ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.
Zadnja izmjena 25.11.2024. u 10:48
OznakaVrijednostPrometKoličinaKupovnaProdajnaPromjena
ATPL
49,00
7.595
155
49,00
49,50
0,00%
Podaci su preuzeti sa ZSE uz odgodu od 15 minuta.

Usporedba

Cijena dionice atpl 12.1.2009 830,00 Kn
Bdi 12.01.2009.

Baltic Exchange Dry Index 889 UP 17
BCI Baltic Exchange Capesize Index 1788 UP 60
BPI Baltic Exchange Panamax Index 529 DOWN 5
BSI Baltic Exchange Supramax Index 397 UP 3
BHSI Baltic Exchange Handysize Index 268 DOWN 1

Cijena dionice 1000 Kn
Bdi 24.11.2009.

Baltic Exchange Dry Index -83 4340
BCI Baltic Exchange Capesize Index 7157 -186
BPI Baltic Exchange Panamax Index 4303 -73
BSI Baltic Exchange Supramax Index 2479 -3

Zaključak iz tvoje usporedbe je vrlo logičan – BDI je trenutno debelo precijenjen!
[/quote]

Po tvome ispada da bi se BDI trebao ravnati po ATPL [sad]

Ima ljudi koji od svog bogatstva nemaju ništa osim straha da će ga izgubiti.

A nego kako drukčije? Samo ne znam što je BDI-ju zadnjih tjedana s tim ravnanjem?! Je li pijan ili netko s njim manipulira? Ma, poslat će forumaši poslovnog njemu jednog štemera da mu poravna (leđa)!

"Ne brojite novac dok još sjedite za stolom."-profesionalni kockar

cijena na burzi uopće ne odražava stanje u firmi koja svojim planovima i ulaganjima moše jedino ostvarivati sve veće i veće dobiti. vjerujem da će i dogodine dijeliti dobre dividende i da je za Atlantsku dno krize davno prošlo. Pomorac sam i znam da je potreba za pom.prijevozom sve veća Indija i indonezija krenule su se razvijati kao kina prije par godina. Kinezi kupuju koncesije afričkih rudnika, dakle posla će biti i nije me nimalo strah za Atlantsku. Dionice imam prodavat nemislim ni u ludilu a kad god padnu dokupljujem. Prve dionice sam kupio kad su bile 40-tak kn kasnje kupio još kad su bile po 74kn kao program ESOP-a , kasnje sam ih kupovao i kad so bile preko 1000kn , kupujem ih i kupovati ću i dalje.

I noga u guzicu je korak naprijed

cijena na burzi uopće ne odražava stanje u firmi koja svojim planovima i ulaganjima moše jedino ostvarivati sve veće i veće dobiti. vjerujem da će i dogodine dijeliti dobre dividende i da je za Atlantsku dno krize davno prošlo.

Definiraj "dobre dividende" koje će se isplatiti dogodine.
Možeš usput i objasniti u kojem to roku firma "može jedino ostvarivati sve veće i veće dobiti".
A, prije toga pogledaj dobit za 2008., te kolika će dobit biti ove godine. [rolleyes]

A nego kako drukčije? Samo ne znam što je BDI-ju zadnjih tjedana s tim ravnanjem?! Je li pijan ili netko s njim manipulira? Ma, poslat će forumaši poslovnog njemu jednog štemera da mu poravna (leđa)!
[/quote]
cjena dionice ovisi o BDI-u, ali da bi ona rasla potrebni su ulagači, koji je žele kupiti, a bez njih uopće i nije bitno koliki će bit BDI.

sutra je novi dan.

