bojim se ja da tu nebude nikakvog šminkanja nego ekipa se polako iskrcava (generalno govorim) i seli se na inozemna tržišta
a to su sve glasnija šuškanja u naših velikih igrača
nažalost i sam moj portfelj odnosno njegova vrijednost sve je manja i manja i ovo nešto plusa se plako topi [embarass]
neznam tuga, jad i bijeda
bojim se ja da tu nebude nikakvog šminkanja nego ekipa se polako iskrcava (generalno govorim) i seli se na inozemna tržišta
a to su sve glasnija šuškanja u naših velikih igrača
nažalost i sam moj portfelj odnosno njegova vrijednost sve je manja i manja i ovo nešto plusa se plako topi [embarass]
neznam tuga, jad i bijeda
Vjerujem da će ipak usljediti Božićni rally, no smjer će odrediti index S&P 500, ali likvidnost ostaje problem no.1 na zse i to na duže vrijeme. Jednostavno, nema municije
AZIJSKA TRŽIŠTA
Azija: Rasprodaja brodara nakon pada BDI Indexa
Autor/izvor: SEEbiz
TOKYO – Većina azijskih dionica spustila se nakon Bernankeova govora.
MSCI Asia Pacific ipak se zadržao u blagom plusu od 0,1 posto, na 120,73 boda. Nikkei 225 prekinuo je pozitivnu seriju padom od 0,5 posto nakon što je japanska vlada objavila planove o 81 milijardu dolara teškom stimulativnom paketu. Najveći gubitnici bili su brodari koji su izgubili najviše u 33 sektorske skupine. Razlog je činjenica što je BDI Index jučer oslabio prvi put u četiri dana. Nippon Yusen potonuo je 6 posto, na 266 jena dok je Kawasaki Kisen Kaisha oslabio 5,4 posto, i njih su dvoje bili najveći gubitnici u sastavu Nikkeija. Mitsui O.S.K. Lines spustio se 4,1 posto, na 494 jena. Kineski Shanghai Composite Index oslabio je 1,3 posto što je najveći dnevni pad u dva tjedna.
China Shenhua Energy i Zijin Mining Group oslabili su više od 1 posto. Jiangxi Copper, najveći kineski proizvođač metala, oslabio je 1,5 posto. Honkoški Hang Seng Index oslabio je 0,8 posto. Tamo je najveći uteg bio HSBC Holdings koji je oslabio 1,5 posto ususret sastanku Dubai Worlda i glavnih kreditora među kojima je i HSBC.Danas ide iskrcavanje iz dionica brodara.
Ako vani ide iskrcavanje iz dionica brodara neznam zašto bi kod nas rasli ?
[/quote]
Ako vani ide iskrcavanje iz dionica brodara neznam zašto bi kod nas rasli ?
[/quote]
pametnjakovicu!!!!!!
Zasto onda mi nismo rasli kad je vani raslo??
bio je nalog na 1000 od 250 tisuca, a sad je skup naloga od 1000 do 1002 od 250 tisuca. Kad je takav maher sta ne kupi po asku. Do 1014kn bi kupio dinica za 250 tisuca. To mu je super kad pogledas kad pogledas malo razliku od 14 kn.
bio je nalog na 1000 od 250 tisuca, a sad je skup naloga od 1000 do 1002 od 250 tisuca. Kad je takav maher sta ne kupi po asku. Do 1014kn bi kupio dinica za 250 tisuca. To mu je super kad pogledas kad pogledas malo razliku od 14 kn.
taj ne misli kupit nego prodaje….jos nisi naucio ?
al cemu ovakva rasprodaja dinioca?…nikako da shvatim?
Baltic Exchange Dry Index 3902 DOWN 134
BCI Baltic Exchange Capesize Index 5948 DOWN 422
BPI Baltic Exchange Panamax Index 3989 UP 8
BSI Baltic Exchange Supramax Index 2414 UP 19
BHSI Baltic Exchange Handysize Index 1210 UP 13
BDI = 3902 , DOWN 134, al panamaxi se odlično drže
Isto kao i jučer,capovi samo padaju ostali stabilno
Baltic Exchange Dry Index 3902 DOWN 134
BCI Baltic Exchange Capesize Index 5948 DOWN 422
BPI Baltic Exchange Panamax Index 3989 UP 8
BSI Baltic Exchange Supramax Index 2414 UP 19
BHSI Baltic Exchange Handysize Index 1210 UP 13
Baltic Dry -3,3%
Capesize -7,6%
Handysize +1,1%
Panamax +0,2%
Ali su svi brodari u minusu vani. Čestitam današnjim kupcima. I ja bih još ali sam se ispucao do kraja. Prosjek mi nešto iznad 1100.