ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.
Zadnja izmjena 12.11.2024. u 19:55
OznakaVrijednostPrometKoličinaKupovnaProdajnaPromjena
ATPL
49,00
14.455
295
47,90
49,00
0,00%
Podaci su preuzeti sa ZSE uz odgodu od 15 minuta.

Dajte navedite firme koje trenutno posluju s dobitkom na burzi?

HT, JNAF, vjerojatno ZABA, PBZ, RIBA, LEDO, JMNC, CROS…za ostale se ne bih kladio

Sa trenutnim minusom od 1,5 miliona $ u tekućoj godini postaje sasvim realno očekivati plus na kraju godine ostanu li vozarine na istoj razini a vjerujem da će biti i nešto više.

Vidim da neki zamjeraju firmi što je prodajom 2 stara broda (koja će ubrzo biti zamjenjena novim brodovima i većim dijelom otplaćenim), stoga ću se onda bazirati samo na prihod od vozarina.

Kada i na kojim razinama BDI indeksa su ugovorene vozarine koje su uprihodovale "pozitivnu nulu" u trećem kvartalu?

Da li je to bilo na razinama BDI indeksa u:
a) 1Q (od 773 do 1574, najviša 2298)
b) 2Q (od 1754 do 3742, najviša 4291)
c) 3Q (od 3742 do 2284, najviša 3742)

BDI indeks je u promatrana 3 kvartala (9 mjeseci) ove godine bio na višim razinama od sadašnjih samo tijekom lipnja i srpnja (ukupno 2 mjeseca), a na nižim razinama čitavih 7 mjeseci.
Ne vjerujem baš da su svi brodovi bili ugovoreni na najvišim razinama u ta 2 mjeseca i onda uprihodovali pozitivnu nulu u 3Q.

Stoga sam mišljenja da će u 4Q ATPL polučiti pozitivno poslovanje, kao i na kraju 2009. godine, dijametralno suprotno očekivanjima gubitka od čak 150M kuna.

Povucimo paralelu s izvješćima američkih kompanija i kolika je važnost onoga "expected", odnosno koliko puta smo bili svjedoci, nama čudnih i nepojmljivih, rezultata koji su bili ogromni minusi ali su bili "better then expected" pa je market to nagradio žestokim rastovima.

Zašto bi vam onda bio čudan rast dionice ATPL čija 2009. godina je bila expected: minus od 150M kuna a najvjerojatnije će biti actual: plus od par milijuna kuna?

UPGRADING TO MARKET OUTPERFORM ON STRONG RAKIJA DEMAND!

optužen sam kao nekakav druker

Pero, nisi ti druker. Drukeri su oni koji su danas pisali u izrazito ružićastim tonovima, a istovremeno "zaboravili" komentirati dio članka u kojem kap. Jerković navodi da je kvartal bio donekle ok zbog prodaje dvaju brodova.
[/quote]
Pa Pero ti jesi druker! Al neka, dobro dođu takvi koji drukaju. Stoga samo naprijed i nastavi drukati, sigurno utječeš na cijenu time. Da je ATPL trebala padati odavno bi to napravila.
A svoje crne prognoze o ekonomiji sačuvaj za sebe, jer podaci Kine,Brazila,Indije i mnogih država pokazuju poveći rast BDP-a.

Najavljeno je i kako ovaj dubrovački brodar u 2009. godini očekuje gubitak od 30 milijuna dolara.
http://www.dulist.hr/content/view/4753/95/
———————————————————————————————————————
Nemam ovu dionicu ali ovaj stari članak govori puno o tome kakvo je izvješće i kakvi su rezultati danas.

Jel vi čitate šta drugi pišu?

Jerković je na početku godine očekivao 30 mil dolara gubitka.
Sredinom godine su imali gubitak već preko 50 mil dolara.

