Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
ATPL | 47,31 | 4.590 | 97 | 47,10 | 48,20 | -0,42% |
ja sam atpl uzeo kad je bila 900 a prodao je na cca 1280,sada mi je ulaz na 1130,a prodat ću je po 1500,vrijeme mi nije bitno,ako masa ljudi čeka godinu dana na 6% oročenu kamatu,mogu i ja čekati godinu dana na 38%,a možda i iznenadi,pa za godinu bude na 2000..burza je ženskoga roda,nepredvidljiva je i nema logike,ali jedina logika je ako si strpljiv i ako je dionica podcijenjena,što svakako jest,da je zarada zajamčena..ništa drugo me ne interesira…
Priznajem da sam malo poletio s kupnjom dionica atpl i zato sam ih danas konačno prodao. Svejedno sa nekom zaradom jer sam kupio ispod 1000 kuna pa nije bilo uzaludno trgovanje. Ono optimistično očekivanje 1150 se neće tako skoro ostvarit, gadno sam pogrješio.
Nisam uspio editirati post.. Dakle, osobno mislim da si totalno profulao i da ovoj dionici slijedi pozitivna katapultacija
nemoj loto glavu će ti netko odrezati [lol]
n dionica/12=broj dobivenih (n d)
n d * 1150-0,06*(n d*1150)(to ti je porez)=broj dionica koliko ćeš dobiti (broj djeljiv sa 1150)+razlika koja je nedjeljiva
dakle imao si recimo 130 dionica
130/12=10,8333
10,8333*1150=12458 kn vrijednost
12458-12458*0,06=11710 kn dobijaš
10 dionica 11500 kn još trebaš dobiti 210 kn
Recimo da netko ima 191 dionicu. Koliko bi trebao dobiti dionica i novaca. Po ovoj formuli se dobije čudan rezultat. Unaprijed zahvaljujem. [smiley]
Hebate vrag.
Ja niti cash niti dionice.
Pa kaj je ovo sada, da li je problem abacusa?
Da li je netko dobio tko je u abacu?
dsx 9% u plusu za sada a mi ćemo sutra da ronimo ili narastemo 10 kuna(1%). Viđenooooo…..
Obzirom na dobar sentiment brodara vani sutra je zadnja povoljna prilika za iskrcaj, ja ću istresti i one zadnje dionice atpl koje držim kao osigurače ( za popravljanje prosječne prodajne cijene ), tako da očekujem puno naloga na prodaji, mal pomak cijene prema gore ( ne više od 1070 ) uz velik promet.
Zato što vanka vladaju zakoni ponud i potražnje na tržištu a ne ponude i potražnje mita. Pitam se tko upravlja fondovima i zašto im atpl nije zanimljiva na ovim razinama????
dsx 9% u plusu za sada a mi ćemo sutra da ronimo ili narastemo 10 kuna(1%). Viđenooooo…..
Pa zna se zašto dsx raste, ugovorili su novi capesize na 4,5 godine za masne pare ( 55000 dolara dnevno ). Jedino ta firma ima suvislo ugovorene brodove, atpl se ne može s njom mjerit ni pod razno.
Pero na tržištu a posebno na zapadu nema sentimenta(nisi mogao uzeti pogrešniju riječ). Razlozi za rast vani su posve očiti i jasni i to je napisalo na stotine analitičara. Ali da si u krivu što sutra prodaješ ne bih se kladio ni na kiseli gemišt.