Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
ATPL | 49,00 | 41.993 | 857 | 47,80 | 49,50 | 0,00% |
i još jedna stvar, prema statutu dana 4.kolovoza (koji se uzima kao relevantan dan za izračun dividende) prosječna cijena je bila 1141,18 kn, no meni to nikako ne ulazi u računicu, dakle možda se negdje izgubio koji milijunčić (kad uzmemo u obzir broj dioničara), nadam se da je završio šukeru na stolu pa da se veprovina i međeđa šapa objeduje svaki dan [lol]
mislim da je bila spominjana cijena od 1119 kn , nisam siguran prevrtite malo unazad.
cijena je točno 1116 kuna, provjerite si vidjet ćete. no što manja cijena manji porez tako da je to dobra stvar za nas dioničare
Ovako… "oporezovali" su i dionice. dakle dodatne dionice su se uzimale kao da si dobio keš. meni je ispalo 2%.
BTW da li je netko uspio kod abacusa regat dionice? poslao i online zahtjev i mailom pa ništa…
cijena je točno 1116 kuna, provjerite si vidjet ćete. no što manja cijena manji porez tako da je to dobra stvar za nas dioničare
[/quote]
Točno, kako su meni obracunali cijena je 1116. Ali obracunali su porez od 4% na ukupan iznos koliko vrijede dividendne dionica ,a trebali su od tog iznosa oduzeti 3000 kn neporezivo i onda na to porez 2 ili 4% . S tom njihovom racunicom su mi isplatili 120 kn manje.
Moj primjer: imao sam 148 dionica. Dobio sam 11 dividendnih dionica i 937,44 kn cash.
Da li netko može potvrditi da li se od ukupnog "dobivenog" iznosa oduzima 3000 kn koje je neoporezivo i onda se na razliku udari harač , pardon poseban porez, od 2 ili 4 % ?
[/quote]
Točno, kako su meni obracunali cijena je 1116. Ali obracunali su porez od 4% na ukupan iznos koliko vrijede dividendne dionica ,a trebali su od tog iznosa oduzeti 3000 kn neporezivo i onda na to porez 2 ili 4% . S tom njihovom racunicom su mi isplatili 120 kn manje.
Moj primjer: imao sam 148 dionica. Dobio sam 11 dividendnih dionica i 937,44 kn cash.
Da li netko može potvrditi da li se od ukupnog "dobivenog" iznosa oduzima 3000 kn koje je neoporezivo i onda se na razliku udari harač , pardon poseban porez, od 2 ili 4 % ?
[/quote]
Izgleda ipak da se obracunava poseban porez na cjelokupni iznos.
Pozdrav društvu :).
cijena je bila za obračun jedna dionica 1118,nešto, a tzv harač se obračunava na cijeli iznos, nema neoporezivi 3000 ili 6000 kao kod obračuna plaće.
[/quote]
[/quote]
ja potvrđujem. uzimaju cjelu sumu. barem su meni tako rekli na investoru. idiotski, znam… ako ti je krivo, popij konjsko pivo. što drugo reći? kome se žaliti?
Izgleda ipak da se obracunava poseban porez na cjelokupni iznos.
Ja mislim da da, jer sjetimo se onih rasprava oko oporezivanja osobnih dohodaka kad se sindikat protivio što se cijelokupni iznos oporezuje a ne samo razlika iznad 3000 kn.
kako mi se čini, ovo će se vrtiti oko ove sume (1000-1020) neko vrijeme. do kraja godine moraju se riješiti harač dionice i to je jedan od retardanata buknuća atpl. kako se čini da će svjetski pa tako i naš shipping gore u vrlo dogledno vrijeme, a tk u rvata pada ili u naboljem slučaju stagnira, očekujmo prijelaz mahom građevinara (igh, ingr) i bijeg dioničara u atpl. jedno buknućeće izazvati drugo. valjdaste igrali dominio nekada 🙂
još malo pa ćemo se nagledati novih nickova na forumu. jest da smo mi svi skupa mvetinice, ali dajemo živost&dinamiku, a to je neophodno…
Pozdrav društvu :).
cijena je bila za obračun jedna dionica 1118,nešto, a tzv harač se obračunava na cijeli iznos, nema neoporezivi 3000 ili 6000 kao kod obračuna plaće.
tako je kako kažeš.plačamo porez državi koju volimo.(šuki će biti zadovoljan).