( Obzirom na nekakav trend oporavka vozarina i prihoda od turizma, te planirane prodaje jednog broda bi do kraja godine vjerojatno smanjili taj gubitak na oko 30 mil dolara )

Al jerković i co su sredinom godine odlučili prodat još jedan brod i otkazat neke novogradnje. Uz to je turistička sezona bila ne-tako-grozna, pa će na kraju gubitak biti definitivno manji od 30 mil dolara, koliko su u početku predvidjeli, a to jerković smatra podnošljivim gubitkom. Jel to treba i nacrtat da bude jasno?
[/quote]

@Pero
,

pogledat ćemo svi skupa kad se pojavi službeno izvješće 3Q za atpl i cijenu dionice na taj dan, pa ćemo lijepo prokomentirati.

drastično smanjti doprinose na plaće i drastično smanjiti poreze. samo tako možemo dalje !

Dajte navedite firme koje trenutno posluju s dobitkom na burzi?

HT, JNAF, vjerojatno ZABA, PBZ, RIBA, LEDO, JMNC, CROS…za ostale se ne bih kladio
[/quote]
Zaboravio si ULPL-R-A

peromadjar…
"Jel vi čitate šta drugi pišu?
Jerković je na početku godine očekivao 30 mil dolara gubitka.
Sredinom godine su imali gubitak već preko 50 mil dolara.
( Obzirom na nekakav trend oporavka vozarina i prihoda od turizma, te planirane prodaje jednog broda bi do kraja godine vjerojatno smanjili taj gubitak na oko 30 mil dolara )"

Pero da te ispravim kad već ne želiš sam…

U razdoblju I – VI 2009. godine Grupa je ostvarila ukupne prihode u iznosu od 375,9 mil. kuna.
Troškovi poslovanja Grupe u obraunskom razdoblju iznose 439,1 mil. kuna
Grupa je u promatranom razdoblju ostvarila gubitak od 63,2 mil. kuna.

Dakle riječ je o kunama…i to 63 miliona kuna a ne dolara…

***obrisano***

Koliki će biti knjižen ukupni prihod od prodaje dva broda u 3Q ? Zna li netko?

I'LL BE BACK

oprihodovat će se samo razlika između knjigovodstvene vrijednosti brodova i prodajne cijene .. meni se čini da dosta ekipe misli da se prihoduje cijelokupni iznos što nije točno

točne iznose neznam

[b]"Lakoća kojom određena mišljenja postaju opća, proizlazi iz nesposobnosti većine ljudi da stvore vlastito mišljenje osnovano na vlastitom razmišljanju"[/b]

oprihodovat će se samo razlika između knjigovodstvene vrijednosti brodova i prodajne cijene .. meni se čini da dosta ekipe misli da se prihoduje cijelokupni iznos što nije točno
[/quote]

hvala kolega, ma zanima me zapravo koliko je od tih 5X milja kuna dobiti iz 3Q prihod od ova dva broda.

I'LL BE BACK

točne iznose neznam
[/quote]

Da ali ne samo uprihodovat nego je to i neto efekt u P&L-u. Neka me neko ispravi ako griješim? Samo se u assetsima vrijednost broda zamjenjuje cashom a razlika se knjiži kao profit.

A kolika je razlika ovisi naravno o book value-u brodova tj koliko su bili izamortizirani..

The cure for low price is low price. Demand goes up, supply comes down, the price goes up.

točne iznose neznam
[/quote]

Da ali ne samo uprihodovat nego je to i neto efekt u P&L-u. Neka me neko ispravi ako griješim? Samo se u assetsima vrijednost broda zamjenjuje cashom a razlika se knjiži kao profit.

A kolika je razlika ovisi naravno o book value-u brodova tj koliko su bili izamortizirani..
[/quote]

ako su stariji od 10 godina rekao bih da su izamortizirani skroz jer je obično takav program amortizacije. Ide sve u RDG. Zato me zanima pošto… pa ak netko zna, Gardist je nešto spominjo, al nisam baš skužio najbolje.

I'LL BE BACK

točne iznose neznam
[/quote]

[/quote]

da tocno tako .. kad kupuješ brod zamjenjuješ jednu vrstu imovine (keš) drugom vrstom imovine (brod).. (znaći prilikom kupnje nema nikakvih rashoda) .. .. zatim ga kroz razdoblja amortiziraš (rashoduješ) .. i prilikom prodaje ide ovo šta si ti reko

[b]"Lakoća kojom određena mišljenja postaju opća, proizlazi iz nesposobnosti većine ljudi da stvore vlastito mišljenje osnovano na vlastitom razmišljanju"[/b]

New Report

Close