ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.
Zadnja izmjena 05.11.2024. u 14:48
OznakaVrijednostPrometKoličinaKupovnaProdajnaPromjena
ATPL
47,31
4.590
97
47,10
48,20
-0,42%
Podaci su preuzeti sa ZSE uz odgodu od 15 minuta.

-samo se ti tješi.
-i ja sam se tako lani tješio kad je pala na 1.000 sa 2.800, pa je ipak bilo i za džabe (450) i opet nitko nije kupovao (malo hrabrih)
-Tko može jamčiti da BPI neće opet na 400?

Tko ti je kriv što si kupovao po 2800 a ne po 400?
[/quote]

-Ti si kao znao koliko će pasti, i kupio si na najnižoj cijeni, zar ne?
-I kolega, nikad nije bilo po 400, bar ne zadnjih par godina, ne zavaravaj sebe i druge kolege.
-BPI je bio oko 400 i ispod, a ATPL najniža cijena 02.12.08.- 475,oo a zaključna 03.12.08 -501,00
-Jesi li tada bio dioničar ?
[/quote]

Kolega vlasnik sam ove dionice kada vi niste znali što je BPI,BDI,a kamoli nešto o firmi ATPL.Dakle ovu dionicu sam kupovao po smiješnim cijenama od 70 kn i niže,imao sam tu priliku kao i svi djelatnici navedene firme.Mnogi su propustili tu priliku i dan danas žale.Dio sam prodao na 2400,čak i sada mogu zaraditi 10 puta više nego što sam ih platio ali ih nedam po ovoj cijeni.Kao što cijenjeni kolega Techman zna reći nešto znam a nešto naslučujem.Jadroplov sam kupovao po 140 i tu sam i sada debelo u plusu,dakle i tu sam pogodio.ATPL ima dva najača hotela u gradu s takvom perspektivom da kada se izgrade golf tereni poviše Hiltona i marina ispred hotela Lapad imat če popunjenost 12 mjeseci.Imaju zemljište na top lokaciji koje vrijedi milijune eura i gdje če graditi poslovni centar.Brodovi posluju pozitivno.Sam kap. Jerković najavio je tek 2012. kao godinu oporavka dakle ne zamara me BDI danas i sutra,a to što vi sanjate BPI na 400 i niže lijepe vam snove želim.Zar mislite da če baš svaki put kada BDI padne na 1000-2000….itd.ATPL biti po 400-500 kn ne zavaravajte sebe i druge jer svi bi bili bogati i ulaganje u dionice bi bila dječja igra.Ne ovisi ova dionica samo o BDI-u kolega.Budite pozdravljeni

O gospon kuster15, meni se čini da ste stidljivo tada kupili možda pedesetak komada dionica po 70 kuna i da ste do tih navedenih 2400 kuna nekoliko puta kupovali i prodavali, tako da ni niste tako puno zaradili kako želite prikazati.

Da ste se nakrcali imalo ozbiljnih količina dionica na 70 kuna i da ste prodali iste po 2400 kuna kako kažete, a pogotovo da ste ih prodali po 3000 kada je cijena po svim parametrima hiperinflatirala, ja sam uvjeren da danas ne biste bili ovdje s nama već bi planirali mirovinu.

Al obzirom da ste ovdje, držim da je puno bliže istini ono šta sam prvo napisao.

A to šta se zovete il smatrate dugoročnim investitorom ( samo na osnovu toga što ste nekad davno kupovali atpl po 70 kuna ) vam nekako ne pije vode, jer vidim da svaki dan vjesite po forumu i cvilite skupa s ostalima zašto dionica ne raste. To dugoročni investitori jednostavno ne rade. Oni se jave maksimalno jednom- dvaput mjesečno i to ako imaju baš žarku želju.

Dakle, prokužio sam vaše pisanje, niste dosljedni u iskazu i djelu. Šaljem lijepe pozdrave i želje.

never surrender

@kuster

Iskreno, i ja bih volio da sam kupovao po tim cijenama, i da sam u tolikom plusu kao vi, ali nisam.
Pošto sam opečen vrućim mlijekom, sada pušem i na hladno, pa čekam sigurnija vremena za daljnje dugoročnije ulaganje u brodarski sektor.
Ukratko, ATPL ima sigurnu budućnost, i sigurno ću i ja podebljati količinu dionica ATPL, ali trenutno ne.
Kako ste i sami rekli, 2012 je godina oporavka, do tada mora proći još cijela 2010 i 2011, a u tom razdoblju će biti značajnih oscilacija i BPI i cijene ATPL, pa se možda opet može kupiti jeftinije nego li je kap.Jerković prodao (cca.900kn)
Kolega, lako je vama biti pametan kada ste kupovali po 70 i sada se smijati nama ostalima (mlađima) koji nisu imali tu sreću, vama se ne crveni kad pogledate stanje na brokerskom računu.
Ja sam sada puno oprezniji nego li sam bio prije 2 godine.
BTW, nisam ju kupovao po 2800, ali svejedno je crvenilo vrlo neugodan osjećaj.
Znam da sit gladnom ne vjeruje, ali eto, morao sam reći.

