ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.
Zadnja izmjena 08.11.2024. u 17:02
OznakaVrijednostPrometKoličinaKupovnaProdajnaPromjena
ATPL
49,00
334.572
6,828
47,70
49,00
3,38%
Podaci su preuzeti sa ZSE uz odgodu od 15 minuta.

Možda članovi uprave i nadzornog odbora nisu prodali dionice nego su ih otpustili na skrbnički račun jer su možda podigli margin za kupovinu dodatnih dionica. S jedne strane su u mogučnosti rućiti cijenu objavom otpuštanja, a s druge strane čekaju na kupnji sa nižom cijenom . To Hrvatski zakon dopušta iako graniči sa pameti. Zar nekom u Hanfi nije palo na pamet da se prilikom objave mora navesti i točan naziv radnje sa dionicom. Otpuštanje se širok pojam i može značiti štošta.

I to se slažem, al činjenica ostaje da se atpl može kupit i ispod 1100 unatoč svim drukanjima na forumu a to znači da nema veze šta većina na forumu misli o cijeni atpl, il šta ffa predstavlja za cijenu atpl, već je netko drugi određuje, u prvom redu burzovni profesionalci. Sviđalo se to nekom il ne.

never surrender

Bill Gates skoro svaki mjesec proda svojih dionica u vrijednosti od 45-100 milijuna dolara……
Pa se cijena dionica MSFT-a ne urušava

Napravi razliku http://pravipotez.blogspot.com/

meni sve ovo smrdi na manipulaciju cijenom od strane same uprave…jedni javno prodaju dok drugi po skrivečki kupuju … dokle god bude moguće skrivati se iza SKRBNIČKIH RAČUNA biti će i muljanja, ne znam zašto se to ne ukine već jednom na dobrobit tržišta, koliko je samo štete preko tih anonimnih računa naneseno ulagačima koji potpuno transparentno ulažu SVOJ NOVAC…

nikad dosta teorija zavjere. dok ima ovikvih u atpl zna se da nije dobro vrijeme za ulaz. ovo je hvatanje za zadnju slamku

ma zamislite što bi ovi članovi uprave učinili dionici da je bdi padao, ma ne samo da sam za kormilarovu inicijativu izvanredne dividende, već bi je ponovo isplatio u dionicama, očito mali ulagači nisu drhtave ručice, nego ovi koji si dijele dionice kao bonuse

da ti imaš više 50 milja u dionicama nebi te diralo otpustiti 7 milja. što je to? ni 8% ukupne količine. nemojte se za takve gluposti hvatati. najbolje je situaciju opisao flyer – nema baruta. što ne znači da neće biti dogodine…

Rekao sam vam neki dan, dok leteći pišu jedno rade drugo. Žalosno, ali je tako.

Bill Gates skoro svaki mjesec proda svojih dionica u vrijednosti od 45-100 milijuna dolara……
Pa se cijena dionica MSFT-a ne urušava

Inače, ovo je istina.

Prodane su po kompromisnoj cijeni, a ti uskoro nećeš imat para za kupit 1 dionicu, koliko čekaš. Još uvijek imaš šansu da ih kupiš pet šest, i možda ti ostane za burek.
[/quote]

Jesi siguran? Sjeti se da sam kupovao nedavno atpl ispod 1000, većinu za 970 i nešta kuna i prodavao na ovim razinama, jel ti trebam još nešta reći?

Evo mogu kupit baš sad kolko mi treba da hoću ( i to višestruko više od jedne dionice ). Sarkazam ti neće pomoći u neznanju trgovanja na burzi. Ja zarađujem i na mizernim promjenama cijene atpl ako nisi primjetio i to lijep postotak, a to je već umijeće. To šta hoću još nekom pomoć nije nikakvo zlo. A neki samo kukaju kako cijena ne raste i usput uvjeravaju druge da cijena mora rasti ( jer raste bdi i jer oni tako žele ). A tako se ne trguje na burzi.

