ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.
Zadnja izmjena 22.11.2024. u 06:55
OznakaVrijednostPrometKoličinaKupovnaProdajnaPromjena
ATPL
49,00
74.725
1,525
47,60
49,50
0,00%
Podaci su preuzeti sa ZSE uz odgodu od 15 minuta.

BDI bi danas mogao "malo" gore

http://reports.platou.com/FixtureReport/Pages/BulkFixtures.aspx

Prema planu za iduću godinu očekuju čistu dobit od 12 milijuna USD.

OČEKIVANJA
Ante Jerković: Atlantska će ove godine izgubiti 4-6 milijuna dolara
Autor/izvor: SEEbiz / Hina

DUBROVNIK – Unatoč teškoj godini, u dubrovačkoj Atlantskoj plovidbi zadovoljni su rezultatima poslovne 2009. godine, kazao je na današnjoj konferenciji za novinare predsjednik Uprave Ante Jerković.

Napomenuo je kako je prošle godine najavljivani gubitak od 30 milijuna američkih dolara smanjen u posljednjih nekoliko mjeseci te zahvaljujući oporavku tržišta na koncu poslovne 2009. godine očekuju gubitak od 4 do 6 milijuna dolara. Prema planu za iduću godinu očekuju čistu dobit od 12 milijuna američkih dolara. Jerković je kazao i da je kretanje dionica Atlantske plovidbe (ZSE:ATPL-R-A) slijedilo kretanje tržišta, a kad je riječ o cijeni ona je na kraju 2008. iznosila 689 kuna, a na današnji dan iznosi 1.005 kuna.

Kad je u pitanju flota i njena obnova Jerković je kazao kako je porinućem broda Sveti Vlaho u vijetnamskom brodogradilištu zaokružen ambiciozni program obnove flote vrijedan oko 220 milijuna američkih dolara, a do 2012. godine slijedi isporuka još četiri nova broda.

Kad su u pitanju ostala društva u vlasništvu Atlantske plovidbe rečeno je kako zrakoplovna tvrtka Dubrovnik Airlines bilježi očekivani gubitak od 2,5 milijuna eura, a u idućoj godini očekuju bolje poslovanje.

Prema planu za iduću godinu očekuju čistu dobit od 12 milijuna USD.

Pa i sam kapetan Jerković odgovorio je na pitanje plaćene su sve obveze za brodove u ovoj 2009. novih brodova neće biti u 2010. i 2011. već u 2012. kada će dobiti još 4 broda.
znači više nema opterećenja za isplate u inozemstvo, a dobit može biti i veća od 12 milijuna USD…. [lol] [thumbsup]

Napravi razliku http://pravipotez.blogspot.com/

meni ne ide u glavu da se ovdje neki likovi čudom čude kad članovi uprave prodaju dionice i to još po 1000 kuna…..pa ljudi su dobili dionice…..DOBILI……pa neće u grob sa njima,a i prije su ih imali jako puno,tako kad prodaju ove dobivene mogu se samo tapšati po novčaniku.
ja da imam toliko dionica atlantske kao ovi iz uprave plačao bi cigarete na kiosku dionicama!!
što se tiće Jerkovićeve izjave o dobiti za 2010. od 12 miliona…..mislim da iz toga možemo zaključiti da je sklopljeno dosta dobrih ugovora pri BDI-u oko 4000 i to na najmanje godinu dana.

kakv lik na asku, pokušao je pogurat sa po 220 komada na 997 pa pobjegao odma.
aha, evo ga opet sad na 1000.
možda mu ‘je ‘frend” sa bida na ručku? 😀

OČEKIVANJA

DUBROVNIK – Unatoč teškoj godini, u dubrovačkoj Atlantskoj plovidbi zadovoljni su rezultatima poslovne 2009. godine, kazao je na današnjoj konferenciji za novinare predsjednik Uprave Ante Jerković.

Napomenuo je kako je prošle godine najavljivani gubitak od 30 milijuna američkih dolara smanjen u posljednjih nekoliko mjeseci te zahvaljujući oporavku tržišta na koncu poslovne 2009. godine očekuju gubitak od 4 do 6 milijuna dolara. Prema planu za iduću godinu očekuju čistu dobit od 12 milijuna američkih dolara. Jerković je kazao i da je kretanje dionica Atlantske plovidbe (ZSE:ATPL-R-A) slijedilo kretanje tržišta, a kad je riječ o cijeni ona je na kraju 2008. iznosila 689 kuna, a na današnji dan iznosi 1.005 kuna.

