ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.
Zadnja izmjena 15.11.2024. u 09:47
OznakaVrijednostPrometKoličinaKupovnaProdajnaPromjena
ATPL
49,00
1.225
25
49,00
49,10
0,00%
Podaci su preuzeti sa ZSE uz odgodu od 15 minuta.

Mislim da su sutra veće šanse za daljnji pad cijene nego obrnuto.

zbog čega ne bi brodari sutra rasli?

rast bdi-a ?
povoljne vijesti iz kine ?

drastično smanjti doprinose na plaće i drastično smanjiti poreze. samo tako možemo dalje !

NAGRADNO PITANJE PERI:

Evo ovako, ako ATPL sutra bude na 1050kn hoćeš li kupovati????
Ako kupiš pa padne hoćeš li prodati???
Ako ne kupiš a naraste na 1100kn hoćeš li kupovati?????

Nakon svega ovoga odakle ti znaš gdje uopće mi idemo?????

E moj falco,

Sjećam se kad si me prije par godina zvao a dođem u brodare a ja sam vjerovao u petorkemiju, a bolje je bilo a sam vjerovao u oročenu štednju. Ali što je tu je .
Tada se konstuktivno pisao o ovoj dionici i ovoj branši, tada je dobit bila pregolema, a svaki dioničar atpl-r-a mogo je s ponosom pričati koliko je zaradio.

Pogledaj danas 1000 kn , pa toliko je bila 2005 kada je sve bilo drugačije a danas je sve na početku.
Definitivno treba kupiti CD sa strukturom vlasništva, jer ako ovo netko veliki ne skuplja ne bu dobro.
Jer umjesto da broj dioničara pada on raste, tako da je totalno svejedno na koliko ćemo ili ćeš je kupiti ako je nema tko dignuti gore.
Ako netko ima CD volio bi da nam stavi top 30 ili bar top 20 dioničara.

Pozdrav i sretno .

Onome tko zna čekati, vrijeme otvara vrata.

Normalno je da ljude žele vjerovat u nešta lijepo, al jedno su želje a drugo zbilja. Bespredmetno je uspoređivat godine 2005-2007 i godine 2008-2010. Prije par godina nisi imao ništa ni blizu ovome, o nikakvoj krizi se nije pričalo, samo o potencijalima i dobrim perspektivama. A vidi sad, nema gdje se kriza nije sve uvukla, nema gdje ne izviru pesimistične najave. Ko normalan u ovakvim uvjetima može očekivat da se bilo šta slično ponovi kao prije par godina? Na temelju čega?

Joj čovječe pa tad kad je prije par godina krenula kupnja nikad kraja rastu, a sad kupnje ni za lijek. Još je sad dobro izgledalo ono klaćenje iznad 1100, na šta ovo sad liči. Kupnje nigdje. Ljudi nemaju više tako viška novaca da ih bacaju na dionice, pogotovo ne špekulantske kakvi su brodari. Neki su dovoljno izgubili ranije a neki radije čuvaju te novce za krizne dane. Ja bi opet svima radije savjetovao da se okane ispraznih želja i prihvate realnost. Kupovina ovakve dionice na našem tržištu dolazi u obzir tek kad se pravi kupci uključe u igru a to se lako primjeti kad se dogodi. Čekajući nešta drugo trošite i svoje živce i novce. Ne pravite se pametni i ne mislite da znate sve o dionici i njenoj cijeni ako znate pročitat kakav je danas bdi ili ffa ili šta radi dsx. Sjetite se gdje ste i šta radite.

never surrender

Lupamo oko ATPL i dividende, a zašto brodari u Amera padaju, to me brine…

Svi brodari padaju padaju zbog Drysa a zašto Drys pada???
Evo razloga.

Drys uložio 1 milijardu dolara u bušilice koje im trenutno ne rade……… Milijardu dolara uloga u nešto što im sada ne donosi niti dolara prihoda, sve ugovore je fixirao za vozarine, a ima velike dugove na kredite, ima problema s vraćanjem kredita, pa se zna se kuda ide Drys u bankrot.
A ATPL plovidba tako riskatno nije ulagala niti većina stranih brodara, a upravo svima u zadnjih par godina DRYS bio pokazatelj vrijednosti brodara, i upravo trenutno lošim investicijama cijena Drysa pada a drugi investitori prate ne ulazeći u problem poslovanja Drysa i tako slijepo slijede pad dionica Drysa, i upravo jer prate svi Drys cijeli sektor od brodara pada.

