ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.
Zadnja izmjena 23.12.2024. u 01:00
OznakaVrijednostPrometKoličinaKupovnaProdajnaPromjena
ATPL
42,78
1.626
38
42,50
43,00
-1,16%
Podaci su preuzeti sa ZSE uz odgodu od 15 minuta.

molio bi cijenjene kolege da malo ipak još uspore trgovanje jer je toliko dinamično da ne stignem pratiti [kiss]

[i] Moji postovi nisu investicijski savjeti, niti nagovor na kupnju ili prodaju dionica, već osobno mišljenje.[/i]

Ma jeli meni radi gledalica, do sada prošla samo 1 dionica?

ne radi ni meni?! bas sam to htio pitati????

Netko stavlja 500 komada na bid pa ih miče [undecid]

Alabama opet u akciji.

Mudro je zborio stari Seneca: "Per ipiz dudatis eneus iri!"

ovo mora da je zlatna dionica, 1 kom [lol]

Neznam da li ti je već netko napisao ali neki dan ti i BIGBOSS završili ste u Jutarnjem ili Večernjem listu.
Vaši su postovi bili izdvojeni…

na 4300 sve prodajem...

ma nitko ne da po ovoj cijeni, ali bogami nitko nije ni blesav potegnuti po višoj za dokup kad zna što ga čeka(natrag na oko 1000, ai ne isplati se igrat za bureke na ovakvoj likvidnosti), neće bit likvidnosti na ovoj dionici dok ne počne divljati prema gore, divljanje prema dolje ne bi također potaklo likvidnost.
Gledajući promete zadnjih dana sve mi se čini da ekipa iz uprave ipak nije samo tako istresla dionice na bid, jerojatno su imali dogovor s jačim igračima jer evo sad da hoće prodati 500 dionica po fiksiranoj cijeni prošao bi im cijeli dan.

fundamentalist

Ovdje upišite svoj komentar…

idući tjedan će bit bolje...

ma nitko ne da po ovoj cijeni

Tako je kolega, i zato će dionica up čak i kratkoročno, dugoročno to nije upitno. Čini mi se da su lagano otpali trejderi i oni što misle zaraditi na TK u mjesec dana, pa pomalo ali sigurno idemo u mirnje vode, bit će sve teže doći do ove dionice.
Inače, znakovito je kako se Uprava odlučila igrati tvrdo na marketu i zaključili su 10-ak brodova (5-6 trampera i 4 teškaša) na t/c od 1 godinu, što navodi na zaključak da očekuju hlađenje tržišta, baš kako i navodi kap.Jerković u biltenu, no ne bi bilo prvi put da na njihovu i našu sreću BDI iznenadi (kao u lipnju i studenom). U svakom slučaju Uprava je "armiranobetonski" odigrala za 2010., očito nisu skloni nikakvom riziku, a nije im ni potreba, imaju nešto brodova na spotu i u najgorem slučaju 2010 će završiti sa solidnim plusom. Konzervativno vođena firma, dugo su na međunarodnom tržištu, pa eto ing.Uskoković slavi 40 godina u firmi, ne vjerujem da takve menađere bilo što može iznenaditi, možda jedino propisi glede duplog dna, no svak od nas ima svoje bisere pa nećemo biti prestrogi u kritiziranju. Ipak su to ljudi u godinama, nije lako letjeti često 15-aksati i donositi odluke.
Osobno me raduje činjenica da će firma 2012 imati dwt over miljun tona, bit će to prvi put u povjesti ATPL, uz zaista respektabilnu prosječnu starost flote, a ima tu i druge imovine kako je dobro primjetio Kuster15

Netko stavlja 500 komada na bid pa ih miče [undecid]

Alabama opet u akciji.
[/quote]
A gdi je Alabama on je znao tako lupati

Prostorni plan osigurava dovoljan broj vezova i to njih 700 za domicilno stanovništvo, te za izgradnju komercijalne marine koja će ostati u okvirima crte razgraničenja Gruškog zaljeva koju je odredilo Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture RH. Zaključeno je na sastanku gradonačelnika Andra Vlahušića s predstavnicima splitskog Urbosa i Atlantske plovidbe na temu Urbanističkog plana uređenja Gruškog akvatorija.

Nakon što je sagledana dosadašnja dokumentacija, priopćili su iz Grada Dubrovnika, usuglašeni su stavovi oko komunalne i komercijalne marine za Atlantsku plovidbu. Ovim planom, istaknuto je, stječu se i uvjeti za nesmetan promet brodova na kružnim putovanjima, kao i trajekata te putničkih i izletničkih brodova.

