Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
ATPL | 49,00 | 22.540 | 460 | 47,70 | 49,10 | 0,00% |
imaju samo 3 stvari što može pokreniti ovu lijenu kobilu zvanu zse,1-puštanje obvezne pričuve banaka,2-devalvacija kune,3-prodaja burze,i to pod hitno…oni to znaju,ali se prave ludi,jer im ovako jako dobro medi,a kontaju-stranci će doći kad-tad,ako ne dođu stranci,opet je tu ispšaćeni hrvatski porezni obveznik koji će kroz mirovinske fondove punit njihove bahate i duboke džepove,..
1. To bi povećalo kreditni plasman banaka, ali nije baš izgledno da bi puno te love završilo na TK ili u poslovnim rezultatima one tvrtke o kojo je riječ u ovooj temi (ATPL – podsjećam).
2. To bi naravno pokrenulo tržište i imaoci dionica bi imali više kuna, a one bi vrijedile manje. [huh]
3. Novi vlasnik burze ne znači i novu količinu novaca stranog porijekla na TK. Moglo bi to donijeti (uz dogovor s regulatorom tržišta) neke nove mehanizme prodaje (shortselling npr.), ali to ne znači nužno kretanje cijena u željenom smjeru. S ovim odnosom kupnje i prodaje na ATPL, shortsellingom bi se vrlo vjerojatno cijena osjetno spustila.
Ma da mu hoće mlijeko početi kipiti pa da ne uspije maknuti ovaj nalog od 1065 kn, nek si m…a pojede !! [pray]
frka a ? najvise volim kad nema bida [cool]
Pa tko će bit na bidu kad baci pogled na
http://reports.platou.com/FixtureReport/Pages/BulkFixtures.aspx
Da, ali ako se nastavi pad na svijetskim burzama – mogli bi pokupiti ATPL na 600 HRK jer strah+dividendne dionice+nedostatak "stranih" ulagaća+gubitak poslovanja na kraju financijske godine bez probleme može spustiti vrijednost ove dobre kompanije na 600 HRK!
A može to i niže, bar sudeći po Precheru, čeka nas DOW ispod 5k.
Bili živi, pa vidili.
Pismo Djeda Mrazu !!
Dragi djeda Mraze.. Molim te da nitko više ne spušta cijenu i da ne prodaju ovim … što bi đabe. Ne moraš mi ni dar ove godine donijeti.. JER JA MRZIM TVOJE DAROVE !! [angry]
Pa tko će bit na bidu kad baci pogled na
http://reports.platou.com/FixtureReport/Pages/BulkFixtures.aspx
[/quote]
Zaista, panamax Riruccia izgrađen daleke 1997. ugovoren na 40000 na 6 mjeseci, pametnom dovoljno, a ima i niz t/c na 4-6 mjeseci za panamaxe over 30000. To mi govori o kretanju marketa u 1H 2010 puno više nego bilo kakav FFA i TA. Osobno prodavati jeftino neću, a razmišljam o jačem dokupu, samo imam dvojbu ATPL ili INA.
Za one što vole TA opasna je granica ako S&P 500 padne ispod 1030
Hvala upravi i još ponekim igračima na ovakvom odnosu prema dioničarima.Otjerat će i ono malo ljudi
koji su ovu dionicu mislili držati malo duže a ne trejdati s njom
Odo zvat dužnike jer bit će dokupa [cool]