ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.
Zadnja izmjena 08.11.2024. u 21:52
OznakaVrijednostPrometKoličinaKupovnaProdajnaPromjena
ATPL
49,00
334.572
6,828
47,70
49,00
3,38%
Podaci su preuzeti sa ZSE uz odgodu od 15 minuta.

Ja već dugo tepim da nadokupim, neke druge dionice mi utekoše kao VDKT, podravka, a ova stoji li ga stoji…BDI raste a ona ni makac…Pitam se šta će biti kad BDI počne padati…Zato čekam rasplet kao i mnogi drugi..Imam naloga na više cijena, što niže to više komada….

znam da je zabrinjavajuće gledati kako se cijena ne miče ali zanimljivo mi je pogledati na
http://www.dryships.com/pages/report.asp…
pa lijepo u poslijednjem redu pod stavkom YEAR AGO…
YEAR AGO (USD) 9055 8010 10192
Sada pogledajmo kolika je bila cijena atpl YEAR AGO…
24/10/2008. zadnja 939,00 prosječna 928,69…

znači sada kada su vozarine veće 3x cijena je veća samo 19% …a u tim danima vozarine su još bile u padu i moglo je biti samo gore nego što je…u međuvremenu je AP obnovila flotu i time smanjila troškove održavanja, obnovila i povećala udjele u hotelu i postigla povoljne preinake ugovora za panamaxe koji trebaju biti isporučeni u slijedećim godinama (otplaćeni su 60%)
sada se možemo pitati jeli bila kriva procjena vrijednosti dionice tada ili danas? svakako nešto ne štima…dokle će tako?

Opet nevalja, ameri u crvenom i brodari…Nemam pojma šta je razlog…Mislio sam da mi čekamo izvješće, a šta čekaju ameri..

Valentine, to može raditi onaj tko ima 100-150 komada…….

[color=blue][/color][b][/b]...prodajte dionice...-kupite nekretnine!

sve će to atpl nadoknaditi

Don't be convinced of your super knowledge of the market, the market does what it wants, and you are just along for the ride!

Što se ravne crte tiče to je istina. Ne znam da li je netko primijetio, a to se radi na sljedeći način.

Postavi se 100, 200 komada na kupnju, ako prođe par puta, pojača se kupnja i lupa po prodaji, odmah se ti nalozi stave na prodaju 10-20 kuna iznad(a može jer ima materijala) i ako prođe zaradio je za burek (sa sirom, jer ne jede meso), a cijenu izvrsno održava na tim razinama. Ista stvar je i kod JDPL.

Pa tko tebi brani isto? Samo pogodi kad

znam da je zabrinjavajuće gledati kako se cijena ne miče ali zanimljivo mi je pogledati na
http://www.dryships.com/pages/report.asp…
pa lijepo u poslijednjem redu pod stavkom YEAR AGO…
YEAR AGO (USD) 9055 8010 10192
Sada pogledajmo kolika je bila cijena atpl YEAR AGO…
24/10/2008. zadnja 939,00 prosječna 928,69…

znači sada kada su vozarine veće 3x cijena je veća samo 19% …a u tim danima vozarine su još bile u padu i moglo je biti samo gore nego što je…u međuvremenu je AP obnovila flotu i time smanjila troškove održavanja, obnovila i povećala udjele u hotelu i postigla povoljne preinake ugovora za panamaxe koji trebaju biti isporučeni u slijedećim godinama (otplaćeni su 60%)
sada se možemo pitati jeli bila kriva procjena vrijednosti dionice tada ili danas? svakako nešto ne štima…dokle će tako?

Slažem se s tobom kolega da bi 3q trebao biti bolji o 2q, jer su 3q bile više vozarine u prosijeku u odnosu na 2q, uz to je došlo nešto love od prodaje broda i povrata kapare od novogradnje od koje se odustalo, zatim nešto je kapnilo što si već spomenuo od sezonskih poslova hotela i aviona, pa prema tome 3Q bi trebao biti bolji od 2Q i puuuno bolji od lane projiciranog (-30 milja USD na godišnjoj razini), prema tome ovdje postoje još ozbiljne rezerve za rast, ali prvo trebaju se podjeliti dividendne dionice i pričekati rasplet s njima.

A glupe li ATPL, ni da makne. Čekam je pred svojim ekranom već tri mjeseca i ništa. Ima li pomaka na vašim monitorima, primjerice vi koji ste bliže …

Pa kod nas u Dalmaciji Mrgude rekao bi daje znakove života, srce kuca i dalje.
US brodari objava izvješća u utorak 27.10.
Zanimljivo tu ovaj trokut završava…
Tko se nije ukrcao, a tko želi odustati nek proda u ponedjeljak.
Iduće gibanje nije ovako sporo kao Ovo gibanje,
SLIJEDI NAM IMPULS….UP UP UP

Pa tko tebi brani isto?

Mirza?

Don't be convinced of your super knowledge of the market, the market does what it wants, and you are just along for the ride!

Valentine, to može raditi onaj tko ima 100-150 komada…….

Taj sa 150kom i nije burekdžija, već janjetinar.
Evo kako.
Na 20kn dobivene razlike u cijeni, provizija minimalna brokeru je nepunih 7kn, dakle ostatak 13kn po dionici. Na 100 dionica nova kupnja 20kn niže, vraćene dionice i 1300kn u džep.

potpuno pogrešno da to može raditi onaj tko ima 100-150 komada.
to može raditi onaj koji ima tisuće komada i isto toliko novaca i kontrolira cijenu
onaj koji ima 100 komada može lako popušiti ako nema zaleđe

Nekako mi se čini da neće ovo na dobro idući tjedan.

Vani ne ide baš kako treba, a kod nas još i manje. Nemojte mi zamjeriti, no pišem onako kako mislim, što je rijetkost na forumu.
To ne znači da će ATPL biti crna ovca i nadalje, dapače, ali idućih tjedan-dva-tri mi se čini da sigurno neće ići na razine koje priželjkujemo, prije bi mogla na razinu 1100-1050.

halfte trinken, halfte Šarcu geben

New Report

Close