A tijekom izrade prijedloga Izmjena i dopuna Prostornog plana uređenja Dubrovačko – neretvanske županije gradonačelnik Vlahušić je, podsjetimo, tražio da se da se na prostoru gruškog akvatorija umjesto komercijalne marine na području ispred hotela Lapad proširi zona komunalne lučice koja bi se protezala sve do Solituda. Komunalna marina tada bi, prema prijedlogu gradonačelnika, imala najmanje 1 200 vezova za domaće stanovništvo, ovisno o veličini brodova.

No, takav prijedlog Županija nije htjela podržati pa je tijekom ponovne javne rasprave o Prijedlogu izmjena i dopuna županijske prostorno – planske dokumentacije u rujnu ove godine župan Nikola Dobroslavić iznio mišljenje kako na prostoru gruškog akvatorija ima dovoljno prostora i za komunalne vezove i za komercijalnu marinu ispred Hotela Lapad.
Stavovi Grada i Atlantske plovidbe danas su usuglašeni pa će u gruškom akvatoriju biti dovoljno mjesta i za komunalne i za komercijalne vezove.

Četvrtak, 10 Prosinac 2009

Ovo je super vijest za ATPL i garđane Dubrovnika

A tek kad izgrade poslovnu zgradu pokraj bazena čije zemljište već posjeduju(zajedno sa benzinskom stanicom pokraj i parkićem). Jedina šteta je što će morati pomaknuti Rustico Sandwich Bar od tamo [cry]

NO MORE KEBAB

livin' from hand to poor mouth you an' me an' my secret south

Američki div investicijskog bankarstva Goldman Sachs objavio je da će bonuse menadžerima za 2009. isplaćivati u dionicama s ograničenim pravima umjesto u gotovini, uvažavajući time donekle zgražanje javnosti nad nagradama na Wall Streetu.

Goldmanovom 30-članom upravnom odboru bonusi će biti isplaćeni u dionicama koje se ne smiju prodavati najmanje pet godina i mogu biti oduzete u slučaju rizičnog ponašanja menadžera kojemu su dodijeljene, stoji u priopćenju te kompanije.

Goldman je bio izložen oštrim kritikama zbog izdvajanja 16,7 milijardi dolara za bonuse za prvih devet mjeseci ove godine, nakon što je u listopadu 2008. uzeo 10 milijardi dolara vrijedan državni paket pomoći kako bi izbjegao financijski kolaps. Goldman Sachs je taj zajam u cijelosti vratio u srpnju.

Izvršni direktor Lloyd Blankfein kazao je kako politika nagrađivanja odražava izvedbu tvrtke i potiče ponašanje koje je u interesu i javnosti i Goldmanovih dioničara.

who dares, wins

Otvorim forum i eto ti pere, pa opet pero, pa poslije pere pero i skokne mi tlak u nebesa. Ostavi se Pero pomaganja, imali smo peru (Techa) na razinama od 470-800 kad je prognozirao dionicu na 30 kuna, a ona je sada 1000 i nešto, da ne kažem da je bila i 1380. Što misliš koliko ljudi tada kapitaliziralo značaj minus upravo zbog njega? Ja ti sigurno kažem da ih je mnogo, i tada sam pokušavao otvorenim i argumentiranim postovima protiv njega ljude barem uvjeriti da nema šanse da dionica ode na razine na koje se prognoziralo ali………Zainat tebi, Sanaderu, Polančecu, Kalmeti i svim sličnim licemjerima koji su ovu državu i burzu doveli na rub bankrota danas nisam mislio ali lupam po asku i kupujem 100 komada, jer vjerujem da neće biti po tvoju, ni u snu, da takvi ziheraši vladaju svijetom mi bi još uvijek živjeli u pećinama i grijali se navečer uz prirodnu vatricu, mislim na one malo naprednije, ostali a tu si ti bi se pokrivali bizonovom kožom. [angry] [angry] [angry]

imam jedno pitanje : koliko osoba ( po tvom mišljenju) koje trguju na zse čita forume i po napisanim postovima odlučuje o kupnji pojedinih dionica ? napadaš peru da su drugi kupovali i prodavali čitajuči njegove postove.svatko može napisati svoje mišljenje a drugi ga mogu ili ne prihvatiti kao ispravnu činjenicu.svatko tko kupi dionicu želi da je drugi dan u plusu ( pa i sam ) ali tržište odlučuje u kojem će smijeru cijena.zato svatko treba imati određeni postotak minusa kad izlazi i postotak u plusu kada izlazi.svatko je kovač svoje sreće.

New Report

Close