ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.
Zadnja izmjena 14.11.2024. u 02:55
OznakaVrijednostPrometKoličinaKupovnaProdajnaPromjena
ATPL
49,02
12.205
249
49,00
49,10
0,00%
Podaci su preuzeti sa ZSE uz odgodu od 15 minuta.

Očito je da nekome nije u interesu porast cijene..čemu tolko štopanja?

Nikad više 2007-08 na ZSE:(

Bilo bi dobro da nije zabrinutosti o padu maloprodaje….

ja imam dosta dobar uvid u stanje maloprodaje,ako svijet nastavi putem oporavka,naša maloprodaja bi se,i vjerovatno će se početi oporavljati sredinom iduće godine,treba samo prezimiti zimu,i mislim da će onda biti o.k.problem će nastati,ako se u svijetu zaustavi oporavak,ali,onda dolazi mmf,tako da svakako se oporavak očekuje na ljeto 2010..nemamo ministra gospodarstva,zato se burza mršti…a ja volim atpl zbog toga što ima najmanje veze sa rh od svih drugih firmi,ona ovisi o kini,indiji,brazilu,rusiji,a te zemlje imaju trenutno rast od cca 9% bdp-a..nezasluženo je atpl ovako nisko…

Bilo bi dobro da nije zabrinutosti o padu maloprodaje….

ma nas brine pad maloprodaje i u Albaniji

nezasluženo je atpl ovako nisko…

Što bi trebali tek reći oni iz Diana Shipping u zadnjih 5 godina?

Pa neka i oni kupe atpl pa da vide što je lansiranje [cool]

livin' from hand to poor mouth you an' me an' my secret south

ako tome nadodamo precijenjenu kunu i godišnju inflaciju,ta korelacija je pravedna..mislim da je sa ovim vozarinama atpl u plusu,s tim da se očekuje da se avio prevoz u idućoj godini poboljša…u ovom trenutku bi realno p/b trebala biti 1,dakle da atpl bude na razini knjigovodstvene vrijednosti,pošto su joj trenutno prihodi i gubitci podjednaki.

nezasluženo je atpl ovako nisko…

Što bi trebali tek reći oni iz Diana Shipping u zadnjih 5 godina?
[/quote]

Trebali bi biti sretni jer su manje pali nakon ATH kojeg su dionice dosegle krajem 2007.

Meni stigle dividendne dionice u PBZ investor.

Trenutno stanje od prošlog petka pa do danas na brodskom tržištu

At least 50 panamaxes and as many as 100 capesizes are waiting at coal and iron-ore ports in Australia, China and Brazil, Mr Wong said, citing data from Simpson Spence & Young, the world’s second-largest shipbroker.

Dakle 50 panamaxa i 100 capesize brodova u lukama čeka ugljen i željeznu rudu……
A pokretač jače potražnje za brodovima hladno vrijeme koje je aktiviralo jaku potražnju za ugljenom a time i vozarina …….

Napravi razliku http://pravipotez.blogspot.com/

Molim da mi netko kaže. Imam od 23.06.2009. 161 dionicu ATPL. Koliko bih trebao dobiti dividendnih dionica?
Naime, na skdd vidim da mi je pristiglo 12 dionica, što je za 1 dionicu manje nego što sam očekivao. Molim pojašnjenje.

Da li je moguće da će ipak biti plačen harač i na dividendne dionice?! Naime, očekivao sam 13 dionica + cca 450 kn casha. Kako taj cash nije dostatan za plačanje 4% harača, pretpostavljam da su mi "uzeli" jednu dividendnu dionicu kako bi platili državi harač, pa ću dobiti 12 dionica + cca 900 kn na račun.
Mišljenje?

Nakon očekivane korekcije ispod 1000 kuna, dobili smo reversal pattern i, mislim to da mogu slobodno izjavit, danas potvrdu obrata kratkoročnog trenda u pozitivni- proboj iz padajućeg kanala i rsi proboj.

Za očekivat bi znači bilo vraćanje na 1150, a poslije ćemo vidjet.

Zamjetan je konstantni rast bdi, al prava bullish potvrda za bdi bi došla kad bi bdi prešao 3800. Tek tada bi došlo u obzir testiranje 1200 za atpl.

never surrender

New Report

Close