Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
ATPL | 49,00 | 334.572 | 6,828 | 47,70 | 49,00 | 3,38% |
Ja već dugo tepim da nadokupim, neke druge dionice mi utekoše kao VDKT, podravka, a ova stoji li ga stoji…BDI raste a ona ni makac…Pitam se šta će biti kad BDI počne padati…Zato čekam rasplet kao i mnogi drugi..Imam naloga na više cijena, što niže to više komada….
znam da je zabrinjavajuće gledati kako se cijena ne miče ali zanimljivo mi je pogledati na
http://www.dryships.com/pages/report.asp…
pa lijepo u poslijednjem redu pod stavkom YEAR AGO…
YEAR AGO (USD) 9055 8010 10192
Sada pogledajmo kolika je bila cijena atpl YEAR AGO…
24/10/2008. zadnja 939,00 prosječna 928,69…
znači sada kada su vozarine veće 3x cijena je veća samo 19% …a u tim danima vozarine su još bile u padu i moglo je biti samo gore nego što je…u međuvremenu je AP obnovila flotu i time smanjila troškove održavanja, obnovila i povećala udjele u hotelu i postigla povoljne preinake ugovora za panamaxe koji trebaju biti isporučeni u slijedećim godinama (otplaćeni su 60%)
sada se možemo pitati jeli bila kriva procjena vrijednosti dionice tada ili danas? svakako nešto ne štima…dokle će tako?
Opet nevalja, ameri u crvenom i brodari…Nemam pojma šta je razlog…Mislio sam da mi čekamo izvješće, a šta čekaju ameri..
Valentine, to može raditi onaj tko ima 100-150 komada…….
sve će to atpl nadoknaditi
Što se ravne crte tiče to je istina. Ne znam da li je netko primijetio, a to se radi na sljedeći način.
Postavi se 100, 200 komada na kupnju, ako prođe par puta, pojača se kupnja i lupa po prodaji, odmah se ti nalozi stave na prodaju 10-20 kuna iznad(a može jer ima materijala) i ako prođe zaradio je za burek (sa sirom, jer ne jede meso), a cijenu izvrsno održava na tim razinama. Ista stvar je i kod JDPL.
Pa tko tebi brani isto? Samo pogodi kad
znam da je zabrinjavajuće gledati kako se cijena ne miče ali zanimljivo mi je pogledati na
http://www.dryships.com/pages/report.asp…
pa lijepo u poslijednjem redu pod stavkom YEAR AGO…
YEAR AGO (USD) 9055 8010 10192
Sada pogledajmo kolika je bila cijena atpl YEAR AGO…
24/10/2008. zadnja 939,00 prosječna 928,69…
znači sada kada su vozarine veće 3x cijena je veća samo 19% …a u tim danima vozarine su još bile u padu i moglo je biti samo gore nego što je…u međuvremenu je AP obnovila flotu i time smanjila troškove održavanja, obnovila i povećala udjele u hotelu i postigla povoljne preinake ugovora za panamaxe koji trebaju biti isporučeni u slijedećim godinama (otplaćeni su 60%)
sada se možemo pitati jeli bila kriva procjena vrijednosti dionice tada ili danas? svakako nešto ne štima…dokle će tako?
Slažem se s tobom kolega da bi 3q trebao biti bolji o 2q, jer su 3q bile više vozarine u prosijeku u odnosu na 2q, uz to je došlo nešto love od prodaje broda i povrata kapare od novogradnje od koje se odustalo, zatim nešto je kapnilo što si već spomenuo od sezonskih poslova hotela i aviona, pa prema tome 3Q bi trebao biti bolji od 2Q i puuuno bolji od lane projiciranog (-30 milja USD na godišnjoj razini), prema tome ovdje postoje još ozbiljne rezerve za rast, ali prvo trebaju se podjeliti dividendne dionice i pričekati rasplet s njima.
A glupe li ATPL, ni da makne. Čekam je pred svojim ekranom već tri mjeseca i ništa. Ima li pomaka na vašim monitorima, primjerice vi koji ste bliže …
Pa kod nas u Dalmaciji Mrgude rekao bi daje znakove života, srce kuca i dalje.
US brodari objava izvješća u utorak 27.10.
Zanimljivo tu ovaj trokut završava…
Tko se nije ukrcao, a tko želi odustati nek proda u ponedjeljak.
Iduće gibanje nije ovako sporo kao Ovo gibanje,
SLIJEDI NAM IMPULS….UP UP UP
Pa tko tebi brani isto?
Mirza?
Valentine, to može raditi onaj tko ima 100-150 komada…….
Taj sa 150kom i nije burekdžija, već janjetinar.
Evo kako.
Na 20kn dobivene razlike u cijeni, provizija minimalna brokeru je nepunih 7kn, dakle ostatak 13kn po dionici. Na 100 dionica nova kupnja 20kn niže, vraćene dionice i 1300kn u džep.
potpuno pogrešno da to može raditi onaj tko ima 100-150 komada.
to može raditi onaj koji ima tisuće komada i isto toliko novaca i kontrolira cijenu
onaj koji ima 100 komada može lako popušiti ako nema zaleđe
Nekako mi se čini da neće ovo na dobro idući tjedan.
Vani ne ide baš kako treba, a kod nas još i manje. Nemojte mi zamjeriti, no pišem onako kako mislim, što je rijetkost na forumu.
To ne znači da će ATPL biti crna ovca i nadalje, dapače, ali idućih tjedan-dva-tri mi se čini da sigurno neće ići na razine koje priželjkujemo, prije bi mogla na razinu 1100-1050.