Napravi razliku http://pravipotez.blogspot.com/

NAGRADNO PITANJE PERI:

Evo ovako, ako ATPL sutra bude na 1050kn hoćeš li kupovati????
Ako kupiš pa padne hoćeš li prodati???
Ako ne kupiš a naraste na 1100kn hoćeš li kupovati?????

Nakon svega ovoga odakle ti znaš gdje uopće mi idemo?????

Da ti skratim muke, ni u jednom tvom teoretskom primjeru ne bi kupovao, ne znam zašto misliš da bi kupio po 1050? U postu iznad sam ti dao odgovor kad valja kupit, ostalo su priče za malu djecu, bajke, maštarije, kako hoćeš.

A da ja tebe pitam, ako je sve tako super u sektoru, zašto američki brodari i danas padaju kao i proteklih dana? Zašto ne prate bdi? Evo indeksi se isto dočepali nekog plusa a brodari u minusu, u čem je tu problem? Zbog čeg onda smatraš da naši trebaju rast? Pogotovo atpl na 1050?

Ne znam kud idemo al mislim da će se atpl ugnjezdit ispod 1000, možda to postane neki novi otpor do daljnjeg, a o rastu o tom po tom. Daleko je još pričat nešta o tome.

never surrender

Lupamo oko ATPL i dividende, a zašto brodari u Amera padaju, to me brine…

Svi brodari padaju padaju zbog Drysa a zašto Drys pada???
Evo razloga.

Drys uložio 1 milijardu dolara u bušilice koje im trenutno ne rade……… Milijardu dolara uloga u nešto što im sada ne donosi niti dolara prihoda, sve ugovore je fixirao za vozarine, a ima velike dugove na kredite, ima problema s vraćanjem kredita, pa se zna se kuda ide Drys u bankrot.
A ATPL plovidba tako riskatno nije ulagala niti većina stranih brodara, a upravo svima u zadnjih par godina DRYS bio pokazatelj vrijednosti brodara, i upravo trenutno lošim investicijama cijena Drysa pada a drugi investitori prate ne ulazeći u problem poslovanja Drysa i tako slijepo slijede pad dionica Drysa, i upravo jer prate svi Drys cijeli sektor od brodara pada.
[/quote]

bigboss jel ti misliš da je hrpetina američkih investitora u cikličke dionice toliko blesava da ne zna razlikovati poslovanje drysa i ostalih brodara, bez obzira šta spadaju u isti sektor? I misliš da tamo svi bulje (ko većina ovdje) gdje će i kako će drys pa da se po njemu ravnaju šta će bit s ostalim brodarima? Pa nije ti sve ko u Hrvatskoj gdje vrijedi : kud svi turci tu i mali mujo. Zna se na kojem principu kod nas to radi a na kojem vani. Tamo fala Bogu ima i drugih jakih ulagača koji nisu samo nekakvi šugavi fondovi s neiskusnim fond menađerima, koji jedini bitno mogu utjecat na cijene. Evo usporedi samo dsx i drys pa ćeš vidjet kolko se prate, nije baš do u detalj, ko u našoj prčiji. Tamo pojedine razlike u poslovanju imaju itekako smisla i to se vidi usporedno na cijeni dionice.

never surrender

Drys je uložio 1 milijardu dolara u bušilice koje im trenutno ne rade……… Milijardu dolara uloga u nešto što im sada ne donosi niti dolara prihoda, sve ugovore je fixirao za vozarine, a ima velike dugove na kredite, ima problema s vraćanjem kredita, pa se zna se kuda ide Drys u bankrot.

Kada je prije mjesec ili dva Drys bio u usponu i kada su svi uzvikivali "Evo, Drys raste, to će potegnuti ATPL!", tada je kolega Rocky5, koji ulaže na stranim tržištima, u nekoliko navrata napisao kako je Drys uložio puno novaca u bušilice za naftne platforme itd. i kako ga očekivanja (koja su se u međuvremenu izjalovila) vuku uvis.

