ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.
Zadnja izmjena 05.11.2024. u 21:11
OznakaVrijednostPrometKoličinaKupovnaProdajnaPromjena
ATPL
47,31
4.590
97
47,10
48,20
-0,42%
Podaci su preuzeti sa ZSE uz odgodu od 15 minuta.

budući da svijet funkcionira po principu ravnoteže naši brodari moraju biti u crvenom zbog ovog:
http://finance.yahoo.com/q/cq?s=DRYS,DSX,EGLE,ESEA,EXM,GNK,NM,QMAR,TBSI&d=e

amo sad vidit oće bit opet istresanja čistačice upravo…. sad.
što se čeka? al se misli da će još rast 🙂

dobre vijesti iz amerike svi terminski indeksi u plusu biće smo zato i mi malo preokrenuli

Očekujem još jedan žestok pad u USA, pa od početka krize bez posla je tamo ostalo 7,2 miljuna amera, tko će to potaknuti osobnu potrošnju bez koje nema rasta? Zato sam juče izašao sve što sam tamo imao. Najavljen je i kraj TARP programa, nema više printanja dolara, a i kamete će up, tek će vrijeme pred nama pokazati može li (još uvijek) najjače svijetsko gospodarsvo uopće funkcionirati bez "stimulacijskih mjera". A.Artuković bi rekao "dopuštam mogućnost", no ja u to ne vjerujem.

Što se tiče naše miljenice ona vrijedi više to nije dvojbeno, posebno na ovoj razini vozarina, no glavni problem ATPL jest da trenutačno nije intresantna mirovincima a drugih ozbiljnih kupaca na zse nema. Masa malih dioničara, hrpa sitnih trejdera, a sve pod zajednički nazivnik "puno zuje malo meda daju". Ipak, sugeriram da pogledate post Megdana na mojnovac pod usporedba brodara, taj ili sličan graf volio bi vidjeti i na ATPL jednog dana u 1H 2010 i ne prodavam ispod cijene pa makar morao čekati i 2015.

Sorry društvo, no ja sam pesimista i dalje kao takav tvrdim da će naša ATPL potegnuti prije smaknuća još debelo gore. Ovaj današnji pad od, nisam pratio koliko posto jer nisam bio doma, no gledajuči sada razvučeni fibo OK… odrađena ii-kica na večini dionica koje pratim kao i na Crobexu… Super u ponedjeljak idemo dalje i ja ovdje ne vidim nikakav problem. Neznam ako ga netko vidi slobodno mi javi bit ću mu jako zahvalan, ali molim da mi to potkrijepi činjenicama ili bolje ako je u mogućnosti kakvim grafom.
LP svima, pa i optimistima koji stalno gunđaju o velikom smaknuću svijeta. Do tada ima još dvije tri godine pa Nas baš briga. "Hej haj baš nas briga vozamo se na taljiga " Živi zdravi i veseli bili !! [angry]

I very much love INGRA !!

Poštovani GMB GUBERNATORE,evo malo kasno odgovaram na vašu opasku ,al eto neki od nas imaju život i posao koji vode i od kojeg žive pa nisu baš sveprisutni na PD.Dakle između 1000 i 1200 kn je razlika cca 200kn što na recimo na 200 dionica iznosi cca 40000kn što je za neke,možda i vas kikiriki,al ja to ne gledam tako.Čini se da ste skloni računanju što ono se kaže ofrlje što ne priliči iskusnom investitoru poput vas i zaista me čudi takav stav.Ako dionica skoči 500kn od sad,onda su oni koji su kupovali ispod 1000 u plusu za600- 650kn po dionici,evo priznajem ja bi rado bio među njima…,a nažalost nisam ,prosjek mi je 1100kn.A ako vi smatrate da ispod 1000 nije dobra cijena ,….a onda ne kupujte…….
Kolega peromadjar ako ste u mome postu iščitali nestrpljivost ,čudi me jer to mi nije bila namjera,a taktika šuti,kupuj i ne talasaj i nije loša,al eto PD forum je mijesto za razmjenu promišljanja pa onda mi dođe ponekad i napišem što mislim i čini se da me to svrstava u manjinu na ovome forumu,jer eto pišem što zaista mislim…U ovoj sam dionici od 2007.,xy puta ušao i izašao i definitivno nisam nesigurni špekulant,a druker još manje,u principu više čitam nego što pišem,a to nije drukerska politika,zar ne.Uglavnom drago mi je da su dva tako uvažena člana ovog foruma obratila pažnju na moj skromni post.

