ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.
Zadnja izmjena 17.11.2024. u 12:27
OznakaVrijednostPrometKoličinaKupovnaProdajnaPromjena
ATPL
49,00
41.993
857
47,80
49,50
0,00%
Podaci su preuzeti sa ZSE uz odgodu od 15 minuta.

Gledao sam danas na SDA nema dionica, gledao na tekuci nema nista. Kupovao sam 31.7. sto je T-3 od skupstine.
Jel se to racunovodstvo u Atlantskoj opet preslo pa slalo po krivom spisku ko prosli puta? SKDD se vec ogradio od svega i ostavio poruku da je isplatu i prknjizavanje dionca radila ATPL a ne oni…

BDI = 3615 -i što sad?

Ništa. Ili ti misliš da će sad skočiti jedno 10%?

Mudro je zborio stari Seneca: "Per ipiz dudatis eneus iri!"

ova zse je postala nečija privatna prčija,mogu raditi šta ih je volja,tužno je gledati ovo sranje od burze,žalosno…a hanfa niti šta može,niti hoće,a ništa,pokušat ćemo poslati dopis uskoku,nema druge…

Najjači su mi ovi investitori koji bi dizali tužbe čim tržište krene u krivom smjeru.
A što ćeš točno napisati u tužbi? Kupio sam po 1100, a "nepoznati počinitelj" je srušio cijenu na 1000?
[/quote]
neka se čisto provjeri tko manipulira sa ovom dionicom,znam da je to teško,ali nije nemoguće..ne zanima me tržište,nego brodari koji ovise o vozarinama,vozarine rastu 15 dana za redom,a atpl je oborena za 15%,tko je tu lud..nervira me to što sam pogodio točno smjer kretanja bdi-a,i ušao kad je bdi bio na 2200,sada je narastao preko 50%,od tada,a za svo to moje znanje oko brodara sam nagrađen od nekog mafijaškog fond managera sa 11% minusa ..naravno da dionice nisam prodao,ali ne mogu više trpiti balkanskog pračovjeka…
[/quote]

Kolega postoje i druga tržišta, evo recimo da ste u to vrijeme vođeni tom pretpostavkom za BDI ušli u nekog američkog brodara puno bi bolje prošli…

[i][b]Stvarnost - iluzija izazvana pomanjkanjem alkohola[color=yellow][/color][/b][/i]

Isplata dividende za 2008. godinu
Dana 9. studenog izvršen je prijenos vlastitih dionica Društva na pojedine dioničare na ime dividende za poslovnu 2008.g. u skladu sa Odlukom Glavne skupštine Društva održane dana 4. kolovoza ove godine. Preostali dio isplate dividende, koji se isplaćuje u novcu, će dioničarima biti isplaćen u roku od nekoliko radnih dana.

Podsjećamo da je Glavna skupština donijela Odluku kojom je, između ostalog:

– odredila da pravo na dividendu imaju oni dioničari Društva koji su bili upisani u Knjizi dionica Društva kod Središnjeg klirinškog depozitarnog društva d.d. na završetku dana 31. srpnja 2009.g. i to na način da će se dioničarima dodijeliti jedna vlastita dionica na svakih upisanih dvanaest (12) dionica Društva;

– vrijednost svake vlastite dionice utvrđena je u visini prosječne cijene koja je za dionice Društva bila ostvarena na Zagrebačkoj burzi na dan održavanja sjednice Nadzornog odbora na kojoj je donesen prijedlog te Odluke i Odluka o sazivanju Glavne skupštine. Odlučeno je također da će se vrijednost svake vlastite dionice zaokružiti u kunama (bez lipa);

– za dionice koje preostanu, nakon dijeljenja ukupnog broja dionica pojedinog dioničara sa brojem dvanaest, dividenda će biti isplaćena u novcu pri čemu je osnovica za obračun pripadajuće dividende u novcu ranije opisana vrijednost svake vlastite dionice, a isti način obračuna dividende u novcu se primijenjuje i na dioničare Društva koji ukupno imaju manje od dvanaest (12) dionica Društva; te

– da će se svakom pojedinom dioničaru koji ostvaruje pravo na isplatu dividende po toj Odluci pripadajuća dividenda umanjiti kod dodjele vlastitih dionica i isplate razlike u novcu sukladno odredbama Zakona o posebnom porezu na plaće, mirovine i druge primitke.

