ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.
Zadnja izmjena 14.11.2024. u 15:43
OznakaVrijednostPrometKoličinaKupovnaProdajnaPromjena
ATPL
49,00
22.540
460
47,70
49,10
0,00%
Podaci su preuzeti sa ZSE uz odgodu od 15 minuta.

Vinski @ dali ti negdje vidis da sam ja to napisao???????????? [angry]

SVI SU SPAMERI IGNORE !!! D,D(dugoročni dokupljivači)bloger predvodnik :-)strucnjak

Upravo tako Vinski,ovde se stalno uzima zdravo za gotovo da će se dividendne dionice odma prodavati…?To je dionica kao svaka druga i cilj bi trebao biti da se šta bolje proda,a trenutno nije pravi trenutak za to,osim toga neki su već i unaprijed prodali te nadolazeće dionice tako da smatram da taj val dionica iz dividende neće bit tako katastrofičan kako se želi prikazati, mada je cifra od 116000 komada respektabilna.Uostalom vidit ćemo uskoro….

inverter@ Nisi ti napisao , ali ta misao se više puta provlači na forumu u zadnje vrijeme, kao razlog pada cijene dionice, pa čisto postavljam pitanje.
Sorry, nema beda. [thumbsup]

sutra je novi dan.

Pa više mi se čini da je razlog pada dionice spuštanje letvice na prihvatljivu razinu za dokup velikih. Ali…kako kaze francesco….vidjet ćemo uskoro.

“Uz to, obožavam lov. Medvjeda što se nalazi u predvorju Dalekovoda ustrijelio sam u Lici. Ali za sve izvan posla ostane tako

evo najnoviji TC i TCT za panamaxe :

http://reports.platou.com/OnlineServices/Pages/BulkPeriodFixtures.aspx

drastično smanjti doprinose na plaće i drastično smanjiti poreze. samo tako možemo dalje !

pat pozicija. u sat vremena protrgovano 10 dionica. ne znaju dal da kupuju ili prodaju…

Vidim da se cesto ponavlja fraza u smislu: "oni koji su namjeravali prodati dividendne dionice, su ih vec prodali".

Ta argumentacija nema smisla. Ne mozes prodati nesto sto nemas. Mozes prodati one dionice na koje si dobio dividendne, ali ne mozes "unaprijed prodati nadolazece dionice."

pat pozicija. u sat vremena protrgovano 10 dionica. ne znaju dal da kupuju ili prodaju…

Kasno je za iskrcaj ali i prerano za ukrcaj.

Ta argumentacija nema smisla. Ne mozes prodati nesto sto nemas. Mozes prodati one dionice na koje si dobio dividendne, ali ne mozes "unaprijed prodati nadolazece dionice."

Kako ne možeš jer postojao je datum do kojeg si morao držati dionice u SDA da dobiješ pravo na dionice, i kada je prošao taj dan mogao si sve rasprodati i opet bi dobio dionice.

A dionice može dobiti onaj tko je imao minimalno 12 dionica, dakle omjer je na 12 svojih dionica dobivaš jednu…….

Napravi razliku http://pravipotez.blogspot.com/

Vrijednosnica Cijena Količina Vrijeme

ATPL-R-A 995,50 1 13:33:15
ATPL-R-A 996,00 10 13:04:51
ATPL-R-A 994,10 33 12:28:55
ATPL-R-A 994,11 8 12:28:55
ATPL-R-A 995,00 4 12:28:55

Bez straha, pohlepe i sentimenta.

Vidim da se cesto ponavlja fraza u smislu: "oni koji su namjeravali prodati dividendne dionice, su ih vec prodali".

Po zakonu ne bi smio, ali ovisi o brokeru i kakav odnos imate, promet koji radite, povjerenje…
Ma koliko mi šutjeli o tome!

UPGRADING TO MARKET OUTPERFORM ON STRONG RAKIJA DEMAND!

Kako ne možeš jer postojao je datum do kojeg si morao držati dionice u SDA da dobiješ pravo na dionice, i kada je prošao taj dan mogao si sve rasprodati i opet bi dobio dionice.

Upravo tako.
(1) Ako prodas sve "temeljne" dionice, jos ti dolaze i dividendne. Koje mozes prodat kad ih dobijes.
(2) Ako prodas dio "temeljnih" dionica (razmjerno dividendnim), jos ti dolaze i dividendne. Koje mozes prodat kad ih dobijes (naravno, ostaju ti tada i “temeljne” na raspolaganju).

U svakom slucaju dolaze dividendne (i to osjetna kolicina) dionice, koje ce se mozda prodavat a mozda cuvat za bolje dane. Moja poanta je da se ne moze nekakvim "prodavanjem unaprijed" sprijeciti dolazak dividendnih dionica na trziste.

New Report

Close