Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
ATPL | 49,00 | 22.540 | 460 | 47,70 | 49,10 | 0,00% |
Broj dionica koje sam imao je bio djeljiv sa 12, tako da sam očekivao samo dionice, bez gotovine, a zasad sam dobio 1 dionicu manje, nego što sam očekivao. Očito će doći nekakva sića na tekući.
A opet dobro, ja zadovoljan.
dal dolazina brokerski račun ili na sda pa treba registrirat
evo stizu na prodaju…. [bye] sad ce ekipa cim registriraju u brokeraj….
Loša ti je matematika
iako imaš nick od jedan od osnovnih pojmova matematičke analize i cjelokupne matematike prva 3 u top 10 neće niti prodavati.
1.HRVATSKI FOND ZA PRIVATIZACIJU 151.179 10,83 +11198
2.CROATIA OSIGURANJE D.D. 74.175 5,32 +5494
3.CROATIA OSIGURANJE D.D. (1/1) 74.174 5,32 +5494
Znači za prodaju bi moglo biti oko 95296, ali realno oko 20 000-30 000 dionica od kojih je oko 50 – 60 posto već prodano
A tebi je losa logika.
Cinjenica je da je otpušteno 117482 komada dionica. Tko ce prodavat, a tko nece, nije bitno. Nemoj mijesat cinjenicne s vrijednosnim sudovima.
Niti ja necu prodavat, jer me stanje u brodarskom sektoru cini optimisticnim.
Zašto mislite da su te dionice za rasprodaju? Na dan kada se trebalo posjedovati dionice da bi dobili dividendu 31.07. (T-3 28.07.) cijena je bila 1.165 kn. Dakle, dividenda u dionicama u iznosu manjem od 10%, je na ovoj razini neisplativa za prodaju. Također, nitko od velikih neće prodavati, jer su na ovaj način došli jednostavnije do velikog broja dionica! A to je vjerojatno i bio plan!?
ma što se zabtrinjavate. sada kad su ispraznili trezor, opet će ga napuniti tako da će ta količina opet nazad, samo će malo pričekati da sad padne zbog drhtavih prstića…sve u svemu, iz šupljeg u prazno.
Kad je bio onaj boom vozarina u listopadu 2007. Uprava je sigurno imala poslovni plan za 2008, no nisam nigdje pročitao da su planirali dobit od 150 miljuna dolara za 2008. (da nije bilo kolapsa krajem 2008 dobit bi bila i znatno veća). No, lani su na sva zvona objavili kako planiraju gubitak za 2009. u iznosu od 30 miljuna dolara, doduše treba reći da je kap. Jerković naglasio cit. "ako vozarine ostanu na ovako niskim razinama". U proteklom periodu potpisani su neki t/c na 1 godinu i sigurno imaju projekciju rezultata za 2010. pa me interesira zašto je ne objave. Osobno vjerujem u dobit od cca. 20-25 miljuna dolara u 2010. i povratak u normalno poslovanje, jer ekstremi iz 2008 i 2009 neće se lako ponoviti. Zato vjerujem da će ova dionica krajem 2010 vrijediti znatno više od današnje razine, pa je moja preporuka HOLD.
Jel objavljeno nešto loše kad ovako burza pada….
Šuker preuzima sve funkcije u državi spajaju ga na deep blue i umrežuju sa državom…jedino takav državni aparat zahtjeva izdašne količine energenata (janjetina, buncek…)
Broj dionica koje sam imao je bio djeljiv sa 12, tako da sam očekivao samo dionice, bez gotovine, a zasad sam dobio 1 dionicu manje, nego što sam očekivao. Očito će doći nekakva sića na tekući.
A opet dobro, ja zadovoljan.
dal dolazina brokerski račun ili na sda pa treba registrirat
[/quote]
Dolaze na SKDD (SDA) pa treba registrirati na svog brokera.
Trebao sam dobiti više. Opalilo harač i na dionice!
Ipak je Leconte dobro pitao.
Kolega glemenc je usr’o motku.
Bilo bi lijepo da se ispriča (za uvredu).