Svi mi živimo pod istim nebom, ali nemamo isti horizont

O gospon kuster15, meni se čini da ste stidljivo tada kupili možda pedesetak komada dionica po 70 kuna i da ste do tih navedenih 2400 kuna nekoliko puta kupovali i prodavali, tako da ni niste tako puno zaradili kako želite prikazati.

Da ste se nakrcali imalo ozbiljnih količina dionica na 70 kuna i da ste prodali iste po 2400 kuna kako kažete, a pogotovo da ste ih prodali po 3000 kada je cijena po svim parametrima hiperinflatirala, ja sam uvjeren da danas ne biste bili ovdje s nama već bi planirali mirovinu.

Al obzirom da ste ovdje, držim da je puno bliže istini ono šta sam prvo napisao.

A to šta se zovete il smatrate dugoročnim investitorom ( samo na osnovu toga što ste nekad davno kupovali atpl po 70 kuna ) vam nekako ne pije vode, jer vidim da svaki dan vjesite po forumu i cvilite skupa s ostalima zašto dionica ne raste. To dugoročni investitori jednostavno ne rade. Oni se jave maksimalno jednom- dvaput mjesečno i to ako imaju baš žarku želju.

Dakle, prokužio sam vaše pisanje, niste dosljedni u iskazu i djelu. Šaljem lijepe pozdrave i želje.

Kolega pa vi mjenjate ploču kako vama paše,jel još očekujete uzlet sa 900 kn za jedno 400-500?Vidim još nismo došli na tih 900 a bome nismo ni uzletili.Vjerujte mi na riječi da čete više raditi kad budete nešto i imali,jedno vuče drugo.Vidim već razmišljate o bezbrižnoj mirovini,ali bojim se da vam s takvim razmišljanjem neće biti bezbrižna.Zar sam rekao da sam sve prodao?Prodao sam DIO a dio stoji sa strane.Ovdje visim svaki dan zbog VAS i vama sličnih koji bez iole zdravih argumenata pišete neistine o firmi koja posluje s dobiti i u ovim teškim vremenima.Zar mislite da ste nešto pametno napisali sa projekcijom BDI-a od 2500 za sljedeču godinu?kap.Jerković je naglasio kada je BDI bio na navedenim razinama da ne očekuje poboljšanje prilika u pomorstvu prije 2012. dakle on očekuje BDI na tim razinama i to je uračunato u cijenu dionice.Dakle ti nisi ništa novo napisao što već neznamo.

Kolega pa vi mjenjate ploču kako vama paše,jel još očekujete uzlet sa 900 kn za jedno 400-500?Vidim još nismo došli na tih 900 a bome nismo ni uzletili.Vjerujte mi na riječi da čete više raditi kad budete nešto i imali,jedno vuče drugo.Vidim već razmišljate o bezbrižnoj mirovini,ali bojim se da vam s takvim razmišljanjem neće biti bezbrižna.Zar sam rekao da sam sve prodao?Prodao sam DIO a dio stoji sa strane.Ovdje visim svaki dan zbog VAS i vama sličnih koji bez iole zdravih argumenata pišete neistine o firmi koja posluje s dobiti i u ovim teškim vremenima.Zar mislite da ste nešto pametno napisali sa projekcijom BDI-a od 2500 za sljedeču godinu?kap.Jerković je naglasio kada je BDI bio na navedenim razinama da ne očekuje poboljšanje prilika u pomorstvu prije 2012. dakle on očekuje BDI na tim razinama i to je uračunato u cijenu dionice.Dakle ti nisi ništa novo napisao što već neznamo.
[/quote]

Budite sigurni da ne pišete za mene. Ne laskajte si, nisam još vidio niti jedan vaš argument ni savjet kojim sam se mogao okoristit. Al sam zato primjetio dosta lošeg drukanja.

Nisam nikad bio velik filozof al govorit o nekim projekcijama da će bdi za godinu dana bit ovoliki il onoliki i da će cijena atpl zato bit ovolika il onolika je za mene znak čistog neznanja i drukanja. To je isto kao da ja kažem da će iduće godine zbog bdi 2500 cijena atpl prosječno iznosit 800 kuna. Ništa nisam pametno ovim rekao, nit sam ikom olakšao ulaganje, jer cijena nagodinu može varirat recimo između 600 i 1600 kuna, a prosječna da bude 800 kuna, a to je za neke ulagače razlika kao nebo i zemlja. Jel shvaćate šta želim reći?

Nebrojeno puta sam rekao da ne mislim da je atpl loša firma, samo komentiram kretanje cijene dionice, a to vas smeta jer što vrijeme više odmiče shvaćate da sam u pravu jer od svog načina ulaganja imam više koristi. I onda se okrećete na dugoročne prognoze da se opravdate. Svi do jednoga isto argumentirate kad vam se predoče rezultati crno na bijelo.

