Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
ATPL | 49,00 | 74.725 | 1,525 | 47,60 | 49,50 | 0,00% |
počele su se otkrivati afere u kladioničarstvu,poslije njih-mogao bi doći na red naš big brother,ma neće ovo još dugo prema dole,čim crobi padne ispod 2000,mogao bi uslijediti turn back..kad se korigira ledo,lkpc,ina,i ht,tek onda će doći do preokreta…
Činjenice su sljedeće kolega Peromadjar: da ATPL posluje dobro u drugom polugodištu ove godine i da će godinu završiti bez gubitaka, a oprezna uprava planirala je i pripremala se za gubitak od 150 milja kn (30M USD), što znaći da će ovogodišnji poslovni rezultati nadmašiti očekivanja i najvećih optimista. Činjenica je također da je BDI trenutno preko 4500 bodova i da se panamaxi ugovaraju između 30.000 i 40.000 USD dan, usput da spomenem da je danas na http://www.balticexchange.com objavljen i pozitivan FFA za sljedeći tjedan, ne treba zaboraviti ni činjenicu da Kinezi u siječnju i veljaći obnavljaju zalihe ruda i da bi to moglo imati pozitivan utjecaj na BDI. Također je činjenica da je u ovoj teškoj i kriznoj godini ATPL povečala i podmladila flotu, kupila je brodove 30-40% jeftinije već što je njihova cijena bila prije krize. Također je činjenica da ATPL i dalje ima jaku cash poziciju. Činjenica je da ATPL isplatila bogat predujam dividende i dividendu u dionicam i ispraznila trezor (koji će kad tad ponovo puniti). Činjenica je da je ATPL trenutno ispod svoje bvs i na svega 27-28% od ATH dok je BDI npr preko 40% od svog vrhunca.
Ovo su sve kolege činjenice a nisu drukanje, trenutna cijena je po meni vrlo povoljna i svi koji očekuju da će cijena ove dionice rasti nisu optimisti bez pokrića.
Ne osporavam niti jednu navedenu činjenicu niti sam ih osporavao. Nisam nikada ni rekao da su svi optimisti bez pokrića.
Al bitno je naglasiti kad će i pod kojim uvjetima cijena atpl rast, te isto tako kad će i pod kojim uvjetima cijena atpl past. To je nekome ovdje isto tako bitno, ne samo za trejdanje, time si može smirit živce kad zna kud će cijena u kratkom roku, a to vi ne znate i dovodite druge u zabludu sa svojim nelogičnim zaključivanjima.
Ja, ponavljam, niti jednom nisam rekao da je atpl odvratna firma il da cijena pada jer atpl nevalja kao firma. Samo sam govorio o kretanju cijene ove dionice na burzi, zar je to tako teško prihvatit?
Ponavljam opet, već sam to barem pet put rekao: Dugoročni ulagači nek slobodno ignoriraju šta pišem jer govorim o kratkoročnim trendovima za one koji žele to znat, da se ne živciraju bezveze. A znam da ih ima.
Ljudi šta je vama, čitate samo ono šta vam se sviđa ha? Nemojte živjet u oblacima, time samo sebi stvarate agoniju kad stvari ne krenu onako kako ste očekivali.
Iz Dubrovnika sam i ATPL mi je vrlo vrlo blizu kuće, ako će to kome značit što..
Blago tebi! Daj odnesi bocu viskija i jedan pršut Upravi, ja častim!!! [wink]
nisam pratio dali je uprava, ekipa iz top 10, osim dionica iz dividende dobila još neke dodatne dionice,, gledajući promjene, nakon dividendnih dionica, stanje od 10.11 je opet promjenjeno 17.11,, a nisam pronašao na ZSE da je bila posebna isplata,, il to fino skupljaju?
na burzi sam 3 i pol godine,jedina stvar koju sam naučio je ta da je na burzi puno više luđaka nego normalnih ljudi,i da je najgora dionica logika r-a-…
Logika-r-a je jedina dionica na kojoj se može zaraditi, samo problem je kad ljudi ne prihvaćaju logiku, već kupuju pohlepa-r-a i mašta-r-a, strani_brodari_rastu-r-a, bdi_raste-r-a i žele ono što je nelogično.
Za kupovanje ATPL na 500 kn pri bdi-u ispod 1000 bodova trebala je hrabrost-r-a i tko je to imao ljepo je zaradio.
Na 1100 kn nije trebalo hrabrosti sve raste ATPL stoji, rasti će i ona bila je logika. BDI pada ATPL stoji nitko se nije zabrinjavao, jer će doći do preokreta.
Dogodio se preokret a ATPL ne raste, a moja logika-r-a kaže zašto bi ATPL uopće rasla kad su joj prepolovljeni prihodi, posluje s gubitkom te još uvijek je neizvjesno kako će se vozarine kretati sljedećih par godina.
Zašto bi ATPL rasla kad ne raste Tisak,Ledo, Zvijezda, Belje, Atlantic grupa,Končar, Uljanik plovidba, Jadroplov i Dalekovod jer svi imaju bolje rezultate od ATPL a i manje su rasli.
Kad razmislim logika-r-a mi kaže da je ATPL precijenjena u odnosu na ostatak tržišta.
