Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
ATPL | 49,00 | 41.993 | 857 | 49,00 | 49,50 | 0,00% |
Otkad je procurilo da je Marko Polo odsukan išli UP 4.5 kune.
Samo nisu stigli komentirati da rast BDI-a nijedan od naših brodara taj isti rast nije popratio!
[/quote]
Pa zar ti media ne znaš da BDI nema veze sa poslovanjem Hrvatskih brodara, pa to ti je napisano u više navrata
[thumbsup]
@inverter
Kad se ono BDI strmoglavio, atlantska se nije niti pomakla. Sad je brutalno porastao, pa opet nista. Izlgeda ko da je atpl cijepljena protiv oscilacija BDI u rasponu 2000-5000.
Svaki dan se posta BDI i raspravlja o njemu, ali koliko je njegov kratkorocni utjecaj na atpl? Izgleda mi (mada to ne mogu provjerit ili ne znam kako da to provjerim) da je uprava odlucila brodove ugovorit dugorocno (opet, ne znam niti koliko brodova, niti po koliko po brodu). Tako da ih ne bi trebao pogodit niti veliki pad, niti velik rast. Sto nije dobro za dejtrejdere koji ne mogu hvatat valove (jel su manjeg raspona), ali je svakako dobro za investitore jer daje sigurnost.
To sto neki iz uprave prodaju, to me najmanje muci. A pogotovo mi ne pada na pamet to nazivat izdajom.
Mislim da je dugorocno ovdje bolja perspektiva nego sto je bila.
integral @ ja govorim o psihologiji ,budes vidio….iza 14 i 15 cca
@inverter
U to se ne petljam. Tu bi stvarno moglo bit svasta. Crvenilo ne cini dobro bikovima. Ali, ja sam optimistican na duzi rok. [pray]
Dabogda upravi ATPL u đepovima GAPOVI bili i to veliki, najveći i još i veći. Pa zašto to jednostavno odmah ne sruše na cca 900 kn i gotovo, ovako mi dođe da iščupam Jerkovića kroz monitor i da prođe kao did Mraz. Kako se kote na toj prodaji kao da cijela HR ima samo ATPL, kvočke glupe !! [angry]
Dabogda upravi ATPL u đepovima GAPOVI bili i to veliki, najveći i još i veći. Pa zašto to jednostavno odmah ne sruše na cca 900 kn i gotovo, ovako mi dođe da iščupam Jerkovića kroz monitor i da prođe kao did Mraz. Kako se kote na toj prodaji kao da cijela HR ima samo ATPL, kvočke glupe !! [angry]
Umjesto da naprave nešto korisno s dionicama
Jerkoviću, Jerkoviću kapetane, ma da mi te je uhvatiti ni gliser ti nebih dao, pedaline, pa vrti od Dubrovnika pa skroz do Somalije i do gusara, e pa fino njih pitaj hoće li kupiti dionice ATPL po 1030 kn. Vozio bi ti nazad, ma kakav gliser, ni on te stigao nebi !! [angry]
a je, najbolje da sruše čim prije na 900,00 pa da dokupimo. [lol]
stanje od prošlog tjedna Ante Jerković + 3589
Vlaho Lonza + 3507
znaci li to da je uprava kontrolirala cijenu i drzala ju tu di je da bi se povoljno nakrcali?