ATLANTSKA PLOVIDBA D.D. (1/1) 2,55% 35.585,00 – –
Kud je nestala ova razlika u trezoru što je ostala poslije one podjele?
Koliko ja vidim na račune članova uprave. Nagrada za vođenje poslovanja u dionicama…
Vaš link
[/quote]
LONZA VLAHO 2,93% 40.842,00 3,47% 48.362,00
Znači ovaj je dobio cca 8000 što dividende što nagrade !?
Neka se hebu mene vidjeli ne budu. Ima i drugih brodara.
[/quote]
Misliš da članovi uprava nekih drugih poduzeća dobiju manje (a kakvi su im rezultati bili za godinu o kojoj je riječ?)?! Dok god je rezultat pozitivan (da ne govorim o rezultatu za 2008.!) i dijeli se dividenda kakva je bila, zašto bi problem bilo ovakvo nagrađivanje uprave? Sasvim je u skladu s rezultatima poslovanja za godinu za koju su dobili te nagradne i dividendne dionice. To je u svijetu posve uobičajeno.
Problem su ti dividendne dionice za članove uprave? Pa, ne bi ih ni ti dobio da nisu ni oni!!!
P.S. Osamdeset posto vas na ovoj temi pišete kao tinejdžeri koji chatate na facebooku, ljuti što cijena dionice ne ide u smjeru u kojem ste vi to zamislili. Hm, da, takvima je uvijek netko drugi kriv za sve što se nije ostvarilo.
P.S.2. Verdi, gornji P.S. je općenit – ne govorim o osobama nego o postovima.
Nemam ništa protiv dividende jer je ona proporcionalna svima ali još neke nagrade povrh toga… Zašto? Nisam primjetio zadnju godinu neko uspješno poslovanje da bi se to toliko djelilo. Ali šta ćeš stare socijalističke navike se teško mjenjaju. Tu se svako malo nešto djeli pa udri po Bidu. Na duge staze to je loše ali ovima je valjda na pameti samo kako zbrisati u mirovinu meni se čini.
Na duge staze to je loše ali ovima je valjda na pameti samo kako zbrisati u mirovinu meni se čini.
Krivo zboriš, znaš li priču o dva starčeka kak komentiraju odlazak u vječna lovišta svog frenda od 85 let. Vele kak je Štef mlad otišel , a oni svaki po 80 let. Podijeliti će oni još dividendi, nadam se u kešu, ubuduće. A i jedno malo preuzimanje ATPL nebi nilo loše, hgspot vlakić se nakrco i lijepo vuče, samo je pitanje što će biti kad nalete na barba Lukin lubrikant.
Koliko ja vidim na račune članova uprave. Nagrada za vođenje poslovanja u dionicama…
Vaš link
[/quote]
[/quote]
Whauahauha nisam pratio.
Kaj je ovo šala?
hebate vrag samo 12 mil vrijednosti.
Pa samo neka on ide prodavati nebumo išli gore da se hebemo.
Ja odo vanka od tuda i ne vračam se tako brzo, pogotovo ne dok se dijele dionice jer su poslovali s gubitkom.
Atpl postaje novi AIG [lol] [lol] [lol]
Nemam ništa protiv dividende jer je ona proporcionalna svima ali još neke nagrade povrh toga… Zašto? Nisam primjetio zadnju godinu neko uspješno poslovanje da bi se to toliko djelilo.
Već napisah da je u svijetu posve uobičajeno da članovi uprave (vrlo često i šire – viši srednji menadžment) budu nagrađivani u dionicama krajem godine. Naravno, ukoliko rezultati budu takvi da se to poklapa s menadžerskim ugovorima i odlukama skupštine.
A, ovo da nisi primijetio "zadnju godinu neko uspješno poslovanje da bi se to toliko djelilo" zaista ne znam kako bih komentirao. Znaš li uopće kakav je financijaski rezultat imala Atlantska plovidba za 2008. godinu? Možeš to usporediti i s konkurencijom (bilo domaćom ili stranom).
