ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Danas BDI UP
Vaš link

može mi netko objasniti po čemu BDI ide up? di se to vidi u tim tablicama
thnx

Nemam ništa protiv dividende jer je ona proporcionalna svima ali još neke nagrade povrh toga… Zašto? Nisam primjetio zadnju godinu neko uspješno poslovanje da bi se to toliko djelilo. Ali šta ćeš stare socijalističke navike se teško mjenjaju. Tu se svako malo nešto djeli pa udri po Bidu. Na duge staze to je loše ali ovima je valjda na pameti samo kako zbrisati u mirovinu meni se čini.

što kad su u mirovini ne mogu prodavat dionice?

http://www.forum.hr/archive/index.php/t-235651.html

Evo malo komentara prije potopa a.d.2007.

TKO IMA MALO DUKATA GOVORI: ŠTO DA RADIM S NJIMA, A ONAJ ŠTO IH IMA MNOGO GRMI: GOSPODARU, DAJ JOŠ!!! NA ZSE I U EU TREBA KO ZMIJA SPAVAT NA JEDNO OKO!!!

Nemam ništa protiv dividende jer je ona proporcionalna svima ali još neke nagrade povrh toga… Zašto? Nisam primjetio zadnju godinu neko uspješno poslovanje da bi se to toliko djelilo. Ali šta ćeš stare socijalističke navike se teško mjenjaju. Tu se svako malo nešto djeli pa udri po Bidu. Na duge staze to je loše ali ovima je valjda na pameti samo kako zbrisati u mirovinu meni se čini.

što kad su u mirovini ne mogu prodavat dionice?
[/quote]
Naravno da mogu ali onda se valjda neće motati po nadzornim odborima pa će te nagradne ići nekome drugome. Ja u opće nemam ništa protiv velikih dioničara ali imam protiv podjele bez uma i razuma. Moš drukati gore ili dole koliko hoćeš to efekta nema ali kad se netko obruši na Bid sa 500 kom to je svakome jasno. Pošto je naše TK zna se kakvo onda se postavlja pitanje da li je cijena realna ili je privremena dok se netko ne iskrca. Svi znamo kako se to radi. Ja sam ovih dana razmišljao da kupim ali me je to odagnalo. Možda i griješim, nikad se nezna.

who dares, wins

evo danas primjer onoga o čemu sam pričao,bid nikakav kao i prošlih dana ali se nitko ne istresa po njemu već drže letvice na svojim razinama, to je normalno trgovanje a ne ono što se radilo proteklih tjedana, vjerojatno smo danas opet u minusu ali da je ovakvo trgovanje bilo ranije danas bi imali korekciju sa 1300.

fundamentalist

Danas BDI UP
Vaš link

Dva panamaxa preko 50000$,to nisam dugo vidio.

SAM PROTIV SVIH

ocito je danas ovako lijepo vrijeme vani djelovalo na ulagače.Lijepo je danas gledati atpl.

Danas BDI UP
Vaš link

U siječnju se cijena ATPL kretala oko 800 Kn pri BDI od 800 bodova i vozarinama Panamaxa od 8000-10.000 $, sada je cijena ATPL 20% veća a usporedite vozarine, indexe na svijetskim burzama, pa čak i CROBEX svi su puuuno više rasli i zato nedam i neprodajem svoje dionice pa makar čekao da BDI naraste na 10.000 bodova i panamaxi na 100.000 $.
[/quote]

Danas BDI UP
Vaš link

[/quote]

daj molim te,napiši svoj komentar o ovom našem krepanom brodaru i njegovoj cijeni u skorije vrijeme.
ima nas ovdje dosta koji cijenimo tvoje mišljenje.tnx

Usporedba

Cijena dionice atpl 12.1.2009 830,00 Kn
Bdi 12.01.2009.

Baltic Exchange Dry Index 889 UP 17
BCI Baltic Exchange Capesize Index 1788 UP 60
BPI Baltic Exchange Panamax Index 529 DOWN 5
BSI Baltic Exchange Supramax Index 397 UP 3
BHSI Baltic Exchange Handysize Index 268 DOWN 1

Cijena dionice 1000 Kn
Bdi 24.11.2009.

Baltic Exchange Dry Index -83 4340
BCI Baltic Exchange Capesize Index 7157 -186
BPI Baltic Exchange Panamax Index 4303 -73
BSI Baltic Exchange Supramax Index 2479 -3

Napravi razliku http://pravipotez.blogspot.com/

Usporedba

Bdi 12.01.2009.

Cijena dionice 1000 Kn
Bdi 24.11.2009.

Zaključak iz tvoje usporedbe je vrlo logičan – BDI je trenutno debelo precijenjen!

"Ne brojite novac dok još sjedite za stolom."-profesionalni kockar

Usporedba

Bdi 12.01.2009.

Cijena dionice 1000 Kn
Bdi 24.11.2009.

Zaključak iz tvoje usporedbe je vrlo logičan – BDI je trenutno debelo precijenjen!
[/quote]

Ne zaključak je da je ATPL naveliko podcijenjena…….. [thumbsup] [thumbsup]

Napravi razliku http://pravipotez.blogspot.com/

New Report

Close