pa da nije 2 godine banane ispred nas cijena dionice sigurno nebi bila 1000 kn.ako vjerujete u firmu kupujte,ako ne vjerujete čekajte da još padne.ja osobono vjerujem.
pa da nije 2 godine banane ispred nas cijena dionice sigurno nebi bila 1000 kn.ako vjerujete u firmu kupujte,ako ne vjerujete čekajte da još padne.ja osobono vjerujem.
slažemo se, valjda zato i jesmo luzeri 🙂
SVAKA ČAST!Na iskazanom "domoljublju" spram ATPL, i evo od srca 100-ka!
Nema domoljublja u bussinesu, gledaju se brojke, rezultati. Sva mudrost je u formuli Zarada=cijena-troškovi. Ako u ovu jednadžbu uključite pametan rad potkan iskustvom i vizijom bočni udari vas mogu oštetiti ali ne i uništiti. Što se tiče vrednovanja rezultata na burzi, ponavljam nemoguće je da to prati jedno drugo jer ovdje netko mora zaraditi da bi netko drugi naravno izgubio. Nitko pametan ne može pogoditi što će biti za 5 minuta.
http://finance.yahoo.com/q?s=GOGL.OL toliko o potopu brodara [bye] [wink]
kupio sam ovu dionicu na 900 kn i bio u njoj i kad je pala na 500….
a luzer ili ne dali su mi 50 kn dividente i još cc 85 kroz dodatnu dionicu……znači na nuli sam negdje na 770 kn….a znate onu novac se na izlazu broji…..
FUNDAMENTALNO GLEDANO ATPL JE TOP PICK
1. BDI raste
2. Likvidnost na zavidnoj razini (povrat predujma od otkazivanjem broda + isplata dividende dionicama)
3. Isplata dividende u dionicama (book value se ne smanjuje)
4. Isplata dividende u dionicama (trezor dobiva prostor za novu akumulaciju dionica
5. dovoljno kapitala da podnese i najgori stres
6. starost flote na zavidnoj razini – konkurentnost
7. 3Q u plusu (znam znam .. dio je od prodaje starih brodova ..ali i to je život brodara.. pa šta se trenutacno ne ulaže u nove brodove??)
8. Uprava koja zna što radi i koja posjeduje zavidan broj dionica
9. fundamenti na zavidnoj razini (ne uzimajući u obzir 3Q koji je u +) *trenutni ttm
• EV/EBITDA = 6,07
• P/EBITDA = 3,03
• P/B = 1,01
• ROE = 12,85
• P/E = 6,52
…
[/quote]
često se može reći da je dio dobiti od prodaje starih brodova, ali treba ponekad spomenuti i da dio dobiti odlazi za kupnju novih brodova.
kupnja ojačala prodaja malo oslabila,proteklih dana se činilo da su i srednji igrači zbrisali s kupnje no čini se da su malo kalkulirali…
ipak još je puno dionica na prodaji,morat će biti kamen po kamen palača
kupnja ojačala prodaja malo oslabila,proteklih dana se činilo da su i srednji igrači zbrisali s kupnje no čini se da su malo kalkulirali…
ipak još je puno dionica na prodaji,morat će biti kamen po kamen palača
dolazi na trziste oko 100 000 novih dionica….dok se to iznivelira ,bit ce tu jos svega [undecid]
dolazi na trziste oko 100 000 novih dionica….dok se to iznivelira ,bit ce tu jos svega [undecid]
prisjetimo se još jutros
Ovo što radiš nije dobro, i ovo se zove varanje,
ujutro pišeš jedno s predznakom da pozoveš ljude na kupnju, pa sada s negativnim na prodaju.
Ako ne možeš biti koristan onda šuti……
prisjetimo se još jutros
Ovo što radiš nije dobro, i ovo se zove varanje,
ujutro pišeš jedno s predznakom da pozoveš ljude na kupnju, pa sada s negativnim na prodaju.
Ako ne možeš biti koristan onda šuti……
[/quote]
nije nikakav druk ,samo konstatacija…ne pozivam na prodaju niti na kupnju ,naj se srdit [shocked]
nije da kolegi inverteru treba odvjetnik, no mislim da on ne poziva ni na što, a ako već poziva na nešto to je sagledavanje šire slike…
@ inverter – mislim da je mnogo od tih 100k unaprijed prodano, slično kao što sam i ja unaprijed dokupljivao novcem od dividendi koje još nisu stizale, sad kad stignu mnogi će ih ostaviti s nadom u promjenu trenda a i zato jer su im njihove miljenice zbog koje su prodavali atpl odradile rast, treba biti objektivan pa reći da oni koji su izašli prije 3 mjeseca skoro nisu mogli promašiti…