Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
ATPL | 49,00 | 334.572 | 6,828 | 47,70 | 49,00 | 3,38% |
Da , samo što se rast BDI-a prema mnogim prognozama neće nastaviti,odn. slijedi bar manje hlađenje,ako ne i jače,a onda…
A ništa, idemo DALJE!
Treba prihvatiti da uzleta, kakav je bio onaj lani, do 3800 kn, baš i neće biti, ali da će rasti, vjerovatno hoće. Treba se zadovoljiti time da kompanija ima posla, radi, zarađuje, i nadam se ima daleko "kvalitetniji" management, da ne koristim neke druge izraze, nego npr. Podravka, a sve to zajedno dioničarima donosi profit.
pa ne treba odmah na 3800 ali ni 2800 nije loše za početak [thumbsup]
obzirom na vrijeme i kolicine koje se akumuliraju ,prosudite sami…..target
Ovaj dio gdje je BDI probio 62%, a koji je po meni bio sporan, sada sam uvjeren da ide prema 38% !! [thumbsup]
samo nemojte o targetima
koliko mi se cini ovaj posao s isplatom dividende putem vlastitih dionica bi trebala bit super stvar. Isplatom u dionicama nebi trebalo doći do samnjenja book value same ATPL jer tehnički gledano doći će do smanjenja dobiti od prethodne godine koja je određena za isplatu dividende i istovremenog povećanja kapitala. Naime, ako atpl radi sukladno MRS a trebala bi .. to znaci da je prilikom kupnje vlastitih dionica iste trebala prezentirati u bilanci kao smanjenje kapitala … eh .. al kad se malo baci oko na samu bilancu nije sve baš tak transparentno ..
.. druga dobra stvar je da se isplatom dividende u dionicama ne dovodi u pitanje sama likvidnost ..
.. treca dobra stvar je da se opet otvara prostor za novu akumulaciju samih trezorskih dionica
… cetvrta dobra stvar da BDI raste
……….još samo da je puste s lanca……………..
koliko mi se cini ovaj posao s isplatom dividende putem vlastitih dionica bi trebala bit super stvar.
Slažem se, posebno je to dobro za članove Uprave, što manja cijena dionice dobiju veći broj komada. U svakom slučaju dobro (za njih). Vidiš kako je to jednostavno, moš mislit. [angry]
Gardist……BRAVO ! Konačno nešto logično paše na odgovor….zašto to rade?…….sve ostalo činilo mi se nekako sporedno…..
.. druga dobra stvar
.. treca dobra stvar
… cetvrta dobra stvar
Dobra stvar je i ta da ćemo, kad se počnu prodavati dividendne dionice, moći kupiti jeftinije nego sada. [thumbsup]