Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
ATPL | 49,00 | 74.725 | 1,525 | 47,60 | 49,50 | 0,00% |
na burzi sam 3 i pol godine,jedina stvar koju sam naučio je ta da je na burzi puno više luđaka nego normalnih ljudi,i da je najgora dionica logika r-a-…
Logika-r-a je jedina dionica na kojoj se može zaraditi, samo problem je kad ljudi ne prihvaćaju logiku, već kupuju pohlepa-r-a i mašta-r-a, strani_brodari_rastu-r-a, bdi_raste-r-a i žele ono što je nelogično.
Za kupovanje ATPL na 500 kn pri bdi-u ispod 1000 bodova trebala je hrabrost-r-a i tko je to imao ljepo je zaradio.
Na 1100 kn nije trebalo hrabrosti sve raste ATPL stoji, rasti će i ona bila je logika. BDI pada ATPL stoji nitko se nije zabrinjavao, jer će doći do preokreta.
Dogodio se preokret a ATPL ne raste, a moja logika-r-a kaže zašto bi ATPL uopće rasla kad su joj prepolovljeni prihodi, posluje s gubitkom te još uvijek je neizvjesno kako će se vozarine kretati sljedećih par godina.
Zašto bi ATPL rasla kad ne raste Tisak,Ledo, Zvijezda, Belje, Atlantic grupa,Končar, Uljanik plovidba, Jadroplov i Dalekovod jer svi imaju bolje rezultate od ATPL a i manje su rasli.
Kad razmislim logika-r-a mi kaže da je ATPL precijenjena u odnosu na ostatak tržišta.
ledo-r-a je napumpan do jaja,lkpc-r-a u 20 dana došla su 2 broda,u tijeku je tihi štrajk,skočila 40% u mjesec dana,podr-r-a u raspadu,skočila 30%,ina skočila 40% nema love da vrati dug,hg spot u totalnom rasulu,narastao 100%,optima telekom-raste broj korisnika cijena pala 30%,atpl vozarine podivljale a ona korigirana 10%,dlkv i ingr korigirani 30%?LOGIKA R-A NA ZSE vrijedi 0 kuna,ili logički objašnjeno-to ti je novčanica na kojoj je sanader na naličju….
Ja se ne bavim toliko logikom koliko kolega Antiša, al bi svejedno pitao stare znalce s foruma kakav je ffa, nisam dugo vidio ove prognoze. I da nam kažu kad će otprilike atpl i koliko rasti?
Koliki su targeti? 1400? 1800? 2000? Ima li još koji druker da se javi? Sad sam se skroz izgubio bez njih.
Molim drukeri pomozite, bez vas mi je čak postalo dosadno pisati otkako se više ne javljate.
Usput, primjetio sam da se još uvijek nitko od drukera nije ispričao forumašima a maltretirao je i mene i ostale forumaše svojim lošim zapažanjima i drukanjem da će cijena atpl rast.
Ima li sad koji od njih da se javno ispriča za pogrješne procjene i pokaže da je ipak kulturni ulagač il će i dalje nastaviti po svome?
Ma ovdje je sve beskorisno analizirati jer sve dok se ekipa ne iskrca sa svojim dobivenim tisućama komada ovo ne može naprijed.
Pitanje je samo koliko je još ostalo neprodano.
Samo trojica od uprave su imali 13000 na prodaji,a gdje su fondovi još?
Ne osuđujem ih nimalo jer su ih dobili na poklon pa im onda ni cijena kad ih prodaju nije bitna u 50-100 kn.
Pouzdane informacije govore da se sin od jednog seli u Ingrinu novogradnju od 160 m2.
3700 eurox160 m2=cca 4.300.000 kuna
Nadam se da smo pri kraju prodaje.
Logika-r-a kaže da ćemo slijedeće godine svi ostati bez pa-r-a. [lol]
Ja se ne bavim toliko logikom koliko kolega Antiša, al bi svejedno pitao stare znalce s foruma kakav je ffa, nisam dugo vidio ove prognoze. I da nam kažu kad će otprilike atpl i koliko rasti?
Koliki su targeti? 1400? 1800? 2000? Ima li još koji druker da se javi? Sad sam se skroz izgubio bez njih.
Molim drukeri pomozite, bez vas mi je čak postalo dosadno pisati otkako se više ne javljate.
Usput, primjetio sam da se još uvijek nitko od drukera nije ispričao forumašima a maltretirao je i mene i ostale forumaše svojim lošim zapažanjima i drukanjem da će cijena atpl rast.
Ima li sad koji od njih da se javno ispriča za pogrješne procjene i pokaže da je ipak kulturni ulagač il će i dalje nastaviti po svome?
kolega sto ste vi dosli tu po neku medalju ili priznanje…..????? [huh] predstavljate se kao neki SPASITELJ u najmanju ruku….
Kolega peromadjar. Molim vas nemojte nas više spašavati i pomagati. Hvala vam lijepo ali preselite se na neku drugu temu i tamo spašavajte. Recimo LKPC tamo ćete imati dostojnog konkurenta za raspravljanje gđu Ivanu7. Nadam se da je ona dostojan kapacitet za vaša razmišljanja.
Sretno na nekoj drugoj temi.
