Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
ATPL | 49,00 | 334.572 | 6,828 | 47,70 | 49,00 | 3,38% |
Evo konačno jedna pametna od Techmana…
samo ja bih tu dodao da treba biti oprezan sa svime a ne samo sa ULPL……..
-joj šta mi se sviđa ova igra!!!
Pozdrav!!!
Moram priznat da je i mene ovo zanijelo…ATPL sam uzeo samo iz razloga da diversificiram brodare (ULPL mi je i dalje na prvom mjestu)….
No, ovdje treba uzeti u obzir činjenicu da je naše tržište trenutno suho…Nema baruta…U stara vramena ovo bi sve planulo….
Realno, iako imam puno brodara, ova prodaja uprave meni osobno ne izgleda dobro…
Kolega savjetujem oprez sa ULPL.
[/quote]
Zasto kolega, gdje je problem?
[/quote]
Nije problem vec problemi i nije za forum. Savjet je iskren.
Moram priznat da je i mene ovo zanijelo…ATPL sam uzeo samo iz razloga da diversificiram brodare (ULPL mi je i dalje na prvom mjestu)….
No, ovdje treba uzeti u obzir činjenicu da je naše tržište trenutno suho…Nema baruta…U stara vramena ovo bi sve planulo….
Realno, iako imam puno brodara, ova prodaja uprave meni osobno ne izgleda dobro…
Kolega savjetujem oprez sa ULPL.
[/quote]
Zasto kolega, gdje je problem?
[/quote]
Nije problem vec problemi i nije za forum. Savjet je iskren.
[/quote]
zašto uvaženi Techman probleme ne podastre svima na forumu pa tko hoće može uvažiti ono što prezentira.mišljena sam da netko "drugi" diktira cijenu dionica.istina je i to da je i visina cijene određena sa time tko želi po koliko kupiti odnosno prodati dionicu.sa druge strane dobra vijest je i ta da svakim danom vozarine rastu a time će rasti i profit tvrtke.možda se to neće odraziti do kraja godine ali bi trebalo pri izvještaju za Q4.
Mene interesira gdje je gospodin Techman, ostavio nas je na cjedilu, ostao nam je samo BDI kao svijetlo u tunelu, samo neznamo od čega je to svijetlo, može biti svijetlo na izlazu ili nemogu zamislit, jednostavno se smrznem, može biti svijetlo od vlakića koji ide prema nama. Ajde Techmane javi se čim prije starim drugarima, da znamo oćemo li bježat il hrabro naprijed. Pero nas skroz izludio. Veli sad ide gore, pa naletio na neku svijeću pa će dolje, a ona ipak gore i sad opet dolje. Pomagaj taman da je sve crno kao nekad. Samo da se ne vrati na stare razine koje si predviđao. Sinoć sam sanjao da je u jednom danu pala na 250 i to bez blokade. Imam neki loš predosjećaj.
Ma tu sam kolega. Nema da izneverim. Malo sam snifao JDPL. Kolega postao BCI sada,tada, lani… Pa onda gledam kako stoje kemikalci. Ne bas dobro. Bio neki dan u HH i kolege mi kazu da im je vozarina kemikalaca ispod OPEX-a. I onda se sjetih svojih komentara kad je bilo otkazivanje Capea u korist tankera. Hebi ga. No one is perfect a pogotovo ne Jerkovic i Uskokovic…..Ispalo da je Papinjo bolji manager glede i unatoc sta za mene bas i nije nesto. Ipak, ko sam ja da ti sudim. Ovo je bilo samokriticno zar ne.
Eto mozda ja svojim postom malo i poguram. Neki dan mi je Governer poslao fantasticnu PM o brodarima i njihovom zaostatku za BDI. Bome sam se slozio sa vecinom napisanog.
[/quote]
Kolega Techman to što vi pišete je stara vijest i o tome sam pisao več nekoliko puta,no izgleda da se moram ponavljati,vozarine za kemikalce su katastrofa i o tome je cijenjeni kap.Jerković govorio na radiju prije mjesec dana.Ti tankeri neće biti isporučeni ugovor če biti otkazan sa penalima ili bez vidjet čemo pregovori su u tijeku.