[quoteGUBERNATOR
francescoa to je dobra osnova za investiranje u ovu dionicu.Tko je uhvatio ispod 1000 napravio je dobar posao

kakva je razlika između 1000 i 1100 ili 1200 a koje ovo, kako kažete, prilika za investiranje? nikakva raekao bih..

Prvi suvisli spot u zadnjih nekoliko mjeseci. Gubernator vam poručuje ako vam je ovo jeftino radije šutite i kupujte iz mjeseca u mjesec po ovim cjenama, vi ćete bit ti koji će na kraju profitirat kad imate priliku kupovati ovako jeftino, a ne ovi koji stalno prodaju, zar ne???

Ne znam čemu onda toliko čemera i jada. Il će izgleda bit da ste svi jaaako postali nestrpljivi?
A nestrpljivost je loš znak. Znak nesigurnosti. I nevjerice.

Ma kao što sam mislio, nema ovdje dugoročnih investitora koliko ih se predstavlja, možda par njih koji se tu i tamo jave, ostalo sve puno loših drukera i špekulanata koji čekaju da im bilo tko napuca cjenu da bi mogli profitirat. Al ne ide to baš tako jednostavno, zato i kukaju. Takvi se najlakše prepoznaju. ][/quote]

Sorry društvo, no ja sam pesimista i dalje kao takav tvrdim da će naša ATPL potegnuti prije smaknuća još debelo gore. Ovaj današnji pad od, nisam pratio koliko posto jer nisam bio doma, no gledajuči sada razvučeni fibo OK… odrađena ii-kica na večini dionica koje pratim kao i na Crobexu… Super u ponedjeljak idemo dalje i ja ovdje ne vidim nikakav problem. Neznam ako ga netko vidi slobodno mi javi bit ću mu jako zahvalan, ali molim da mi to potkrijepi činjenicama ili bolje ako je u mogućnosti kakvim grafom.
LP svima, pa i optimistima koji stalno gunđaju o velikom smaknuću svijeta. Do tada ima još dvije tri godine pa Nas baš briga. "Hej haj baš nas briga vozamo se na taljiga " Živi zdravi i veseli bili !! [angry]

ako misliš da će za 3 godine smaknuće svijeta onda ti ATPL neće narasti niti kunu. Niti kratkoročno niti srednjeročno niti nikakoročno zato jer automatski imaš blokadu u toku misli. tj. znaš da ćeš ju morati prodavati i ona ne može rasti niti u teoriji. Ono što pokreće tržišta je mašta i očekivanja ( a očekivanja su ništa drugo do li mašta), a ako si ju sam sebi u startu ubio, ubio si i tržište. Pa sve vas moram učiti [cool]

dobre vijesti iz amerike svi terminski indeksi u plusu biće smo zato i mi malo preokrenuli

Što se tiče naše miljenice ona vrijedi više to nije dvojbeno, posebno na ovoj razini vozarina, no glavni problem ATPL jest da trenutačno nije intresantna mirovincima a drugih ozbiljnih kupaca na zse nema.
[/quote]

Koja je to dionica trenutno interesantna mirovincima?Likvidnost je koma,dnevni promet burze kao nekad na našoj ATPL,viška novca nema sve je srezano.Dakle to je glavni problem cijele ZSE a ne samo ATPL.Vidjeli smo što se događa kad je promet 7-8 milja odmah katapult 6 posto,e sad kada se to ponovi pet dana uzastopno to če biti dobar znak a ona dva dana su bila samo melem za oči u ovoj besparici.

Besparica je, al mislim da je situacija ovakva jer od lipnja i onog rasta crobexa(višednevnih pozitivnih blokada brodara) mnogi su kupovali, ponajviše brodarske dionice.
Tada je došlo naglo do pada. Pričalo se o crobexu na 2700. Rasli su i svijetski indexi ali na žalost kod nas se nastavio negativni trend
i mogu reći da što se brodara tiće on još uvijek traje.
Kupivši na višim razinama jednostavno je malo onih koji su se usudili prodati atpl sa 100-200kn gubitka po dionici a mnogo čemu taj strah uvečao je porast bdi-a i ostalih brodarskih indexa što je upučivalo na to da bi do katapultacije brodarskih dionica moglo doći svakog trena.i takvo mišljenje je već prisutno mjesecima. I eto tako tu leže ti milioni prometa koji nedostaju atpl,zarobljeni u isčekivajnju. Uprava je pogriješila sa prodajom na ovim razinama,jer je time onemogučila rast koji bi se svakako dogodio da njihove prodaje nije bilo. A dolaskom crobexa natrag na 2400-2500bodova mnogi bi postali hrabriji.
Ovako atpl kao glavna brodarska dionica u nas,poznato je da neće niti jedan brodar gore,ili dole ako atpl to prva ne učini, koči i sve ostale brodarske dionice.
Treba nam netko tko je spreman ući sa više love i dok se netko na to ne odlući neizbježna nam je šetnja u kanalu između 1000 – 1100kn
To je samo moje mišljenje.

