Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
ATPL | 47,31 | 4.590 | 97 | 47,10 | 48,20 | -0,42% |
Ajme , ajme. Iako sam tek nedavno počeo sa investicijama u dionice, i što ovdje ima puno “pametnijih” od mene po ovom pitanju, želio bi reći samo ovo:
Igrači koji igraju na short term imaju razloga za plakanje ako su ušli po cijenama većim nego što su trenutno. Short term igrači neka plaču, jer to i je rizik. Ovi koji su ušli na malo dulji rok vjerujem da će dobiti svoje +bonus nakon nekog vremena, jer ipak se radi o firmama koje imaju svoje pozitivne pokazatelje, pa tako i Atlantska plovidba. Ja sam se razmišljao da uđem u nju kad je bila 3350/3400, ali pošto je moj početni kapital mali, odlučio sam se da sve stavim u VIRO. I njemu je cijena pala, kao i mnogim drugima, ali nisam u lošem raspoloženju vjerujući da se radi o odličnom poslovnom subjektu. Isto mislim i za Atlantsku plovidbu. Shvaćam da je najveći problem da li je cijena dionice zadnjih mjesec dana bila realna ili kreirana na temelju tržišne potražnje, ali po njihovom poslovanju zaista nema razloga za neki crash. No to sve u domeni poludužeg/dužeg perioda.
kolege suborci Chill , Wunder .. Mig , i ostali iz konobe
upravo sam vam se pridružio u najboljem brodaru . Ulaz 2950 .
upravo sam vam se pridružio u najboljem brodaru . Ulaz 2950 .
Neću pretjerati ako kažem da imaš fenomenalan prosjek ulaza.
Ja sam lošije prošao ali još se ne žalim…
U svakom slučaju welcome [smiley11]
janlana:
”
upravo sam vam se pridružio u najboljem brodaru . Ulaz 2950 . ”
Neću pretjerati ako kažem da imaš fenomenalan prosjek ulaza.
Ja sam lošije prošao ali još se ne žalim…
U svakom slučaju welcome [smiley11]
Ufff, da je bilo ovu cijenu za dokup predvidjeti … mislim da ovo niti najgori pesimisti nisu pretpostavljali na atpl.
Ja dokupio, ali skupo …
Cit: …………..”Neću pretjerati ako kažem da imaš fenomenalan prosjek ulaza…………..”
Mogao bi biti i bolji.
BDI i dalje pada , a to je većini naših brokera signal za prodaju…..
Usudio bi se reči da ova dionica neće pasti ispod 2900 kuna.
U ovom najtežem trenutku (crni ponedjeljak nakon crnog petka) potpora na kupnji je ipak jača od paničara na prodaji.
Uh ja se bojim još ovog petka koji nam predstoji a do tad crni utorak, crna srijeda, crni četvrtak, crni petak…. [smiley16]
Kad će nas sunce ogrijati ?
E trenutno je takav trend, osim BDI još su i izbori utjecali na cjelokupno tržište sve dionice su pale……
Pozdrav svima[smiley2]
ŠPANCIR:
”
”
E trenutno je takav trend, osim BDI još su i izbori utjecali na cjelokupno tržište sve dionice su pale……
Pozdrav svima[smiley2]
Slažem se. Ne bi nam bilo bolje ni da je BDI u plusu danas.
Tako da moramo otrpiti ovaj tjedan kako god znamo. Stvarno se nadam da je samo ovaj tjedan. A onda u najgorem scenariju stagnacija do siječnja.
No dobro, ne želim biti zloguki golub…. [smiley6]
Pozdrav svima
Cit: …………..”Neću pretjerati ako kažem da imaš fenomenalan prosjek ulaza…………..” Mogao bi biti i bolji. BDI i dalje pada , a to je većini naših brokera signal za prodaju…..
Onda dokupom smanjujem prosjek ulaska .
Bumo vidli ovaj tjedan bu jako dug za sve nas , ali nadam se da će komunjare IZGUBITIIIIIII !!!!
Na koje izbore se misli? Nisam dobro informiran.
Na one u Kini ili na one u Indiji? [smiley2]
Jer ako Atlantska plovidba veliku većinu svojih prihoda ostvaruje na svjetskim morima, možda su za pad cijene krivi izbori u Kini? Ili zbog hrvatskih izbora ATPL i dolaska Đapića na vlast više neće dobivati transportne poslove u Indiji? Možda i tamo ima neki HDZ ili SDP?
U prilogu vidimo veliki “pad” BDI-a zadnjih godinu-dvije koji “opravdava” ovaj pad cijene….
BigBoss: ” ŠPANCIR: ” ” E trenutno je takav trend, osim BDI još su i izbori utjecali na cjelokupno tržište sve dionice su pale…… Pozdrav svima[smiley2] ” Slažem se. Ne bi nam bilo bolje ni da je BDI u plusu danas. Tako da moramo otrpiti ovaj tjedan kako god znamo. Stvarno se nadam da je samo ovaj tjedan. A onda u najgorem scenariju stagnacija do siječnja. No dobro, ne želim biti zloguki golub…. [smiley6] Pozdrav svima
ako pobijedi sdp, mislim da slijedi dodatna panika (koliko dugo- ne znam), tek potom stabilizacija. u takovom scenariju su prognoze o “dnu” cijene vrlo nezahvalne.