Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
ATPL | 49,00 | 22.540 | 460 | 47,70 | 49,10 | 0,00% |
Mislim dace danas rusiti INU sa 3%, podici HT i Podravku tako da dobiju kompenzaciju isto kao jucer samo obratno.
Druge dionice ce pasti oko 2% dok ce crobi ostati negdje oko 0.10%,a slijedeci tjedan reli prema dole
lp
@over25,pobjeda
Imate temu komentari trgovanja ili Općenito pa molim vas da ne spamate temu
Evo kako je BDI prošao u 2009.
@over25,pobjeda
Imate temu komentari trgovanja ili Općenito pa molim vas da ne spamate temu
Evo kako je BDI prošao u 2009.
pokazuješ nam postotke..
pa svi znamo da prodari ne zarađuju ako je bdi ispod 3500…idealno je 4000 i više…
a koliko ja vidim on pada…a to kaj je bilo 2009 je nebitno…
btw 2007 je bdi bi 5 puta veći nego sada, pa kaj ćemo onda natrag u 2007?
ja sam za, a vi?
pokazuješ nam postotke..
pa svi znamo da prodari ne zarađuju ako je bdi ispod 3500…idealno je 4000 i više…
ja sam za, a vi?
Ulaži više u znanje i manje komentiraj i ja se trudim da što manje komentiram, ali ako komentiram onda treba da bude konstruktivno.
Bdi nikada nije bio 5 puta veći nego trenutni bdi, po tvome bdi je bio 15745 bodova. Ako je bio 15745 pozivam te da komentiraš ako nije bio nikada onda nemoj komentiraj na ovaj post i pusti istinu da ide pravo.
pokazuješ nam postotke..
ja sam za, a vi?
[/quote]
Trenutno BCI pada a BPI raste,Capesize vuku BDI dolje,Atlantska nema takve brodove,vozarine za panamaxe rastu,u ovih par dana +10%
Trenutno BCI pada a BPI raste, Capesize vuku BDI dolje, Atlantska nema takve brodove, vozarine za panamaxe rastu,u ovih par dana +10%
Vozarine za Panamaxe (BPI) kakve ima ATPL su rasle tijekom cijele godine, dok vozarine za najveće brodove koje ATPL nema, a to su Capesize (BCI), stagniraju uz povremene veće oscilacije.
Što je s brodom Sveti Vlaho? Hoće li biti uskoro uposlen?
Primopredaja m/b ‘AP Sveti Vlaho’
Danas, 26. listopada 2009. godine, u brodogradilištu HA LONG u Vijetnamu Atlantska plovidba d.d. u svoju flotu primila još jedan novi brod.
Brod je najmoderniji brod tipa supramax, duljine 190 metara, širine 32,26 metara i visine 17,50 metara do glavne palube, s dvostrukom oplatom. Pokreće ga glavni stroj MAN B&W od 9.480 kW, a brod ima nosivost od 53.530 DWT.
Prosječna starost naših brodova je trenutno:
– ukoliko se izračunava po broju brodova 8,59 godina
– ukoliko se izračunava po nosivosti 7,27 godina.
Ovakav prosjek starosti flote je znatno niži od svjetskog prosjeka i čini našu flotu konkurentnijom na svjetskom tržištu.
Trenutno BCI pada a BPI raste, Capesize vuku BDI dolje, Atlantska nema takve brodove, vozarine za panamaxe rastu,u ovih par dana +10%
Vozarine za Panamaxe (BPI) kakve ima ATPL su rasle tijekom cijele godine, dok vozarine za najveće brodove koje ATPL nema, a to su Capesize (BCI), stagniraju uz povremene veće oscilacije.
[/quote]
Imal šamse po tim crtama da se ondak godina izvuče bez gubitaka?
Atlantska plovidba Kretanja brodova Flota Povijest Novosti Atlant Bulletin Kontakti Naslovnica English
Flota I m/b AP Sveti Vlaho (AVL) I Pozicija broda I Podaci o teretu
m/b AP Sveti Vlaho (AVL) (Handymax Bulk Carrier)
Podaci o teretu:
Vrsta tereta Količina Mjera
Coal 52145.00 MT
© 2000 – 2009 Atlantska plovidba d.d. Sva prava pridržana
Što je s brodom Sveti Vlaho? Hoće li biti uskoro uposlen?
Uposlen je trenutno prenosi ugljen
na službenim stranicama firme, na http://www.atlant.hr može se vidjeti kretanje brodova.