Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
ATPL | 49,00 | 17.542 | 358 | 47,60 | 49,50 | 0,00% |
da pozdravim kolege sa atpl! odavno se nisam javljao…bio sam obećao da ne ulazim do trocifrenog broja! nisam čekao već u međuvremenu uletio u ULPL nije ni tamo bajno ali čini mi se da je tamo puno bolja slika nego na atpl! ne drukam ali ako danas nije ljusnula ispod 1000 po meni ne bi ni trebala, sutra ide to gore! jedino vas muče div dionice koje bi vas mogle još malo sakatiti i koje dolaze u najgori trenutak…davno sam rekao da takav oblik isplate ne miriše na dobro (upravi keš zlata vrijedan vama dionice a bogami ih je izdano kao da ih je tiskala topčiderska tiskara) bojim se da ne propustite val na brodarima u sljedećem kraćem razdoblju! [undecid]
ali nadajmo se najboljemu a to je da konačno brodari raspale a znamo kako oni dobro znaju raspaliti [lol] [lol] [lol]
Kolega, razumljiva je vaša želja da to "raspali"………………..međutim…………
Na temelju čega?
Bdi nije sjajan……………
Poslovanje je jaako otežano……………….
Bilježe se gubici iz redovnog poslovanja……………..
Predsjednik Uprave u iduće dvije godine ne očekuje poboljšanje prilika u brodarstvu………….
Kinezi su smanjili potrebe za uvozom željezne rudače i trenutno drži brodare na laganoj vatrici……
Dolar tone…………
Investitori gube strpljenje i povjerenje u oporavak sektora………….
Brodova ima viška i vragu………..
Ponavljam pitanje, na temelju čega??
[/quote]
kolega bdi dva tijedna ide UP uz male korekcije, ameri najavili izlaz iz recesije (šta god to značilo) kinezi opet gle čuda bdp im u plusu sa zamahom u izvozu…niste li pomislili da je bdi tu negdje na dnu oko 3000…a burza ogledalo budućnosti… brodari su koma istina je ali to je živa stvar koja sigurno je neće stojati na mjestu a mišljenja sam da gore ne može od ovoga i upravo zato mislim da je sljedeće razdoblje idealan tajming za brodare! [thumbsup]
…eh da se nadovežem i na ovo kolega
Predsjednik Uprave u iduće dvije godine ne očekuje poboljšanje prilika u brodarstvu………….[/u]
kad su ostvarili 600 milja dobiti 2008 bila su im puna usta o nastavku takvog poslovanja na 2009, 2010
no ono drek i gubici prvi i drugi kvartal…tko to može predviditi kolega baš nitko! nije jerković baba gatara!
i još nešto zbog puštanja dionica kao zamjena za dividendu nije li upravi baš u interesu pad cijene da bi kupovali za trezor po manjoj cijeni negu su je dali…razmislite malo o tome! [thumbsup]
Kupoprodaja brodova spada pod normalno poslovanje za brodara i tako treba gledati izvještaj. Odrekli su se budućih prihoda od ta 2 broda, ali u ovakvim uvjetima oni ionako ne stvaraju added value već samo gomilaju gubitak.
Dva prodana broda. Brodovi gomilaju gubitak.
Zrakoplovi i hoteli (do sljedeće sezone) također.
Dolaze dividendne dionice.
Kamo će cijena?
[/quote]
ne gleda se firma, njezino poslovanje i dionica kad je samo kriza kolega
Nije li upravi baš u interesu pad cijene da bi kupovali za trezor po manjoj cijeni negu su je dali…[thumbsup]
Gogo, ako tvrdiš da je Upravi u interesu podijeliti dionice iz trezora i potom ih kupiti po nižoj cijeni, da li slučajno znaš, barem približno, na kojim cjenovnim razinama je ATPL kupila svoje dionice koje će uskoro podijeliti?
Dva prodana broda. Brodovi gomilaju gubitak.
