netko uvijek kupuje i kakve veze ima da li dionica raste ili pada, bitno je znati na vrijeme prodati, a obično to većina ne zna
Ja čekam kako je PERO rekao, ATPL na 800-900kn. Dotle nema šanse da kupim!
Jer definitivno je najskuplji naš brodar
Nisam rekao da će atpl na 800 kuna, rekao sam ranije ( onda kad su svi drukali da će rast ) da očekujem novi pad ispod 1000 kuna, a da procjenjujem da će to možda padat i do 900 kuna.
U zadnje vrijeme sam ipak konstatirao da je ipak bdi dosta porastao u međuvremenu, više od mojih očekivanja i da je prema bdi indeksu i uvjetima na našem tržištu očekivano da se dionica atpl trži između 1000 i 1100 kuna, prema donjoj granici tog raspona, a tako sam rekao i nekim ulagačima koji su mi se privatno javili i pitali za savjet. To upravo i gledamo.
Ne isključujem niže cijene od 1000 kuna, moguće je kako smo vidjeli danas da se trži i niže od tog, al mislim da će se dno postaviti upravo na ovim razinama ( a možda već i sutra ) odakle bi uslijedio odbijanac. Da li samo odbijanac il nešta drugo, to ćemo još vidjet.
isto tako je rekao 11.11. da je prodao dionice kad je najviša cijena bila 1046 kn da bi nedavno rekao kako je prodao po cijeni koji je bila taj dan , a to je od 1091 do 1100, što reći za nekog tko laže o svom izlazu
Kolega tdm nisi očito pratio šta pišem. Ja sam dionice kupio tad po nekih 970 kuna, prodavao po prosječnoj cijeni od oko 1050 kuna ( kroz dva dana !! ). Pročitajte ponovo ono šta sam pisao da se uvjerite u to. Nisam mislio tad da će dionica ići preko 1070 kuna, i to sam napisao. Dobro, išla je i preko 1100, ne mogu sve znat u detalje. Mogao sam zaradit i više da nisam prvi dan prodavao, priznajem to, al eto nisam, nit se šta bunim oko toga.
A sada imam opet prilike kupovat oko 1000 kuna, malo sam kupio danas, a vjerojatno ću sutra malo više. Priprema se odbijanac. Ne znam jel to nekom krivo jer imam osjećaj za povoljno kupit i prodat al ja to tako radim i o tome iskreno pišem od početka do kraja. Svima je dano to na znanje, sve se to može i provjerit, pitanje je koliko je to netko iskoristio. Ne znam šta drugo napisat. Vidi se sad ko je bio druker a ko je dobro procijenio. Ja osobno mislim da nikom ovdje svojim pisanjem nisam naudio ni nanio štetu, a to se za neke ne bi moglo reći.
Lijep pozdrav svima.
netko uvijek kupuje i kakve veze ima da li dionica raste ili pada, bitno je znati na vrijeme prodati, a obično to većina ne zna
Ja neznam.Zato i pušim na burzi. Podijeli svoje znanje sa nama!
Evidentno je da BDI usporava sa padom koji je bio mizeran naspram rasta,e sad se postavlja pitanje što če se dogoditi ako sljedeči tjedan okrene na plus,a BDI dotakne 5000 bodova tada se više neče moči ignorirati ovaj rast iako je svašta moguče na ovoj jadnoj burzi.Ali vrijeme je za jedan značajniji rast i mislim da če se dogoditi več sutra.Pozdrav
ATLANTSKA PLOVIDBA D.D. (1/1) 2,55% 35.585,00 – –
Kud je nestala ova razlika u trezoru što je ostala poslije one podjele?
Viđenje i kretnja BDI-a i uspotedba s ATPL !!
Ovako na oko (ne da mi se računati) prilično dobra pozitivna korelacija. Cijenim negdje 0,6-0,7.
Nekako mi se čini da ATPL bolje predviđa BDI nego vice versa.
Kolega, da nisi zamijenio kolone? :))
Pa Pero ti veliš da je bilo mudro kupovati danas ATPL i da će biti mudro i sutra?
Pa ok, onda te poslušam, jel 950kn ok?
Ovako na oko (ne da mi se računati) prilično dobra pozitivna korelacija. Cijenim negdje 0,6-0,7.
[/quote]
nisam čiko Fibula ništa zamijenio, ovako je kako je !!
I Vama smiješak i LP !! [angry]
[/quote]
nisam čiko Fibula ništa zamijenio, ovako je kako je !!
I Vama smiješak i LP !! [angry]
[/quote]
NHF. Naravno da nisi. Malo sam bio ironičan. Cijenim trud.
btw. dobar smile. 🙂
ATLANTSKA PLOVIDBA D.D. (1/1) 2,55% 35.585,00 – –
Kud je nestala ova razlika u trezoru što je ostala poslije one podjele?
Koliko ja vidim na račune članova uprave. Nagrada za vođenje poslovanja u dionicama…
Vaš link
[/quote]
LONZA VLAHO 2,93% 40.842,00 3,47% 48.362,00
Znači ovaj je dobio cca 8000 što dividende što nagrade !?
Neka se hebu mene vidjeli ne budu. Ima i drugih brodara.