[/quote]
Moja logika kaže da ti Antiša želiš uči u ovu dionicu samo neznaš je li došao pravi trenutak za to.Prikazat ču ti to slikovito,naime pojavio se veliki broj novih igrača ovdje na forumu kojima je porastom vozarina ova dionica postala jako zanimljiva s obzirom da još ni makla.Trenutno smo na vazi i stvarno je teško odlučiti.Recimo da je ATPL jedna jako zgodna ženska,naravno zvat češ je na piče i praviti se da te zanima samo prijateljski,a kada opipaš da nečeš popušiti povalit češ je.E pa prijatelju upravo to ti radiš opipavaš teren samo pripazi na ulet da ne p…..
Činjenice su sljedeće kolega Peromadjar: da ATPL posluje dobro u drugom polugodištu ove godine i da će godinu završiti bez gubitaka, a oprezna uprava planirala je i pripremala se za gubitak od 150 milja kn (30M USD), što znaći da će ovogodišnji poslovni rezultati nadmašiti očekivanja i najvećih optimista. Činjenica je također da je BDI trenutno preko 4500 bodova i da se panamaxi ugovaraju između 30.000 i 40.000 USD dan, usput da spomenem da je danas na http://www.balticexchange.com objavljen i pozitivan FFA za sljedeći tjedan, ne treba zaboraviti ni činjenicu da Kinezi u siječnju i veljaći obnavljaju zalihe ruda i da bi to moglo imati pozitivan utjecaj na BDI. Također je činjenica da je u ovoj teškoj i kriznoj godini ATPL povečala i podmladila flotu, kupila je brodove 30-40% jeftinije već što je njihova cijena bila prije krize. Također je činjenica da ATPL i dalje ima jaku cash poziciju. Činjenica je da ATPL isplatila bogat predujam dividende i dividendu u dionicam i ispraznila trezor (koji će kad tad ponovo puniti). Činjenica je da je ATPL trenutno ispod svoje bvs i na svega 27-28% od ATH dok je BDI npr preko 40% od svog vrhunca.
Ovo su sve kolege činjenice a nisu drukanje, trenutna cijena je po meni vrlo povoljna i svi koji očekuju da će cijena ove dionice rasti nisu optimisti bez pokrića.
Ne osporavam niti jednu navedenu činjenicu niti sam ih osporavao. Nisam nikada ni rekao da su svi optimisti bez pokrića.
Al bitno je naglasiti kad će i pod kojim uvjetima cijena atpl rast, te isto tako kad će i pod kojim uvjetima cijena atpl past. To je nekome ovdje isto tako bitno, ne samo za trejdanje, time si može smirit živce kad zna kud će cijena u kratkom roku, a to vi ne znate i dovodite druge u zabludu sa svojim nelogičnim zaključivanjima.
Ja, ponavljam, niti jednom nisam rekao da je atpl odvratna firma il da cijena pada jer atpl nevalja kao firma. Samo sam govorio o kretanju cijene ove dionice na burzi, zar je to tako teško prihvatit?
Ponavljam opet, već sam to barem pet put rekao: Dugoročni ulagači nek slobodno ignoriraju šta pišem jer govorim o kratkoročnim trendovima za one koji žele to znat, da se ne živciraju bezveze. A znam da ih ima.
Ljudi šta je vama, čitate samo ono šta vam se sviđa ha? Nemojte živjet u oblacima, time samo sebi stvarate agoniju kad stvari ne krenu onako kako ste očekivali.
[/quote]
Nisam neki strucnjak za bulkere, sto znaci da ne radim neke ciljane projekcije dobiti i analize ovog sektora. Jednostavno povremeno trejdam dionicama ove firme.
Naravno da povremeno pratim sto se ovdje pise i samo zelim reci da je Perina prognoza bila ispravna…
Kolega samo tako dalje.
[/quote]
pero ,samo daj…utjeravaj ovcice u tor [wink] ali pazi pojavili se gladni vukovi (kruze oko tora) mogle bi sve ovcice bit pojedene u kratkom roku….a bez njih dalje neide http://finance.yahoo.com/q/cq?s=DSX,DRYS,EGLE,EXM,FREE,GNK,NM,OCNF,SEA,QMAR,BHO,TRMD,ESEA,TBSI,TOPT,PRGN,GDOCF.PK,DNORD.CO,TORM.CO,GOGL.OL,CECO.OL,BEL.OL,JIN.OL&d= ovi se ne sale [undecid]
ajde mogu prepostavit tko su ovcice.al vukove ne vidim.a ne vidim niti tko se to ne šali i sa čime?
Možete mi pojasniti:-),hvala!
Što ste svi napali na tog perumadjara. Jer je od vas 50 jedino on pogodio trend?!
Ajde posrečilo mu se zato on neće dobit lizalicu od mame. Dječji vrtić!
Pero daj otvori temu pero-r-a imaš puno obožavatelja.
Ja čekam kako je PERO rekao, ATPL na 800-900kn. Dotle nema šanse da kupim!
Jer definitivno je najskuplji naš brodar
isto tako je rekao 11.11. da je prodao dionice kad je najviša cijena bila 1046 kn da bi nedavno rekao kako je prodao po cijeni koji je bila taj dan , a to je od 1091 do 1100, što reći za nekog tko laže o svom izlazu