A to šta se tiče prodaje dionica o čemu danima pričate je baš bezveze. Pa oni koji su zaradili dividendu u dionicama su prodavali te dionice od idućeg dana nakon šta su ih zaradili ( ex dividend date ) pa sve do današnjeg dana.
To je prema tome proces koji već traje nekoliko mjeseci, a ne nekoliko dana. Pa stvarno ste loši logičari ako zaključujete da je taj proces tek započeo, ja bih rekao da je prije pri kraju. Prevedeno, neće još dugo biti pritiska na prodaju, al ipak ostaje za vidjeti koliko će kupnja biti jaka.
Nakon dudg dugo vremena samo kao promatrać odlućio sam se na prijavu jer sam na rubu živaca od cijele naše burze i ovog mrtvila, pa eto da ubijem vrijeme do boljih dana.
Iz Dubrovnika sam i ATPL mi je vrlo vrlo blizu kuće, ako će to kome značit što..
Pozdrav Gummy-u, i molio bih ga da javi zna li što dali će se tko još odlučit skoro otpuštat iz uprave i zaposlenika!
Po mojim info mislim da je otpuštanje što se bar njih tiće na kraju!
Pozdrav svim koji su u ATPL i nadam se da neču crnjačit previše na forumu!
ledo-r-a je napumpan do jaja,lkpc-r-a u 20 dana došla su 2 broda,u tijeku je tihi štrajk,skočila 40% u mjesec dana,podr-r-a u raspadu,skočila 30%,ina skočila 40% nema love da vrati dug,hg spot u totalnom rasulu,narastao 100%,optima telekom-raste broj korisnika cijena pala 30%,atpl vozarine podivljale a ona korigirana 10%,dlkv i ingr korigirani 30%?LOGIKA R-A NA ZSE vrijedi 0 kuna,ili logički objašnjeno-to ti je novčanica na kojoj je sanader na naličju….
Zakaj kolega ne naučite kak se računaju postoci onda ne bi pisali ovakve bedastoće kakve pišete i ktome od svih nabrojanih firma ova vaša je trenutno jedina gubitaš pa prema tome nije nikakvo čudo što ne raste već je čudo što ne pada još i više.
Činjenice su sljedeće kolega Peromadjar: da ATPL posluje dobro u drugom polugodištu ove godine i da će godinu završiti bez gubitaka, a oprezna uprava planirala je i pripremala se za gubitak od 150 milja kn (30M USD), što znaći da će ovogodišnji poslovni rezultati nadmašiti očekivanja i najvećih optimista. Činjenica je također da je BDI trenutno preko 4500 bodova i da se panamaxi ugovaraju između 30.000 i 40.000 USD dan, usput da spomenem da je danas na http://www.balticexchange.com objavljen i pozitivan FFA za sljedeći tjedan, ne treba zaboraviti ni činjenicu da Kinezi u siječnju i veljaći obnavljaju zalihe ruda i da bi to moglo imati pozitivan utjecaj na BDI. Također je činjenica da je u ovoj teškoj i kriznoj godini ATPL povečala i podmladila flotu, kupila je brodove 30-40% jeftinije već što je njihova cijena bila prije krize. Također je činjenica da ATPL i dalje ima jaku cash poziciju. Činjenica je da ATPL isplatila bogat predujam dividende i dividendu u dionicam i ispraznila trezor (koji će kad tad ponovo puniti). Činjenica je da je ATPL trenutno ispod svoje bvs i na svega 27-28% od ATH dok je BDI npr preko 40% od svog vrhunca.
Ovo su sve kolege činjenice a nisu drukanje, trenutna cijena je po meni vrlo povoljna i svi koji očekuju da će cijena ove dionice rasti nisu optimisti bez pokrića.
Kolega peromadjar. Molim vas nemojte nas više spašavati i pomagati. Hvala vam lijepo ali preselite se na neku drugu temu i tamo spašavajte. Recimo LKPC tamo ćete imati dostojnog konkurenta za raspravljanje gđu Ivanu7. Nadam se da je ona dostojan kapacitet za vaša razmišljanja.
Sretno na nekoj drugoj temi.
[/quote]
Ok, vidim da se neki nisu ništa naučili pristojnosti ponašanja na forumu. Čovjek im sve ponudi na pladnju i bude sve točno šta on kaže o atpl, a oni ga sprdaju i tjeraju. Jel vi sebe slušate šta pričate? Šta ste toliko osjetljivi? Pa ovo je burza nije dječji vrtić. Stvarno ste čudne biljke. Prestanite cmoljit i počnite razmišljat kao pravi ulagači il se bolje ovime nemojte baviti.
Ako ne znaš trejdat, dionicu il držiš, trpiš i šutiš bez obzira na stanje ako ulažeš na dugi rok, il ako te pati minus od par posto odmah prodaš i kukaš na forumu da je peromadjar kriv za to.
Al ovdje ima ulagača koji tvrde da ulažu na dulji rok i da ih smeta kad padne dionica par posto. To mi je nespojivo jedno s drugim. Dakle, il ste obični špekulanti koji ne znaju ocjenit trend il ste nesigurni muljatori, al znam da nikako niste dugoročni ulagači. Ne s takvim pristupom. To znači da nikad ni nećete znat zaradit na burzi. Bez obzira radilo se o atpl il nečem drugom. Ajd bok.