Zrakoplovi i hoteli (do sljedeće sezone) također.
Dolaze dividendne dionice.
Kamo će cijena?
[/quote]
ne gleda se firma, njezino poslovanje i dionica kad je samo kriza kolega
[/quote]
Tako je kolega………………gleda se godinu dana unaprijed………..kad će biti još gora kriza za brodare (po riječima A.J.)
Pers
jesi li kupio konačno ili misliš da ćeš proći jeftinije od 1000 kn ?
mogao bi se preračunati ako čekaš na 950… znam da je trend ovdje kao da je sudnji dan ali mislim da se okolnosti mjenjaju na bolje…BDI bi mogao ponovno potegnuti , ameri luduju, Šuker nosi milijardu i pol dolara doma, moguć je sporazum o arbitraži … a AP je ipak poslovala sa 48,5 miliona kuna dobiti u 3Q koliko god malo to spominjali, uz amortizaciju u ovih 9 mjeseci od 133,3 miliona kn što i nije zanemarivo…plus novi brod koji će ipak donositi cca. 20.000 $ dnevno…
znam da je moguće i da sutra sve raste a ATPL pada ali ipak…budimo realni …
i još nešto…
upravi nije u interesu kupovati jeftine dionice za trezor već za sebe…ljudi imaju novaca i žele imati što više dionica…mislite li da ne kupuju pod skrbničkim računima?
da pozdravim kolege sa atpl! odavno se nisam javljao…bio sam obećao da ne ulazim do trocifrenog broja! nisam čekao već u međuvremenu uletio u ULPL nije ni tamo bajno ali čini mi se da je tamo puno bolja slika nego na atpl! ne drukam ali ako danas nije ljusnula ispod 1000 po meni ne bi ni trebala, sutra ide to gore! jedino vas muče div dionice koje bi vas mogle još malo sakatiti i koje dolaze u najgori trenutak…davno sam rekao da takav oblik isplate ne miriše na dobro (upravi keš zlata vrijedan vama dionice a bogami ih je izdano kao da ih je tiskala topčiderska tiskara) bojim se da ne propustite val na brodarima u sljedećem kraćem razdoblju! [undecid]
ali nadajmo se najboljemu a to je da konačno brodari raspale a znamo kako oni dobro znaju raspaliti [lol] [lol] [lol]
Kolega, razumljiva je vaša želja da to "raspali"………………..međutim…………
Na temelju čega?
Bdi nije sjajan……………
Poslovanje je jaako otežano……………….
Bilježe se gubici iz redovnog poslovanja……………..
Predsjednik Uprave u iduće dvije godine ne očekuje poboljšanje prilika u brodarstvu………….
Kinezi su smanjili potrebe za uvozom željezne rudače i trenutno drži brodare na laganoj vatrici……
Dolar tone…………
Investitori gube strpljenje i povjerenje u oporavak sektora………….
Brodova ima viška i vragu………..
Ponavljam pitanje, na temelju čega??
[/quote]
a kolega na temelju nicega…eto…zar na zse mora biti temelj za nesto…eto jednostavno dođe red i na brodare i to je to..
Kada se previše ljudi mota oko dionice i govori da ne vrijedi onda je to obratno…. Ali gdje ima dima biti će i vatre…..
Kada se previše ljudi mota oko dionice i govori da vrijedi onda je obratno……A gdje ima dima vjerovatno netko puši……
Mislim da je ovo jednako dobro objašnjenje kao i vaše [wink]
Ipak šalu na stranu……….nitko da navede argumente za rast cijene osim želja [pray]
Mislim da je za ATPL puno bolja stvar dati dionice za dividendu, nego keš. U slučaju da dionica krene dole, kešom se uvijek može malo amortizirati i ublažiti pad, a opet bolje da ATPL sama kupi svoje dionice u tim situacijama, a ne mešetari kojih ima i to popriličan broj.