ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.
Zadnja izmjena 15.11.2024. u 04:01
OznakaVrijednostPrometKoličinaKupovnaProdajnaPromjena
ATPL
49,00
22.540
460
47,70
49,10
0,00%
Podaci su preuzeti sa ZSE uz odgodu od 15 minuta.

Ljudi pogledajte samo koliko su uvećani prihodi iz redovitog poslovanja u 2008g u odnosu na 2005g cca 70 %, dok recimo Jadroplov u tome razdoblju ima 35%. Ako su tržišne okolnosti pozitivne onda ih treba maksimalno iskoristiti a to su oni odlično napravili.
Diverzifikacija poslovanja je možda nešto lošije prošla, ali ATPL za vrijeme najveće brodarske krize u novijem dobu nije u niti jednom trenutku došla u opasnost od propasti. Pogledajte strane brodare kao su prošli, zaduženi kao Hrvatski građevinari, traže državne pomoći da bi opstali.

Ajmo, dijonićari, konačno više postupite onako kako bi svaki razuman ulagač postupio da misli o firmi i dionici poput vas. Osobno, da smatram da je neka dionica zbog ovog ili onog razloga pušiona, da je uprava te firme čiji sam dioničar neprofesionalna, kriminalna ili nesposobna, da je regulator namjerno ili nenamjerno nesposoban, da sve to treba u zatvor – ne bih ni sekunde dvojio s prodajom dionica pošto-poto. Idemo u ponedjeljak u 10.00 po bidu!

P.S. Društvo, možete i prosvjedovati na Markovom trgu.
Ponesite transparente: "Dolje špekulanti!", "Dolje uprava!", "Gore cijene!", "Gore BDI!".

[thumbsup] [lol] [lol] [lol] jos kad bi ukinuli blokadu na 10% eto vam likvidnosti….ili barem da uvedu HAPY HOUR npr od 14-15h trgovanje bez blokada….pun pogodak [lol] [lol] [wink]

SVI SU SPAMERI IGNORE !!! D,D(dugoročni dokupljivači)bloger predvodnik :-)strucnjak

antisa, da bude jasno, nije uprava ATPL napravila jednu od najprofitabilnijih firmi u Hrvatskoj-vec trziste na koju atpl nije mogla utjecati, a dividendu su podijelili radi sebe! zar mislis da bi podijelili dividendu da nemaju dionica koliko imaju. i druga stvar ta podijela nagradnih dionica… dali su imali pravo na takvu podijelu jer nije bila navedena na dnevnom redu na zadnjoj skupstini.

Konačno jedno normalno razmišljanje što dira u meritum problema. Ja na to gledam na sljedeći način, pa me ispravite ako nisam na pravom putu. Točno je da Uprava nije mogla utjecati na razinu BDI, već je to bila posljedica prvenstveno Olimijede u Kini, pa za operativnu dobit u 2008 možemo reći da je čak mogla i morala biti bolja, no ajmo reći da je to posljedica ekstremno povoljnih tržišnih okolnosti, pa nije bila razloga za nagradu Upravi. Što se tiče dobiti od prodaje tri stara broda, radilo se o perfect timingu i za to apsolutno zaslužuju nagradu, takvi potezi čine razliku između kvalitetne i nekvalitetne Uprave. Međutim, kako su u isto vrijeme donjeli i dvije katastrofalne odluke, a radi se o odbijanju nemoralne ponude za prodaju Zagreba ( za te novce sad bi mogli kupiti tri panamaxa) još na navozu u brodogradilištu i odluke o kupnju cape size broda, da sam na mjestu vlasnika rekao bi im da će ovu godinu raditi bez plaće i da im mora biti čast što su u Upravi jedne takve firme. Slažete se? E sad dolazimo na ono najvažnije, a to je da se ovdje događa sindrom ULPL, you know what I mean. Inače, nagrada je legalna jer je tako određeno u Statutu, samo su u obavijesti na zse koristili kamuflirani izraz "na temelju odredbi Statuta". Ipak, činjenica je da je ATPL u zadnjih 10-ak godina pod vodstvom ove Uprave postala respektabilna firma, makar u RH, ali u zadnje vrijeme i sve lošija dionica sa tendencijom da bude još gora (mislim dionica, ne firma).
[/quote]

ŠTO BI BILO KAD BI BILO!!!A dajte mi recite koja to uprava ne radi za sebe?

