb. račun

Ukupno: 43,14

Mislim da je ovo krunski dokaz da ljudi na čelu PBZ mirovinskog fonda nisu normalni.
Pa zamislite vi mirovinca koji ulaže novce u brodare i ulazi u područje ulaganja sa visokim rizikom.
NE postoji riskantnije ulaganje od ovog.
Izgleda da je PBZ mirovinac u takvoj banani da se ponaša kao kockar koji ide probati još jednom all-in da vrati gubitke.
Ovo je prestrašno.
Moje iskreno saučešće svim udjelničarima PBZ mirovinskog fonda.
[/quote]

PBZ mirovinac ne kupuje nego holda i to odavno. Razbijanjem PBZ investora na manje cjeline, na10.mjestu je izvirio mirovinac koji ovaj broj dionica ima već jako dugo.

10. HYPO ALPE-ADRIA-BANK D.D./PBZ CROATIA OSIGURANJE OBVEZNI MIROVINSKI FOND 24.698; 1,77 Skrb. račun

Mislim da je ovo krunski dokaz da ljudi na čelu PBZ mirovinskog fonda nisu normalni.
Pa zamislite vi mirovinca koji ulaže novce u brodare i ulazi u područje ulaganja sa visokim rizikom.
Izgleda da je PBZ mirovinac u takvoj banani da se ponaša kao kockar koji ide probati još jednom all-in da vrati gubitke.
Ovo je prestrašno.
[/quote]

PBZ mirovinac ne kupuje nego holda i to odavno. Razbijanjem PBZ investora na manje cjeline, na10.mjestu je izvirio mirovinac koji ovaj broj dionica ima već jako dugo.
[/quote]

Vjerovati ću vam na riječ kolega.

AZ FONDOM DO BLAGOSTANJA

jel može 3-godišnji graf ATPL sa SMA 100 i 200?
tnx

Postovani kolege i veceras sam odlucio zapjevati s vama.Jucer sam vam postavio nekoliko pitanja i samo je kolega febo udostojio se argumentirano odgovoriti.
Plovidbasi samo postati bdi a nikakve suvisle govorancije nema.

DUSKO_LOKIN

UVIJEK IMAM MODERNU FRIZURU!!!

Mislim da sam naveo u postu da prethodnom valu nisu korelirali ni s rastom indexa kako burzovnog tako i transportnog.

Budi pošten pa nam otkri pod kojim si imenom pisao do 17.01.2010. god., da znamo s kim u stvari imamo posla.
Stil pisanja mi je poznat, ali ne mogu sa sigurnošću tvrditi da si ti do jučer bio "XY".
[/quote]

Pisao sam pod jednim veselim nickom jer sam po prirodi zabavljac i tek sad sam smogao hrabrosti da pisem pod vlastitim imenom.U postupku sam slanja vlastite dokumentacije Poslovnom kako bih dobio i vizit kartu.

DUSKO_LOKIN

UVIJEK IMAM MODERNU FRIZURU!!!

Kakva su razmislanja vezano za korelaciju bdi-a i cijene brodarskih dionica pogotovo Atlantske uzmemo li u obzir da prethodni val nije bas korelirao.

Da li smatrate da bi brodari mogli biti vodeci generatori ovog zapocetog rastuceg vala?

Smatrate da postoji mogucnost da ostali izlistani brodari mogu biti taoci Atlantske s obzirom na broj dividendnih dionica disperziranih kod malih dionicara buduci da Atlantska uvijek predvodi rast?

Uvijek sam bio pobornik korelacije BDI-a i cijene brodarskih dionica, samo šta to nije jedina korelacija koju treba uzeti u obzir (izloženost spotu i novim ugovorima, makro okruženje, projekcije BDI-a, cijene čelika i ostalih sirovina, novogradnje itd).

U Hrvatskoj? Nadam se.. jer su najzastupljeniji u mom portfeljčiću. Redom JDPL, ATPL, TNPL, ULPL, pa sad kako bude. Moguće da će neke druge dionice na ZSE imati i veći rast, ali brodari su mi najdraži jer su u zavjetrini od HR makro i mikro problema, izuzev općeg sentimenta na zse.

Osobno ne smatram dividendne dionice nekim utegom.. inače mi nikad nije jasno zašto ih se ponekad spominje u terminima besplatnih dionica i sl.. Pa sve smo mi njih platili. Ili su ih dobivali i oni koji nisu dioničari ATPL?

Ovo je prestrašno.
[/quote]

Eh.. "all in"? Ako je 25 mil hrk "all in" za PBZ mirovinski onda se pridružujem u saučešću.
A gdje bi vi na zse uložili DIO svog portfelja, a da imate izloženost Kini, da ste zaštićeni od tečaja kune, u vrijeme kad je većina svjetskih valuta prošla tzv. quantitative easing i kad se Ameri i ostatak svijeta toliko boje deflacije da će radije riskirat hiperinflaciju?
Osim toga, jel hoćete reći da su DLKV, IGH, ADRS i slični "blue chipovi".. prošli bolje od brodara kroz ovu krizu? Također, da Buffet ne ulaže u brodare to mi je jasno, jer on želi kupiti i držati zauvijek, al koliko mi je poznato tako nešto ne piše u statutu mirovinskih fondova.. nisam čitao, možda griješim.

..Dakle, kako su kupili mogu i prodat. A da ne postoji riskantnije ulaganje od ovog? A reci mi još neku firmu na zse za koju svaki dan oko 14.20 možeš znati jel joj ide bolje ili gore. Možda Podravka, ili HG spot, ili INA sa hoće neće Rusi, ili PTKM i cijena plina ili LEDO i gdje mu je više to mitsko konsolidirano izvješće, ili DDJH i hoće izdržat do novih narudžbi itd itd..

P.S. Moguće da lupetam za neke od primjera jer ne pratim baš sve aktualnosti, ali.. poanta je tu. Brodari imaju neka svoja pravila i ne bih nikom preporučio da ih kupe za unuke, ali u postojećim okolnostima nikako ih ne bi ocijenio najrizičnjim ulaganjem, naprotiv.

..da dodam još, imam ja i keša. Malo sam šišao živicu ovih dana. A imam i nebrodarskih dionica. Da ne pomislite da sam i ja "all in" ko PBZ mirovinski :))

ko ne riskira, ne profitira. brodari su bit burze, a i strast svakog pravog brokera, a i malog investitora, i zbog njih se svaki dan bulji u monitor. Isto tako, to su dionice koje kad potegnu, potegnu, bilo gore, bilo dole, a nije ni manje važno da te dionice, koliko god se vrtile na ZSE, ipak posluju u svijetu, gdje se bolje zarađuje, a i kriza polako prolazi.

sutra je novi dan.

ima li neko kakvu prognozu za sutra? idemo doli ili? hvala

ima li neko kakvu prognozu za sutra? idemo doli ili? hvala

Panamax Rosalia D’Amato ugovoren na t/c za 2 godine za 24500, lijepo, naručitelji pokazuju nervozu, to ukazuje što će se događati tijekom godine, a što će biti sutra je irelevantno.

New Report

Close