I da nadodam, mali ispravak za kolegu lecontea, tek sam sad vidio da je dao čovjek zastarjele podatke futuresa za bdi 2010, evo najsvježijih.

BDI CAL10 2100 2200 2,160 2,200 -40 -1.8% 2,335 -175 -7.5%

Znači više nije ni 2500 kako je maloprije rečeno. Sad je na 2150. Eto kako je to ćudljiva stvar. A čovjek kaže da će bit prosjek 4000.

never surrender

Pa da, i je čudljiva stvar taj BDI, većina nema pojma na koliko će ić i idući mjesec,a kamoli neki zadnji kvotr 2010.
Eto i na imarexu su futuresi za zadnji kvartal 2009 omašeni za duplo.
Činjenica je da nitko ne zna koliko će brodova bit otkazano, a koliko izgrađeno u 2010.
Svi se brodari prilagođavaju stanju na tržištu i čini se da će sinergijskim učinkom povoljnih otkaza dogovorenih novogradnji ipak stabilizirat tržište. Ne ponašaju se ni oni kao pijani bogataši.
Ima pokušaja druka u svakom postu pa tako i mom i u mađaronovom, ali nije da ne treba sagledat ni drugu perspektivu iz koje pero piše.

Neko od nas će pogodit, daj bože mi optimisti jer, jebiga, svakom građaninu ove zemlje je u interesu da svaka hrvatska firma dobro posluje. osim onoj, sad već po brojnosti, ragbi ekipi iz remetinca.

Otvorim forum i eto ti pere, pa opet pero, pa poslije pere pero i skokne mi tlak u nebesa. Ostavi se Pero pomaganja, imali smo peru (Techa) na razinama od 470-800 kad je prognozirao dionicu na 30 kuna, a ona je sada 1000 i nešto, da ne kažem da je bila i 1380. Što misliš koliko ljudi tada kapitaliziralo značaj minus upravo zbog njega? Ja ti sigurno kažem da ih je mnogo, i tada sam pokušavao otvorenim i argumentiranim postovima protiv njega ljude barem uvjeriti da nema šanse da dionica ode na razine na koje se prognoziralo ali………Zainat tebi, Sanaderu, Polančecu, Kalmeti i svim sličnim licemjerima koji su ovu državu i burzu doveli na rub bankrota danas nisam mislio ali lupam po asku i kupujem 100 komada, jer vjerujem da neće biti po tvoju, ni u snu, da takvi ziheraši vladaju svijetom mi bi još uvijek živjeli u pećinama i grijali se navečer uz prirodnu vatricu, mislim na one malo naprednije, ostali a tu si ti bi se pokrivali bizonovom kožom. [angry] [angry] [angry]

TKO IMA MALO DUKATA GOVORI: ŠTO DA RADIM S NJIMA, A ONAJ ŠTO IH IMA MNOGO GRMI: GOSPODARU, DAJ JOŠ!!! NA ZSE I U EU TREBA KO ZMIJA SPAVAT NA JEDNO OKO!!!

@peromadjar

Da se razumjemo,ne pišem za vas,pišem za sve koji su voljni pročitati moje postove ne laskam si,ne mislim da sam vrsni znalac,ne mislim da pišem argumentirano jer ovdje ima dvoje troje takvih ljudi,ja nisam među njima a bome niste ni vi.Trudim se prenjeti neke novosti ako jesu novosti iz du listova ili radija,ako to nekome može pomoći.Javim se tu i tamo kada se pišu gluposti o novogradnjama i slično bez ikakvih valjanih dokaza o tome.Tko želi čitati slobodno ako vam se nesviđa moj stil preskoćite me ima boljih.Kolega pa vi ste nedavno jaukali ovdje da smo sami krivi što vas neslušamo itd. mislim da ipak vi za sebe umišljate da ste veliki znalac.Ja čitam vaše postove kao što vidite,mišljenja su različita i nemoramo se slagati u razmišljanju ali kolega vi ste drukali protiv ove firme dok niste kupili dionice,tada ste nestali sa foruma da bi se javili nakon što ste ih prodali i nešto i zaradili.Sada krećete ispočetka dakle vi ste dobar druker za razliku od mene.Naravno svi smo ovdje da bi zaradili i drukčije gledamo na dionicu iz aspekta da li je posjedujemo ili ne,te pišemo u interesu iste.Netko če uvjek i pogoditi.Više puta ste najavljivali da više nećete ni slova napisati na forumu ali eto vas uvjek iznova opet i opet.Dakle ne stojite iza svojih riječi i zašto bi baš vama netko trebao vjerovati?

@bruker

kolega dobro napisano svaka čast i 100

Netko stavlja 500 komada na bid pa ih miče [undecid]

Netko stavlja 500 komada na bid pa ih miče [undecid]

prodaje….

SVI SU SPAMERI IGNORE !!! D,D(dugoročni dokupljivači)bloger predvodnik :-)strucnjak

ovo mora da je zlatna dionica, 1 kom [lol]

Ma jeli meni radi gledalica, do sada prošla samo 1 dionica?

New Report

Close