Bolje zaraditi malo nego izgubiti puno.

…..jutro

-Evo nakon dugo vremena …. [smiley]

-Moje (skromno) mišljenje je kako CROBEX neće na 2500 u skoroj budućnosti ….. , možda
tek u kasno proljeće i to ako uspije prezimiti na oko 2000-2100 i ako bude puno dobrih
globalnih vijesti sa (mogućim) utjecajem na našu ekonomiju ….

-Događanja na ATPL su u direktnoj vezi sa CROBEX-om , a postotci se čak i multipliciraju ….. ,
poput INGR-e ,DLKV ili sl. , a za razliku od tromog ERNT ili usidrenog HT-a

-Trenutna vrijednost ATPL je možda 50-100kn niža od realne ( u korelaciji sa CROBEX-om) , ali
to je rezultat prodaje (kako se kaže – otpuštanja) od strane uprave …. , no to je već
viđeno i nije ništa dramatično iako je neugodno …. [smiley]
…..kada to završi , cijena će opet "dopuzati" blizu , ali neće je doseći jer je ipak sada malo
više dionica u opticaju … , a ne u trezoru …

-Jasno , razloge ovog efekta treba tražiti i u povćanju mase dionica na tržištu zbog načina
isplate dividende …… itd….itd ….

-I to je to …. svakako , drugačija mišljenja su dobrodošla ….. [smiley]

.Dr M Wagner

Nelikvidnost, crne misli, negativne prognoze, velika nezaposlenost itd. sve to neće imati nikakve veze kada se ponovo pojavi East capital i ostali strani kapital koji će nanjušiti perspektivu ulaganja u zemlju koja 2012 g. ulazi u EU i ostvariti super dobru zaradu kupujući sada smješno jeftine Hrvatske dionice koje mi sami ne cijenimo i ne znamo sami vrijednovati svoju imovinu.
Kada oni napumpaju Crobex preko 3500 bodova više niko neće spominjati besparicu i crne prognoze Hrvaskog gospodarstva, već će svi trubiti kako je to još uvijek sve jeftino i neumorno će kupovati od stranaca kao da je na rasprodaji, predvođeni našim poznatim investicijskim stručnjacima iz OMF i vrlim analitičarima na čelu sa Hrvojem. Povijest se ponavlja i ponovo ćemo ispasti magarci, a Bildt i ekipa će opet otići punih džepova.

Nelikvidnost, crne misli, negativne prognoze, velika nezaposlenost itd. sve to neće imati nikakve veze kada se ponovo pojavi East capital i ostali strani kapital koji će nanjušiti perspektivu ulaganja u zemlju koja 2012 g. ulazi u EU i ostvariti super dobru zaradu kupujući sada smješno jeftine Hrvatske dionice koje mi sami ne cijenimo i ne znamo sami vrijednovati svoju imovinu.
Kada oni napumpaju Crobex preko 3500 bodova više niko neće spominjati besparicu i crne prognoze Hrvaskog gospodarstva, već će svi trubiti kako je to još uvijek sve jeftino i neumorno će kupovati od stranaca kao da je na rasprodaji, predvođeni našim poznatim investicijskim stručnjacima iz OMF i vrlim analitičarima na čelu sa Hrvojem. Povijest se ponavlja i ponovo ćemo ispasti magarci, a Bildt i ekipa će opet otići punih džepova.

[thumbsup]

Kolega sve 5 osim…. Nije mi jasno kakve veze post ima sa ovim topicom. ATPL je kompanija koja operira na stranom trzistu i na nju minimalno (avioni i Hotel) utice da li je u Europi.

Quote Sakai "najvise pali svi osim ATPL"

New Report

Close