ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.
Zadnja izmjena 15.11.2024. u 17:55
OznakaVrijednostPrometKoličinaKupovnaProdajnaPromjena
ATPL
49,00
41.993
857
47,80
49,50
0,00%
Podaci su preuzeti sa ZSE uz odgodu od 15 minuta.

Da li su poštovane kolege primjetile da je BPI prešao 4000 bodova (početkom 2009 BPI je bio oko 500 bodova), panamaxi se ugovaraju između 30.000-40.000 USD.
Kritizirali smo upravu u lipnju i srpnju zbog revidiranja ugovora o gradnji capesize broda i naruđbe dva tankera, no kako sada stvari stoje uprava je mudro postupila. Panamaxi i supre trenutno imaju bolje vozarine od capeova, a i tankerski indexi su u zadnje vrijeme snažno rasli. Diverzifikacija flote na bulkere i tankere je sigurno dugoročno dobar potez i doprinjet će još većoj stabilnosti poslovanja. Zato trebamo pohvaliti upravu za njene odlične poteze koje vuče a koji nama ponekad i nisu jasni na prvi pogled, ljudi zaista imaju mdrosti, hrabrosti i viziju.

isitina je da kada padne u zaborav, atlanska nakon određenog vremena skoči, pa se to i sada , upravo događa.
isitina je i da se i vani brodari"vraćaju u fokus", i tamo se o onjim počelo više tepst; DSX i Nordic planiraju dobru godinu, kupuju nove brodove, najavljuju se dividende, raspravlja se oćel bolje konternejraši il suhi brodovi ić ( oko toga su fifti fifiti), nekako su se izgubili oni katastrofični tekstovi o propasti brodara.
No, to opet ne znači ništa, svakih nekoliko mjeseci objavljena je famozna "pretrpana singapurska luka", pa su brodari išli gore. Pitanje je kako će domaće tržište gušiti brodare, ampak dok su brodari vani kolko tolko rasli kod nas nisu itd…
šo se Brodarske zavjere tiče, kod nas, nakon ovakove šutnje, obično se odabere neki Totem o kom se onda, tupi, bilo na rast , bilo na pad. Vidjeti ćemo oćel to bit kineske čeličane, brazilski ugljen, jednostavno BDI il domaća politika.

Da li su poštovane kolege primjetile da je BPI prešao 4000 bodova (početkom 2009 BPI je bio oko 500 bodova), panamaxi se ugovaraju između 30.000-40.000 USD.
Kritizirali smo upravu u lipnju i srpnju zbog revidiranja ugovora o gradnji capesize broda i naruđbe dva tankera, no kako sada stvari stoje uprava je mudro postupila. Panamaxi i supre trenutno imaju bolje vozarine od capeova, a i tankerski indexi su u zadnje vrijeme snažno rasli. Diverzifikacija flote na bulkere i tankere je sigurno dugoročno dobar potez i doprinjet će još većoj stabilnosti poslovanja. Zato trebamo pohvaliti upravu za njene odlične poteze koje vuče a koji nama ponekad i nisu jasni na prvi pogled, ljudi zaista imaju mdrosti, hrabrosti i viziju.

U zadnjih par godina nije prvi a vjerujem ni zadnji puta da se loše piše o politici ulaganja da bi se poslije kojeg mjeseca vidjelo da je uprava bila dalekovidna…

Baltic Exchange Dry Index 3259 DOWN 11
BCI Baltic Exchange Capesize Index 4253 DOWN 178
BPI Baltic Exchange Panamax Index 4122 UP 119
BSI Baltic Exchange Supramax Index 2319 UP 63
BHSI Baltic Exchange Handysize Index 1161 UP 6

Zašto Panamaxi grabe tako gore?

Zašto Panamaxi grabe tako gore?

Prije bih se pitao zašto ovi ostali idu dolje??? Al ne bojte se, vani će brodari gore, trend je up.

Odgovara da danaske malo rokne dol BDI, jerbo se kot nas ne radi, i brodari su u premarketu u malim minusima, ondak bi sutra bila završena mini korekcija, štobse pokloplo s našim otvaranjem, to daje izgleda da ATPL sutra ne rokne ko što je izgledalo na zatvaranju ZSE jučer ( kupnja je dosezala 1000).
Ako me razumijete.
Ako razumijete engleski možda ovde ima nešto za vas. Inače su se Dijana i Atlanska pratle, al su se razišle, dijana gore atpl dolj, i tu se ufam da atpl neće na 500 ko što su neki govorili.

http://www.thestreet.com/story/10655224/1/dry-bulk-shipping-winners-genco-diana.html

http://www.dryships.com/pages/report.asp

čudno da ovdje nema promjene…

Moji postovi ne predstavljaju nagovor niti na kupnju niti na prodaju dionica!

trend je up

Htio sam provjeriti tvoju tvrdnju pa sam pogledao kako stoje prosječne vozarine za panamaxe.
Imaš pravo. Godišnji trend je za sada stvarno up.

http://www.dryships.com/pages/report.asp

čudno da ovdje nema promjene…

Zaboravio si kolega da su oni Grci i da ne rade zbog pravoslavnog Božića, tako je bilo proljetos za pravoslavni veliki petak i uskršnji ponedjeljak. Kada sam već kod pravoslavnog Božića želim sve najbolje onima kolegama na forumu koji slave taj blagdan!

Hvala kolega na odgovoru.
A gdje da onda vidim službeni BDI.
Ja sam stalno tu gledao.
Pogreška.

Moji postovi ne predstavljaju nagovor niti na kupnju niti na prodaju dionica!

Ko što sam reko DRYS i DSX se vrte oko nule, inače brodari dobro stoje, generalno bolje nego dvoje potonjih

Azija isto oke prošla.

http://seebiz.eu/hr/burze/azija-brodari-podigli-msci-asia-pacific-najvise-u-16-mjeseci,65093.html

Ivica i šamšal pao. Ko zna kako će biti sutra na burzi :)?

New Report

Close