Baltic Exchange Dry Index 3518 DOWN 12
BCI Baltic Exchange Capesize Index 5154 UP 22
BPI Baltic Exchange Panamax Index 3505 DOWN 69
BSI Baltic Exchange Supramax Index 2413 DOWN 7
BHSI Baltic Exchange Handysize Index 1233 DOWN 6
Baltic Exchange Dry Index 3518 DOWN 12
BCI Baltic Exchange Capesize Index 5154 UP 22
BPI Baltic Exchange Panamax Index 3505 DOWN 69
BSI Baltic Exchange Supramax Index 2413 DOWN 7
BHSI Baltic Exchange Handysize Index 1233 DOWN 6
ide okret….ljepo kururski ,e ovo ce bit presudan okret…..DRSTE FIGE [thumbsup]
Meni dobar signal . Pozitivan . Ostajem hold.
Hvala na vrijednim informacijama……
[/quote]
možemo mi drukat ovdi koliko god oćemo al nema pomaka bez likvidnosti.
zaokret BDI se zna od jučer, al što to vrijedi za dionicu (trenutno) kad nema špekulanata oko nje da je nabrzinu dignu (što je dobro)).
ameri su već jučer krenuli naprijed a mi u mjestu.
ništa, nema druge nego u dokup. svak po svom guštu nek traži lokalno dno.
-Znači dobit za 2010 iznosila bi 43 kune po dionici.
-PE 10=430,00
-Hmmmmmm…….-
-Što reći,……a da se nitko ne naljuti.
-Trebat će puno strpljenja, a mi forumaši ga i nemamo baš previše.
-Većina hoće brzu zaradu, ali ako se ostvare ovakve prognoze kao što ga najavljuje Uprava, mislim da ćemo se ipak morati strpiti još par godina
Hvala na vrijednim informacijama……
[/quote]
[/quote]
Takodjer hold, ali i buy
-Znači dobit za 2010 iznosila bi 43 kune po dionici.
-PE 10=430,00
-Hmmmmmm…….-
-Što reći,……a da se nitko ne naljuti.
-Trebat će puno strpljenja, a mi forumaši ga i nemamo baš previše.
-Većina hoće brzu zaradu, ali ako se ostvare ovakve prognoze kao što ga najavljuje Uprava, mislim da ćemo se ipak morati strpiti još par godina
[/quote]
Ovu godinu su promašili prognozu samo šest puta_manji gubitak.
Prognoze u brodarstvu i to godinu unaprijed.Nemoguća misija.
Ipak je bitno da se ne očekuje gubitak i da ne bude krize likvidnosti,tj da ATPL na kraju iduće godine
bude u povoljnijoj situaciji nego što je danas,a to je podloga za buduće stabilno poslovanje,tj za rast
dionice.
po njegovim rječima dno je iza nas….
http://www.seebiz.eu/hr/tvrtke/transport/jerkovic-atlantska-ce-ove-godine-izgubiti-4-6-milijuna-dolara,63638.html
-Ako je dno iza nas, pa pobogu kolega, zašto je i on i cijela uprava prodala dio, po cijeni od 900-1000 kuna.
-Mudar čovjek sam donosi odluke, budala prihvaća javno mijenje.(kineska)
ATPL se može tržiti iznad 1000 kn jedino i isključivo pri BDI-u iznad 6000 bodova jer je tek onda visokoprofitabilna. Ove razine vozarina su za mene čisti sell.
Brodarstvo je ciklički sektor pa nema baš puno razloga zašto bi se dionice firmi tržile iznad booka pri ovakvim vozarinama.
Prijatelju, beznadežan si slučaj i bojim se da ti ne može nitko pomoći, no evo ipak par natuknica za razmišljanje. Po meni 6 novih brodova iz flote ATPL (2 iz STX, 2 iz JES i 2 Vjetnamca) plus ova dva ugovorena u Kini i plaćena 60% vrijede cca. 200 dolara po dionici. Pa valjda i ona 2 product carriera ugovorena u STX, ostatak flote, hoteli, avioni, nova garažno-poslovno-stambena zgrada, 50% udio u vlasništvu putničke i pomorske agencije, keš na računu u Londonskom City vrijede dodatnih min.100 dolara po dionici. Naravno sve ovo ne znači da nećemo zaroniti na 900 ili čak i niže, čudna je ovo plitka i nelikvidna burza, sve je moguće. Dovoljno je sjetiti se ožujka 2009 kad je dionica vrijedila manje od dobiti po dionici za 2008.
[/quote]
Kad će te vi više shvatiti da se na burzi vrednuje poslovanje, budućnost. Brodovi, novac na računu određuju book vrijednost, sve ispod i iznad su očekivanja.
Iskreno meni je ATPL bila uvijek jedna od najdražih dionica ali nekom dužem periodu vidim je kako samo tapka u mjestu.
Sada postoji puno boljih prilika, nema razloga ovdje gubiti vrijeme, pogotovo ako se ova korekcija produbi.
BDI ide malo gore malo dolje nema nikakvog preokreta trenda.
http://www.seebiz.eu/hr/tvrtke/transport/jerkovic-atlantska-ce-ove-godine-izgubiti-4-6-milijuna-dolara,63638.html
Atlanska je ipak Atlanska [thumbsup]