Pa ljudi šta očekujete da uprava razmišlja o vama više nego o sebi…..?Otpustili su dionice,a puno više nego šta su otpustili im je i ostalo….,pa šta sad?Većina nickova koji su ovde sada nasrnuli na upravu bi najvjerovatnije da su u poziciji uprave rasprodali ne samo dividendne ,nego i ostale dionice u strahu od pada ili iz nekoga drugoga razloga.Dobro ,dionica ne skače onako kako bi željeli,al šta se to u životu odvija onako kako čovik želi?Trenutno ova dionica je žrtva prekrcaja ,jer ove dionice neko fino kupi sa bida što se da i vidit iz trgovanja.Ono što je bitno je biti svjestan kvalitete ove tvrtke i pričekati bolja vremena jer onaj ko ih sada kupuje prije ili kasnije će ih i prodavat sa zaradom.Koliko god mi šutjeli o tome igru vode veliki,a mali se mogu tuć nogon u guzicu ako skuže ritam velikih i otkinu svoj djelić kolača.

kupili su a prodala je atlanska plovidba d.d. 1/1

kupili su a prodala je atlanska plovidba d.d. 1/1

Tko je kupio, što je kupio? Što je prodala Atlantska plovidba d.d.?

"Ne brojite novac dok još sjedite za stolom."-profesionalni kockar

ZAŠTO SU USIDRENI TANKERI UZ ENGLESKU OBALU
Špekulanti dižu cene nafte na pučini
http://www.blic.rs/svet.php?id=121798

who dares, wins

uh da je upitati big brothera do kada će biti suzdržan,e da mi ga je poznavati..možda mu je čvarkožder bliže?

Uostalom i trezor če morati krenuti s kupovinom dionica vjerovatno kad se cijena spusti,ali čim krene čistka sa bida i cijena če morati gore to smo vidjeli u ona dva dana kad je cijena išla gore 6 posto dnevno dakle ti igrači ne spavaju i kad oni odluče ponovno utuči 7-8 milja kuna cijena če krenuti strelovito,gledajte ti veliki su kupovali iznad 1000 dakle oni če htjeti i zaraditi zato nedajte da vas zatraše.Ovo vam je poput svinjske gripe zastraši i vladaj [smiley]

Uostalom i trezor če morati krenuti s kupovinom dionica vjerovatno kad se cijena spusti,ali čim krene čistka sa bida i cijena če morati gore to smo vidjeli u ona dva dana kad je cijena išla gore 6 posto dnevno dakle ti igrači ne spavaju i kad oni odluče ponovno utuči 7-8 milja kuna cijena če krenuti strelovito,gledajte ti veliki su kupovali iznad 1000 dakle oni če htjeti i zaraditi zato nedajte da vas zatraše.Ovo vam je poput svinjske gripe zastraši i vladaj [smiley]

Tko su veliki?
Jeli misliš na visoke ljude ili je nešto drugo u pitanju?
Kako znaš da su veliki kupovali iznad 1000 kn?
Ja znam da su veliki kupovali iznad 3000 kn, zapravo ako baš želite znati kupovao je jedan moj prijatelj od 205 cm.
Po nekim kriterijima i ja mogu biti veliki, nije visina u pitanju a ne kupujem.

uh da je upitati big brothera do kada će biti suzdržan,e da mi ga je poznavati..možda mu je čvarkožder bliže?

Brat mi jest poprilično big (120 kg), ali koliko znam on ima druge prioritete ulaganja. Na tog big Brothera si mislio?!

"Ne brojite novac dok još sjedite za stolom."-profesionalni kockar

According to Jim Wong, an analyst with Nomura Holdings of Hong Kong, the Baltic index will average 4,000 points in 2010. In a relative report he mentioned that the 4,000 level implies all contracts are profitable. He also added that “we reiterate our bullish view on the dry-bulk shipping sector, as we expect dry demand, mainly from China, will continue to improve, coupled with less-than-expected supply resulting from order-book delays and cancellations.”

New Report

Close