ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.
Zadnja izmjena 14.11.2024. u 22:10
OznakaVrijednostPrometKoličinaKupovnaProdajnaPromjena
ATPL
49,00
22.540
460
47,70
49,10
0,00%
Podaci su preuzeti sa ZSE uz odgodu od 15 minuta.

dobio dividendu. nakon odokativnog računa ošurilo me nešto manje od 6%. otelo mi dvije dionice i nešto kuna – sve kune. istina, dobio sam samo 90 (devedeset), no to je sve pokupilo,a k tomu jš i 2 dionice.
nije problem što je otimačina, to smo svi znali, jedino je problem što ta otimačna nema formulu.
koja je to matematika? koja je cijena dionce temelj ovom ušuru? sad ih idem nazvati.
nemojte zvati atlantsku, jer će vam biti zauzeto.

čiko me sprašio sa "vjerojatno zovete radi kriznog poreza koji je obračunat putem dionica. ne radi mi komjutor, ne mogu vam pomoći. dajte nazovite malo kasnije".
računica im ne štima nikako. ne znam da li sustav se nastoj samo nafilati, ili na pošten odnosno zakonski način nafilati. niti jedno nisu napravili. da hoće samo prvo, jednstavno bi zaplijenili sve što se može plijeniti. ako hoće zakonski se nafilati, ni to im nije uspjelo, jer ne filaju se na onaj način koji su propisali. a propisali su debilanu. uzelo mi dvije dionice i zeru kuna.
to sam i čiki rekao, a on meni (ok,on je službenik i jedino što mu je važno je to da mu se jogurt u torbi nije prolio): zakruživali su.
koja to matematika zaokružuje 1,4 na…2?
nije mi do to malo para, nego do poštenja i sistematičnosti, jer ako nema toga, s čim i na što seonda može računati. ako mi žeđ za odgovorom ne utaže, bit će mi portfelj kompletan kod firstradea.

Zna li netko način izračuna, jer ima bit da se za npr. 120 dionica ne dobije 10 dionica. Meni nije jasno.

sutra je novi dan.

FFA Leveli opet u porastu
Vaš link

I noga u guzicu je korak naprijed

Zna li netko način izračuna, jer ima bit da se za npr. 120 dionica ne dobije 10 dionica. Meni nije jasno.

mislim da bi bilo 10 dionica*cijena na dan koji su rekli-10 dionica*cijena na dan koji su rekli*6%=9 dionica i nešto para

Trebalo je biti 12:1 dakle za 12 dionica dobiješ 1, ali ako nisi dobio u pravilnom omjeru ostatak bi trebao dobiti u novcu.

Ovo je još bolja vijest jer mnogi drukeri padavičari drukali su i govorili biti će 120 000 novih dionica
a i toga nema…….. [lol]

Napravi razliku http://pravipotez.blogspot.com/

Trebalo je biti 12:1 dakle za 12 dionica dobiješ 1, a ostatak bi trebao dobiti u novcu

Ovo je još bolja vijest jer mnogi drukeri padavičari drukali su i govorili biti će 120 000 novih dionica
a i toga nema…….. [lol]
[/quote]
ma ne …samo cca 100 000 komada…. [undecid]

SVI SU SPAMERI IGNORE !!! D,D(dugoročni dokupljivači)bloger predvodnik :-)strucnjak

9.11.2009
Vlasnik/nositelj računa Stanje [%] Promjena
1.HRVATSKI FOND ZA PRIVATIZACIJU 151.179 10,83 +11198
2.CROATIA OSIGURANJE D.D. 74.175 5,32 +5494
3.CROATIA OSIGURANJE D.D. (1/1) 74.174 5,32 +5494
4.USKOKOVIĆ ŽELIMIR 63.397 4,54 +4696
5.VLADOVIĆ-RELJA DUŠKO 54.000 3,87 +4000
6.Skrb.: PBZ D.D. 50.132 3,59 +3187
7.JERKOVIĆ ANTE 48.457 3,47 +3589
8.LONZA VLAHO 44.349 3,18 +3507
9.ATLANTSKA PLOVIDBA D.D. (1/1) 35.585 2,55 -97.417
10.ŠMOK DAMIR 32.362 2,32 +2397
Ukupno: 44,99

Znači, to je to!
97.417 dionica ATPL podijelila je dioničarima i od danas će vjerojatno krenuti rasprodaja na burzi. Dokle će cijena potonuti, samobogzna [cry]

prvo nek se javi onaj tko je honorirao ovaj post sa 100 punata da mu ja dadem isto toliko, ali sa negativnim predznakom.
a ti fi-umni, ne znam jel ovo druk ili možda nisi upućen. ako je druk, nemoj daje čitati, a ako nisi upućen, da ponovim on milijun puta napisano:
dividendu jest davao trezor u formatu vlasništva (ili ako ti je draže – dionca) i tako se ionako već natrpan rasteretio. količina dionica je jednaka (doduše, nešto trenutno umanjena za pokupljenu masu kriznoporeznih dionica) i trezor sada može braniti (ako to želi,naravno, a koliko se sjećam odluka, želi!) dionicu. prema tome, ovaj čin je ono što smo dugo čekali i sad imamo iza sebe haubice i abrahamse.
rasprodaja?
sasvim suprotno! pa nije ovo dokatalizacija i ULPL.
jedino što je bad, sad će ove ušur dionice na bubanj. al ok, one su iz trezora odnosno iz naših džepova.
upamti: nema razvodnjavanja ovom dividendom! [thumbsup]

Broj dionica koje sam imao je bio djeljiv sa 12, tako da sam očekivao samo dionice, bez gotovine, a zasad sam dobio 1 dionicu manje, nego što sam očekivao. Očito će doći nekakva sića na tekući.
A opet dobro, ja zadovoljan.

sutra je novi dan.

ako harač sjeda i na dionice, da li netko zna koju cijenu računaju po dionici

a i toga nema…….. [lol]

Kako je to bolja vijest? Država je naplatila porez od Atlantske. A pošto nisu uzeli dionice, znači da su uzeli novce. To si ja ne mogu interpretirati kao dobru vijest.

a i toga nema…….. [lol]

Imas pravo BigBoss. Ljudi koji pisu istinu su "drukeri padavicari". Napravili su katastrofalni promasaj. Naravno da se ne radi o 120 000 dionica. Radi se o daaaleko manjoj cifri od 117482.

http://www.zse.hr/default.aspx?id=27976

New Report

Close