cijena na burzi uopće ne odražava stanje u firmi koja svojim planovima i ulaganjima moše jedino ostvarivati sve veće i veće dobiti. vjerujem da će i dogodine dijeliti dobre dividende i da je za Atlantsku dno krize davno prošlo. Pomorac sam i znam da je potreba za pom.prijevozom sve veća Indija i indonezija krenule su se razvijati kao kina prije par godina. Kinezi kupuju koncesije afričkih rudnika, dakle posla će biti i nije me nimalo strah za Atlantsku. Dionice imam prodavat nemislim ni u ludilu a kad god padnu dokupljujem. Prve dionice sam kupio kad su bile 40-tak kn kasnje kupio još kad su bile po 74kn kao program ESOP-a , kasnje sam ih kupovao i kad so bile preko 1000kn , kupujem ih i kupovati ću i dalje.

da bi djelili dividente moraju ipak nešto i zaraditi.a ove godine su u minusu.
nemojmo kolega pretjerivati,pa to je ozbiljna firma a ne državni budget da se djeli nešto bez pokrića u poslovanju

i da ne zaboravimo i pad je dio leta!

@čvarkožder

Sigurno se dobiti ne ostvaruju preko noći, niti se mislim preko noči obogatiti. Ali da ti odgovorim na pitanje. Dakle dobit ove godine će zasigurno završiti pozitivno, no ne očekuj neko čudo od dobiti. Uprava pametno igra igru i imaju znanja i iskustva a i dobre veze sa svjetskim trg. centrima. Jerković je dugo godina živio i radio u Londonu, manje više svi ljudi iz komercijale su bili na školovanju i obuci u Londonu, Vjerojatno su stekli dora poznanstva i iskustva.

Očekivao se minus od 150 milijuna Kn, toga minusa neće biti, već će biti oko nule, ali pri tome amortizacija će biti veća oko 40 posto nego prošle godine što je još jedan veliki plus, veća amortizacija a nema minusa, manje su kratkoročne obveze za duplo, uplaćeno 60 posto iznosa novogradnji, dakle sve manje i manje opterećenja za račun atpl, i tako više koristi za dioničare atpl…….

Napravi razliku http://pravipotez.blogspot.com/

Sigurno se dobiti ne ostvaruju preko noći, niti se mislim preko noči obogatiti. Ali da ti odgovorim na pitanje. Dakle dobit ove godine će zasigurno završiti pozitivno, no ne očekuj neko čudo od dobiti. Uprava pametno igra igru i imaju znanja i iskustva a i dobre veze sa svjetskim trg. centrima. Jerković je dugo godina živio i radio u Londonu, manje više svi ljudi iz komercijale su bili na školovanju i obuci u Londonu, Vjerojatno su stekli dora poznanstva i iskustva.

Ma sve je to lijepo i kao po špagi rečeno.
Inače, dobit ne može završiti pozitivno ili negativno. Ako je razultat negativan, onda imamo gubitak, a ne dobit. Ovo vezano uz upravu i njihov boravak u Londonu, te moguća poznanstva, samo je jedan jako mali kotačić u kolima uspjeha.

Usput, na pitanje mi nisi odgovorio – kolika dividenda (ti kažeš dobra dividenda – dobra u odnosu na prošlogodišnju?!) će biti isplaćena za 2009. godinu?

evo jedan zanimljivi graf

SAM PROTIV SVIH

Usput, na pitanje mi nisi odgovorio – kolika dividenda (ti kažeš dobra dividenda – dobra u odnosu na prošlogodišnju?!) će biti isplaćena za 2009. godinu?

mislim da je još rano za nagađanje koliko i kada (mislim da i članovi uprave to još neznaju), ali siguran sam da će je biti, sigurno ne manja od ovogodišnje.

evo jedan zanimljivi graf

Iz grafa je vidljivo da je proizvodnja na najvišoj razini u povijesti. Na vagi ponude i potražnje u brodarskom prijevozu mene manje brine strana potražnje. Veći je problem strana ponude, to jest brodova će biti (već ima!?) više nego tereta. Možda je BDI trenutno tu gdje jest (na 40 i nešto posto od maksimuma) baš zbog tog odnosa ponude i potražnje. Potražnje koliko hoćeš, ali cijena prijevoza ni blizu onih razina kada je potražnja bila i manja.

New Report

Close