Još se jednom ispričavam ako sam dosadan, samo pokušavam olakšati ljudima kako se trebaju ponašati s dionicama na burzi.

Dugoročnim ulagačima i poznavateljima ne solim pamet, oni dobro znaju u čemu leži vrijednost pojedine kompanije i na temelju tog ulažu na dulji rok i ne zanimaju ih moje opservacije o kratkoročnim trendovima.

never surrender

ipak je ovakvo ponašanje prešlo sve granice lijepog ukusa,to samo otkriva stanje našeg tržišta koje je jako nelikvidno i plitko,te na taj način,i na način manipuliranja dionicama jednostavno tjera strani kapital da uđe u zemlju,pa makar to bilo preko burze…moj je stav jasan-burzu pothitno treba prodati nekom strancu…

Ej, još mi nije sjela ostatak love do jedne dionice od dividende. Kad podijelim svoje dionice sa 12, dobijem ostatak 0,25 znači treba mi sjesti oko 250,00 Kn.

Jesam li dobro izračunao? Jel vama sjela ta lova?

ipak je ovakvo ponašanje prešlo sve granice lijepog ukusa,to samo otkriva stanje našeg tržišta koje je jako nelikvidno i plitko,te na taj način,i na način manipuliranja dionicama jednostavno tjera strani kapital da uđe u zemlju,pa makar to bilo preko burze…moj je stav jasan-burzu pothitno treba prodati nekom strancu…

I mene to strašno ljuti neki dan sam pozvjerio zbog tog, al očito se moramo prilagodit takvim uvjetima zar ne? Od kukanja nitko nije zaradio na burzi. Il uzmi il ostavi. Takvo je stanje i gotovo.

never surrender

my,

http://reports.platou.com/FixtureReport/Pages/BulkFixtures.aspx

danas realno da brodari ozbilnije potegnu prema gore.

Danas realno da ATPL ozbiljnije potegne prema dolje.
[/quote]

vrlo interesantno.
zbog čega ?

drastično smanjti doprinose na plaće i drastično smanjiti poreze. samo tako možemo dalje !

my,

http://reports.platou.com/FixtureReport/Pages/BulkFixtures.aspx

danas realno da brodari ozbilnije potegnu prema gore.

Danas realno da ATPL ozbiljnije potegne prema dolje.
[/quote]

vrlo interesantno.
zbog čega ?

[/quote]
Jer je tako tržište odredilo…. baš i ne kužim pitanje, mislim da je u prethode tri stranice odgovor i više nego naširoko elaboriran.

Moram priznat da je i mene ovo zanijelo…ATPL sam uzeo samo iz razloga da diversificiram brodare (ULPL mi je i dalje na prvom mjestu)….
No, ovdje treba uzeti u obzir činjenicu da je naše tržište trenutno suho…Nema baruta…U stara vramena ovo bi sve planulo….
Realno, iako imam puno brodara, ova prodaja uprave meni osobno ne izgleda dobro…

Kolega savjetujem oprez sa ULPL.

Quote Sakai "najvise pali svi osim ATPL"

Moram priznat da je i mene ovo zanijelo…ATPL sam uzeo samo iz razloga da diversificiram brodare (ULPL mi je i dalje na prvom mjestu)….
No, ovdje treba uzeti u obzir činjenicu da je naše tržište trenutno suho…Nema baruta…U stara vramena ovo bi sve planulo….
Realno, iako imam puno brodara, ova prodaja uprave meni osobno ne izgleda dobro…

Kolega savjetujem oprez sa ULPL.
[/quote]

Zasto kolega, gdje je problem?

[i]MOJI POSTOVI NISU SAVJET NA KUPNJU,NA PRODAJU,NITI NA BAVLJENJE DIONICAMA,NITI SU INVESTICIJSKI SAVJETI ILI PREPORUKE.[/i]

New Report

Close