Nemam ništa protiv dividende jer je ona proporcionalna svima ali još neke nagrade povrh toga… Zašto? Nisam primjetio zadnju godinu neko uspješno poslovanje da bi se to toliko djelilo. Ali šta ćeš stare socijalističke navike se teško mjenjaju. Tu se svako malo nešto djeli pa udri po Bidu. Na duge staze to je loše ali ovima je valjda na pameti samo kako zbrisati u mirovinu meni se čini.
pocela bjezanija iz atpl… [huh] konacno je propaganda ucinila svoje,,,,ali nesto se valja iza brda….ma bit sa strane nije na odmet….nije zec da ce pobjec u sumu….pozdrav
Vaš link
[/quote]
[/quote]
Whauahauha nisam pratio.
Kaj je ovo šala?
hebate vrag samo 12 mil vrijednosti.
Pa samo neka on ide prodavati nebumo išli gore da se hebemo.
Ja odo vanka od tuda i ne vračam se tako brzo, pogotovo ne dok se dijele dionice jer su poslovali s gubitkom.
Atpl postaje novi AIG [lol] [lol] [lol]
[/quote]
Na ovom forumu se malo toga mijenja (a ja se uzalud poradovao
[rolleyes]). Ili se pišu postovi s ciljem navlačenja ili su ti postovi financijski nepismeni.
Kako drukčije objasniti da forumaši (ili bolje reći nickovi!) s puno staža i masu postova ne razlikuju godinu za koju se isplaćuju dividenda ili nagrada od tekuće godine. Meni se čini da se dobar dio već iskrcao, pa slijedi poznato drukanje svim sredstvima.
Nemam ništa protiv dividende jer je ona proporcionalna svima ali još neke nagrade povrh toga… Zašto? Nisam primjetio zadnju godinu neko uspješno poslovanje da bi se to toliko djelilo.
Već napisah da je u svijetu posve uobičajeno da članovi uprave (vrlo često i šire – viši srednji menadžment) budu nagrađivani u dionicama krajem godine. Naravno, ukoliko rezultati budu takvi da se to poklapa s menadžerskim ugovorima i odlukama skupštine.
A, ovo da nisi primijetio "zadnju godinu neko uspješno poslovanje da bi se to toliko djelilo" zaista ne znam kako bih komentirao. Znaš li uopće kakav je financijaski rezultat imala Atlantska plovidba za 2008. godinu? Možeš to usporediti i s konkurencijom (bilo domaćom ili stranom).
[/quote]
Pusti 2008. to je već naplaćeno tri put. Govorim za ovu godinu. Ne može se živjeti na staroj slavi.
Ingra i Atlantska dokapitaliziraju Hotel Lapad
Uprava tvrtke Hotel Lapad sazvala je za 21. prosinca izvanrednu glavnu skupštinu društva na kojoj će se dioničarima predložiti povećanje temeljnog kapitala društva sa 44,7 na 89,1 milijun kuna, i to tako što će se u ulog pretvoriti potraživanja lngre i Atlantske plovidbe, dvaju dosadašnjih suvlasnika hotela.
Hotel je posljednje dvije godine obnavljan i sada ima četiri zvjezdice. Sva potraživanja novca koji je uložen u obnovu, kao i obližnja Vila Pitarević koju je Atlantska plovidba darovala hotelu, na skupštini će se pretvoriti u ulog pa će Atlantska imati 85,9, a Ingra 13,7 posto dionica Hotela Lapad.
Povećanjem temeljnog kapitala društva povećava se broj njegovih izdanih dionica, i to sa 4.467.659 redovnih dionica na ime, nominalne vrijednosti 10 kuna za svaku dionicu, na 8.911.668 redovnih dionica na ime iste nominalne vrijednosti.
http://www.limun.hr/main.aspx?id=531274
znam samo jednu stvar-atpl će naglo skočiti..samo ne znam kada će se to desiti,ali nije me ni briga,pratim burzu svaki dan,ali sam potpuno izbacio emocije,kako sa burze,tako i iz života..što će mi to,samo me jede..ogrezao sam više od ove zse,tko na njoj zaradi novac,a nije blizu big brothera,taj je maher…