Na temelju ovlaštenja Glavne skupštine Društva, stručne službe su izradile program za obračun ukupnog broja dionica koje pojedini dioničar treba dobiti na ime dividende odnosno točnog iznosa koje Društva mora, kao isplatitelj, platiti u ime i za račun svakog od dioničara na ime Zakona o posebnom porezu na plaće, mirovine i druge primitke. U skladu sa time Društvo će za svakog dioničara izvršiti plaćanje posebnog poreza, a tako plaćeni iznos poreza umanjuje vrijednost dividende. Stoga konačni broj dodijeljenih dionica može biti manji od onog broja koji bi se dobio jednostavnim dijeljenjem ukupnog broja dionica konkretnog dioničara sa brojem 12.

eto. svi smo toiko silno cekali taj dan kada ce dionice biti podjeljene i nagađali kaj će se desiti.. i kaj se desilo? niš. niti znatno gore, niti znatno dole.. sad nas više ništa ne drži, niti isplata dionica, niti BDI, niti opce ekonomsko stanje u svijetu, niti stanje brodara, niti izvjesca… drži nas ZSE i ne ocekujem da ce se ubrzo nekaj znacajnije dogodit.
sere mi se od cijele price, sere mi se od ZSE-a.. zalosno.

Na putu prema gore

Gledao sam danas na SDA nema dionica, gledao na tekuci nema nista. Kupovao sam 31.7. sto je T-3 od skupstine.
Jel se to racunovodstvo u Atlantskoj opet preslo pa slalo po krivom spisku ko prosli puta? SKDD se vec ogradio od svega i ostavio poruku da je isplatu i prknjizavanje dionca radila ATPL a ne oni…

moja greska, molim moderatora da brise ovo

Ljudi nemojte se previše mučiti pitanjima tko,što ,kako i zašto jer i da dokučite odgovor,malo bi toga mogli promijenit naime ove manipulacije rade likovi sa puno više love od prosječnog forumaša.Najbolja varijanta je ovaj trenutak shvatiti kao priliku za dokup,a pokušaji riješavanja najvećih Hrvatskih misterija su čisto gubljenje energije i vremena.Zato ljudi tejk it izi i veri slouli,ako se može lagano dokup i pričekat.Trenutno je rizik pada brutalno zanemariv u odnosu na mogućnost rasta…….

vidim ima dosta razočaranih cijenom kao što sam i sam…
ali shvatite dok ima prodavača bit će i rušenja cijene…suzdržite se od prodaje, neka si veliki pretovaruju sami sebi u navlačenju pa će im i to dojaditi … ionako nema nikakvog pametnog razloga za prodaju na ovim razinama osim teške nužde…čuvajte dionice i isplatit će se…
eto, usprkos tome što planiram u kupnju iskreno vam savjetujem ne prodajte mi … kupit ću od nekog navlakača radije…

nemam namjeru prodavat 😉 ako nisam prodao kada je pala sa 3800 na 475…. a i dokup je bio na 615

Na putu prema gore

Tresla se brda …
S obzirom na 100 iljada dionica i zaron igh, atpl se super drzi. Mislio sam da ce bit gore.

Mjesecima je ova dionica imala crtu ravnu onoj po kojoj hoda baju-badum ( http://www.youtube.com/watch?v=skb2gKR7rOk ).

Treba se strpit jos malo, bdi daje nadu u bolje dane.

Što se mene tiče ne moraju ni dijeliti dividendu samo neka daju dodatne dionice.
Da ne moram razmišljati kuda s kešom .
Strpljen spašen.

semper fidelis

može trajati još jedno vrijeme suprotno diametralna korelacija s BDI-iom..ali dal oni misle da će BDI dole pa se iskrcavaju pa prate budući tend ili mi koji mislimo da će BDI gore pa mislimo da kupujemo jeftino.

netko će popušiti ….

jer koliko sam pratio na puno stvari se može utjecati na svim svjetskim burzama ali na BDI se može minimalno utjecati..te je BDi pravi indikator oporavka gospodarstva

New Report

Close