Zanimljivo je kako se tada nitko nije osvrtao na njegov komentar. Svaki puta je prošao nezapaženo.

Ali gle sad!
Čim je Drys počeo padati, sad je ta činjenica postala bitna i sad smo se iznenada počeli ograđivati od bika predvodnika. [bye]

Normalno je da ljude žele vjerovat u nešta lijepo, al jedno su želje a drugo zbilja. Bespredmetno je uspoređivat godine 2005-2007 i godine 2008-2010. Prije par godina nisi imao ništa ni blizu ovome, o nikakvoj krizi se nije pričalo, samo o potencijalima i dobrim perspektivama. A vidi sad, nema gdje se kriza nije sve uvukla, nema gdje ne izviru pesimistične najave. Ko normalan u ovakvim uvjetima može očekivat da se bilo šta slično ponovi kao prije par godina? Na temelju čega?

Joj čovječe pa tad kad je prije par godina krenula kupnja nikad kraja rastu, a sad kupnje ni za lijek. Još je sad dobro izgledalo ono klaćenje iznad 1100, na šta ovo sad liči. Kupnje nigdje. Ljudi nemaju više tako viška novaca da ih bacaju na dionice, pogotovo ne špekulantske kakvi su brodari. Neki su dovoljno izgubili ranije a neki radije čuvaju te novce za krizne dane. Ja bi opet svima radije savjetovao da se okane ispraznih želja i prihvate realnost. Kupovina ovakve dionice na našem tržištu dolazi u obzir tek kad se pravi kupci uključe u igru a to se lako primjeti kad se dogodi. Čekajući nešta drugo trošite i svoje živce i novce. Ne pravite se pametni i ne mislite da znate sve o dionici i njenoj cijeni ako znate pročitat kakav je danas bdi ili ffa ili šta radi dsx. Sjetite se gdje ste i šta radite.

A ovi danas kupci koji su kupili 2500 dionica ili 1,8% od ATPL su što? Sitni igračići?
Ej nađi ti meni burzu gdje neka dionica proda skoro 2% svojih dionica u 1 dan.
To bi bio ekivalent HT-a od 160 milja.
Pero Pričaš pizdarije!

Ako netko ima CD volio bi da nam stavi top 30 ili bar top 20 dioničara.

Javno objavljivanje podataka s CD-a je zabranjeno.

http://www.irstockcharts.com/portals/shipping/i_stockChart_big.php?&c=1&date_r=1mo&ticker=BDI

Zar je u 5. mjesecu perspektiva brodara bila bolja nego danas?
Zar svi problemi ovog sektora, nebrojeno puta ponovljeni na ovoj temi zadnjih mjeseci, nisu bili poznati i tada?
Zar tada nisu svi (uključujući i upravu Atlantske) očekivali velike gubitke na kraju godine?
I da ne nabrajam dalje….

Pa pogledajte opet što se dogodilo s brodarskim dionicama u 5. mjesecu kada je BDI prošao otprilike razinu od 3150 na kojoj je danas. ATPL je tada otišla 50% gore.

Osim onih nepovoljnih, danas smo pak svjedoci i nekih pozitivnih činjenica koje tada nismo znali (službeni izlazak američkog gospodarstva iz recesije što bi moglo nagovještavati i polagani oporavak svjetskog gospodarstva i izlazak iz krize, ATPL na dobrom putu da u godini teške krize ne završi u minusu…) Dodajmo k tome i vijesti da se kineska skladišta željezne rudače prazne i da raste proizvodnja rude kako bi zadovoljila kinesku potražnju, da je sezona ugljena ispred nas….

Pa zar nije onda realno očekivati nastavak pozitivnog trenda vozarina koje bi onda mogle biti "trigger" market makerima da napucaju cijene brodara kako bi i na ovom sektoru zaradili, tim više što ovaj sektor nije odradio drugi ciklus rasta kao ostali sektori, a većina očekuje da hoće (pa čak i Pero, "ali kad se za to stvore preduvjeti" koji su možda već tu).

New Report

Close