Kad je u pitanju flota i njena obnova Jerković je kazao kako je porinućem broda Sveti Vlaho u vijetnamskom brodogradilištu zaokružen ambiciozni program obnove flote vrijedan oko 220 milijuna američkih dolara, a do 2012. godine slijedi isporuka još četiri nova broda.

Kad su u pitanju ostala društva u vlasništvu Atlantske plovidbe rečeno je kako zrakoplovna tvrtka Dubrovnik Airlines bilježi očekivani gubitak od 2,5 milijuna eura, a u idućoj godini očekuju bolje poslovanje.

Znači ipak gubitak.
A kada sam ja po izlasku izvješća za 3. Q pisao da će godina završiti u gubitku, mnogi koji više od mene o brodarima znaju, su me uvjeravali da će biti dobit.
A ono, čorak – gubitak.

A 2008. je dobit bila 700 milijuna kuna.ž
2007. dobit 350 milijuna kuna.
A sad gubitak.
Dobro je netko napisao, a što se vi čudite što Uprava rasprodaje dionice, pa slijedeće godine je plan mršavih 60 milijuna kuna doboti.

Ne izgleda obečavajuće, ali sve je podložno promjenama vozarina, tako da je sve moguče.

lp

[b]MOŽE LI BOLJE ?![/b]

OČEKIVANJA

Znači ipak gubitak.
A kada sam ja po izlasku izvješća za 3. Q pisao da će godina završiti u gubitku, mnogi koji više od mene o brodarima znaju, su me uvjeravali da će biti dobit.
A ono, čorak – gubitak.

A 2008. je dobit bila 700 milijuna kuna.ž
2007. dobit 350 milijuna kuna.
A sad gubitak.
Dobro je netko napisao, a što se vi čudite što Uprava rasprodaje dionice, pa slijedeće godine je plan mršavih 60 milijuna kuna doboti.

Ne izgleda obečavajuće, ali sve je podložno promjenama vozarina, tako da je sve moguče.

lp
[/quote]
"Gubitak" i "gubitak" nisu isto, grupa AP će vvjerojatno završiti godinu s gubitkom od 4-6 milje USD, što je višestruko manje od planiranih 30 milja $. Gubitak na razini grupe nije posljedica poslovanja iz osnovne djelatnosti (pomorskog prijevoza) već avio kompanije i hotela, samo avio kompanija će imati gubitak od cca 4 milje USD (2,5 M EUR). Za sljedeću godinu su projekcije dobiti oko 12 m USD, što znaći da oprezna Uprava vjerojatno ima još neke adute u rukavu i ne želih ih bacati u prvom štihu već ih čuva za kasnije tako da bi dobit mogla biti višestruko veća 25-30 milja USD.

u ovoj branši, i u današnje vrijeme krize, 5 milja gubitka i nije neka velika suma. Ako uspijemo 2010. poslovati bar 20 milja u plusu, ja zadovoljan.

sutra je novi dan.

Treba uvalit avione nekome! [thumbsup]

Baltic Exchange Dry Index 3474 DOWN 44
BCI Baltic Exchange Capesize Index 5123 DOWN 31
BPI Baltic Exchange Panamax Index 3444 DOWN 61
BSI Baltic Exchange Supramax Index 2366 DOWN 47
BHSI Baltic Exchange Handysize Index 1227 DOWN 6

Gubitak i gubitak i gUbitak su ista stvar isto kao i sve izvedenice velikih i malih slova između, naprijed nazad i u sredini… Možemo pričati da taj gubitak nije velik, ali da je gubitak, gubitak je…

Čuvaju ih za zadnji štih jel?

Ne iznosi informacije koje neznaš ili samo špekuliraš o njima..

Prodaja aviona – pa kome, svi avio prijevoznici jedva drže gače, pa će sad još ići u kupovinu aviona… moš mislit – ista stvar je i s hotelima.

Moje mišljenje, AP posluje stabilno, izdurat će krizu, tko danas kupuje, kupuje budućnost za slijedeće dvije tri godine.

New Report

Close