Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
ATPL | 49,00 | 334.572 | 6,828 | 47,70 | 49,00 | 3,38% |
Manipulacija na ovoj dionici je vrlo vjerovatna i slažem se s tom konstatacijom. Ali to se događa s vremena na vrijeme na svakoj dionici ili sektoru i to svugdje u svijetu. Ne treba isključiti mogučnost da određena grupa prodaje sama sebi, odnosno kupuje od same sebe.
Mislim da je ovo pretjerano.
Po toj logici i u SAD manipuliraju brodarima jer pada…
Zašto panika, sve će ovo uzletjeti za dva tri tjedna i nema razloga za paniku, ATPL ima dobro poslovanje što potvrđuje 3Q, rastu vozarine i još će rasti BDI, jučer je stigao novi brod SV Vlaho, sredit će se i politička situacija (neće ni svijet ni HR propasti radi Polančeca ili Vlade), prema tome treba imati čvrstu ručicu…
Zašto panika, sve će ovo uzletjeti za dva tri tjedna i nema razloga za paniku, ATPL ima dobro poslovanje što potvrđuje 3Q, rastu vozarine i još će rasti BDI, jučer je stigao novi brod SV Vlaho, sredit će se i politička situacija (neće ni svijet ni HR propasti radi Polančeca ili Vlade), prema tome treba imati čvrstu ručicu…
Sada je jasno da gubitak neće biti više 30 milijuna dolara, već biti će oko nule, a ATPL uredno posluje i postaje veća……. Bravo ATPL
čitam komentare, 90% je u feelingu da bi danas mogli dodatno padati, i to je dobro. znači da bi danas mogli rasti, jer burza uvijek radi obrnuto od mišljenja većine .
osim toga , Crobex se približio na nit od velike potpore 2142,00 , što bi moglo dodatno podržati ovu tezu.
Mrgud , tvoje mišljenje ?
plusevi ATPL-a u sadašnoj situaciji
1. BDI raste
2. Likvidnost na zavidnoj razini (povrat predujma od otkazivanjem broda + isplata dividende dionicama)
3. Isplata dividende u dionicama (book value se ne smanjuje)
4. Isplata dividende u dionicama (trezor dobiva prostor za novu akumulaciju dionica
5. dovoljno kapitala da podnese i najgori stres
6. starost flote na zavidnoj razini – konkurentnost
7. 3Q u plusu (znam znam .. dio je od prodaje starih brodova ..ali i to je život brodara.. pa šta se trenutacno ne ulaže u nove brodove??)
8. Uprava koja zna što radi i koja posjeduje zavidan broj dionica
9. fundamenti na zavidnoj razini (ne uzimajući u obzir 3Q koji je u +) *trenutni ttm
• EV/EBITDA = 6,07
• P/EBITDA = 3,03
• P/B = 1,01
• ROE = 12,85
• P/E = 6,52
10. cijena dionica na ovim razinama već ohoho
11. …
12. osobno posjedujem dionice ATPL-a 🙂
u zadnjih 6 mjeseci:
momentum & macd spremaju se za skok…(a nikako da skoče…)
stohastic-fast=tako pravilno radi gore-dolje, sad je dolje i sigurno ide gore
williams=tako pravilno radi gore-dolje, sad je dolje i sigurno ide gore
roc i ppo miruju ko zgažena zmija (zatišje pred buru….)
danas ili probija doljnji bolinger pa se još strmoglavi 50-100 kn, ili kreće opaki uspon….
tako, ispih kafu, napisah koje slovce, pozdravljam vas poštovani forumaši i čekammmmmmm….
Dao sam ti stotku za trud kao i uvijek kolega, a što se tiće FFA-levela normalno je da nakon tri tjedna rasta nastupi malo stagnacije takva su i predviđanja prema FFA levelima na balticexchange od pretprošlog ponedjeljka za ovaj tjedan, a za idući tjedan su predviđanja ponovo rast total za dry je porastao sa cca 17 na 33 tisuće lots (ja ništa ne prognoziram samo čitam FFA, što će stvarno biti vidjet ćemo)
Ja se za brodare zaista ne zabrinjavam. Ako atlantska padne dokupit ću još a u najgorem slučaju budem u njoj godinu dana dok ljudima ne proradi mozak i počnu selektivno gledati na dionice.
A morat će jer imamo apsurdnu situaciju u kojoj sve pada zbog loše prognoze za 2010.
Trenutno se trpaju u isti koš i građevinari od kojih će mnogi sljedeće godine staviti ključ u bravu i brodari koji nemaju veze sa nelikvidnošću i krizom u Hrvatskoj.
Baš sam pričao sa kolegom koji je u kini i kaže mi da se situacija popravlja i da kinezi ponovo polako počinju sa novogradnjama. Brodare ne čeka svijetla i blistava budućnost ali situacija se svakim danom sve više popravlja, polako ali sigurno.
plusevi ATPL-a u sadašnoj situaciji
11. …
12. osobno posjedujem dionice ATPL-a 🙂
Stvarno joj je to plus do jaja! 🙂
I ja ih posjedujem pa da joj pripomognem!