ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.
Zadnja izmjena 05.11.2024. u 14:00
OznakaVrijednostPrometKoličinaKupovnaProdajnaPromjena
ATPL
47,37
900
19
47,30
48,20
-0,42%
Podaci su preuzeti sa ZSE uz odgodu od 15 minuta.

koga briga, to i tako na našoj burzi nema utjecaja!!!

Ima, ne može BDI rast tako brzo kako dionica ATPL može padati

Razumijem kolega da si ogorčen kao i nas većina ipak ako BDI nastavi rast i preskoći 5000 bodova i dođe na 50% svog ATH (a panamaxi npr na 40-50.000 USD) neče se moči dugo zatvarati oći pred tom činjenicom i brodari će biti lansirani, moja prognoza je polovica prosinca.

Bit će ona 1200 polovicom prosinca i ako bdi bude 4000 ali su žalosni razlozi zašto raste i zašto pada. Trebali bi u ekonomiji izmisliti predmet "Banana tržišta i zašto u njih ne ulagati".

livin' from hand to poor mouth you an' me an' my secret south

Razumijem kolega da si ogorčen kao i nas većina ipak ako BDI nastavi rast i preskoći 5000 bodova i dođe na 50% svog ATH (a panamaxi npr na 40-50.000 USD) neče se moči dugo zatvarati oći pred tom činjenicom i brodari će biti lansirani, moja prognoza je polovica prosinca.
[/quote]

kako si došao na polovicu prosinca? ako bude išao za 100 bodova na dan krajem mjeseca će već prijeći 5000 bodova.možda su već sada brodari trebali potegnuti ( makar mic po mic -2-3 % dnevno)

http://finance.yahoo.com/echarts?s=GOGL.OL#chart2:symbol=gogl.ol;range=ytd;indicator=volume;charttype=line;crosshair=on;ohlcvalues=0;logscale=on;source=undefined gogl probio ovogodisnji vrh [bye]

SVI SU SPAMERI IGNORE !!! D,D(dugoročni dokupljivači)bloger predvodnik :-)strucnjak

Bit će ona 1200 polovicom prosinca i ako bdi bude 4000 ali su žalosni razlozi zašto raste i zašto pada. Trebali bi u ekonomiji izmisliti predmet "Banana tržišta i zašto u njih ne ulagati".

Čini mi se da je problem što na tržište ne dolazi svježi kapital, nego se ono što je na burzi samo pretače iz jedne dionice u drugu, a u svemu tome netko malo profitira, a netko malo izgubi.
Ipak činjenica da BDI raste je jedan od dobrih pokazatelja da onaj tko ima brodare u portfelju, ima pravo na optimizam, i osmjeh od uha do uha. [smiley]

sutra je novi dan.

ima li tu itko tko zna kako stoje cape/panamaksi ili je ÅTRYGVE HEGNAR HØR BØNDER malo zakunjao?

benzinski četverocilindrični motor od 2500 ccm ne može razviti predviđenu snagu iako je očuvan, dobar, krasan, ako su mu svjećice muljave i neispravne i ako samo jedna radi.
atpl jednostavno ne može rasti uz ovakvu likvidnosdt i promet, tj uz ovakvu strukturu ulagača. za neki ozbiljniji rast potrebno je konkretno na atpl promet veći od 4 milijuna u jednom danu. a samo 2 (dva! ne guzoliki iz uprave) jača igrača neka prodaju i kupe količinu svojeg portfelja, eto tsunamija na atlanstskoj.
bdi može parati nebo. bojim se da to nema (pretjerane) veze sa cijenom atlantske u ovim uvjetima.

Imarex

Dry Bulk

Baltic Indices
BDI 4381 up 161
BCI 7683 up 357
BPI 4182 up 91
BSI 2350 up 93
BHSI 1004 up 19

Henrik With: Stronger sentiment and a steady flow of cargoes pushed Capesize rates above the 5y seasonal average last week…Chinese iron ore inventories continue to drop, leading to more demand for the feedstock. This has resulted in an increase in shipments from both Australia and more ton/mile heavy Brazil to China…Further support can be found in South Africa – Continent shipments of coal and as well as port congestion…Panamaxes are seeing strong demand in both the Pacific and Atlantic basins…On the back of limited available tonnage, declining iron ore inventories and generally increasing demand, we argue that spot rates should continue to firm in the week ahead.

Equities

Capital Link Indices
Maritime: 1,847.95 +70.78 +3.98%
Tanker: 2,192.10 +92.48 +4.40%
Dry: 1,136.25 +65.14 +6.08%

TK – 0 Buy, 4 Hold, 1 Sell
– Jonathan Chappell maintains an UNDERWEIGHT on TK and raises target to $26 (from $24).

– Anders Rosenlund maintains a SELL on FRO ($15).
– Charles Rupinski maintains a BUY on VLCCF ($18).

– Natasha Boyden maintains a BUY on GNK and raises target to $28 (from $27).
– Justin Yagerman maintains a BUY on GNK ($31).

ESEA – 2 Buy, 1 Hold, 0 Sell
– Scott Burk maintains an OUTPERFORM on ESEA ($6).
– Justin Yagerman maintains a BUY on ESEA ($5).
– Charles Rupinski maintains a HOLD on ESEA.

Free – 1 Buy, 2 Hold, 0 Sell
– Omar Nokta maintains a BUY on FREE ($3).
– Scott Burk maintains a PERFORM on FREE.
– Natasha Boyden maintains a HOLD on FREE and lowers target to $1.50 (from $2.00).

– Doug Mavrinac maintains a BUY on Globus Maritime (150p).

When wealth is lost, nothing is lost; when health is lost, something is lost; when character is lost, all is lost. ~Billy Graham

razumijem razočaranje dok se dionica ovako mrcvari uz fenomenalan rast BDI-a ali ne razumijem TKO prodaje??? …mislim da je većina malih razočarana kao što sam i ja ali čvrsto drži i čeka…hmn, možda je u tome problem? …previše malih koji ne žele prodati pa se tjera mak na konac…

Nisam pratio jesul sjele na sda račun te pokloonjene akcije, će da ih unovčim mamu im njiovu

Nisam pratio jesul sjele na sda račun te pokloonjene akcije, će da ih unovčim mamu im njiovu

Da se dogovorimo Sale van placa, ona ne vrijedi više od 500, ja ti dajem 800 po dionici?

TKO IMA MALO DUKATA GOVORI: ŠTO DA RADIM S NJIMA, A ONAJ ŠTO IH IMA MNOGO GRMI: GOSPODARU, DAJ JOŠ!!! NA ZSE I U EU TREBA KO ZMIJA SPAVAT NA JEDNO OKO!!!

New Report

Close