[/quote]
Kolega Kluster a sta je stara vijest? Da su kemikalci lose ili da je uprava pogriješila kad je otkazala cape. E vidis o capeu sam ja pisao kad se to dogadjalo i nisam general nakon bitke. I pisao sam da u panici srljaju u nesto sta neznaju (tanker business) i da je izuzetno tesko startati mamagement tankera in house zbog OM approvala. Nisam slusao cap. Jerkovivca pa me zanima da li je potvrdio da je uprava na celu sa njim pogrijesila u trampi cape-chemicals? Naravno ja mislim da je pogrijesila a rado bi saslusao argumente onoga ko misli obrnuto.
[/quote]
Istina je sve što ste napisali i dobro ste prognozirali,ali stoji činjenica da je taj cape bio preskup za dojučerašnje stanje vozarina i pitanje je da li bi kompanija uspjela izdržati taj financijski zalogaj.E sad cap.Jerković nije potvrdio da je pogriješio ali je rekao da su u to vrijeme kada je ugovor bio izmjenjen vozarine za navedene kemikalce bile jako dobre no u međuvremenu su se srozale najviše od svih.Pogriješili jesu,naravno sad je lako biti general i reči da bi cape bio bolji izbor,ali stoji činjenica da su tada morali birati gore od goreg sad koliko su pogriješili pitanje je?Uostalom ubrzo čemo saznati što će novog dogovoriti s brodogradilištem.Pozdrav
kuster15 @ ja sam ipak za to da bi bilo najbolje da su ostavili ugovor za cape size ,ovako su sami sebe smutili pa sad kemikalac pa ovo ono, opet izmjene ugovora pa mozda i penali….a mozda i graditelji zahebavaju..produzuju rokove,,,,tko zna…dok stigne brod ili 2 kako vec bude …..ko ziv ko mrtav….nego koliko jos imaju ovi iz uprave toga za rjesit????? [undecid] jel netko uspio uc u trag otkuda se iskrcavaju ove kolicine ????? [undecid]
.. da ne bi sve izgledalo tako crno,glede otpuštanja dionica…i rasprodaje ovih dana …pažnju treba usmjerit na marljivog skupljača svega ponuđenog,a bez nekih velikh oscilacija u cijeni.
Vrlo je pozitivno i dobar predznak da svježi kapital ulazi svakodnevno stvarajući zdrave temelje svim dioničarima.Takodj. nepresušan izvor svježeg kapitala izaziva sumju i nedoumicu kod prodavatelja,te će se isti uskoro uloviti na vlastitu udicu [thumbsup]
možda i bolje ovako jer kad krene pohlepa neki će i kredite dizat na 1500 [thumbsup]
Za svaki slučaj i tjedni.. bez komentara !! [sad]
pa kaj nisi do sad skuzio da je na burzi sve moguće [tongue]
E sad cap.Jerković nije potvrdio da je pogriješio ali je rekao da su u to vrijeme kada je ugovor bio izmjenjen vozarine za navedene kemikalce bile jako dobre no u međuvremenu su se srozale najviše od svih.Pogriješili jesu,naravno sad je lako biti general i reči da bi cape bio bolji izbor,ali stoji činjenica da su tada morali birati gore od goreg sad koliko su pogriješili pitanje je?Uostalom ubrzo čemo saznati što će novog dogovoriti s brodogradilištem.Pozdrav
Kolega opet citas pausalno. Ja sam rekao da sam tada imao svoje misljenje koje se razlikovalo, o tome sam pisao i nisam general nakon bitke. To sam i naglasio u svom postu. E sad o vozarinama za kemikalce isto tako mozemo pricati. Da su vozarine tada bile dobre moze biti prica za siroke mase. Vec duze vremena kemikalcima ne cvatu ruze. Trenutno stanje je savrsena isprika za krivi potez. Slici mi na nase poduzece za ceste. Pao snijeg u devetom mjesecu ili pao u sjecnju njih uvjek iznenadi. Ko je pratio market kemikalaca znao je sta slijedi. Ma ne osudjujem ja upravu. No one is perfect. Pa oni su krupni dionicari i zasigurno ne rade u korist vlastite stete. Ali me smeta kad pogresku ne priznaju vec traze izlaz u visoj sili i slicnim opravdanjima.
P.S. Moj prijatelj je direktor velike brodarske firme vani. Jednom sam komentirao njegov krivi potez na sto mi je kazao. Dnevno donesem 30 sta vaznih sta manje vaznih odluka i ne mogu sve biti dobre.