ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.
Zadnja izmjena 12.11.2024. u 20:19
OznakaVrijednostPrometKoličinaKupovnaProdajnaPromjena
ATPL
49,00
14.455
295
47,90
49,00
0,00%
Podaci su preuzeti sa ZSE uz odgodu od 15 minuta.

očito da je razina crobexa 2200-2300 plafončina.
ako vani krene strmoglavo dole eto nas mam na 1200

iz ‘nerasta’
tapkamo na mjestu vec dosta dugo

uglavnom poceli su prstizati devetomjesecna izvješća…pokrenuti ćemo se idući tjedan

odakle ti ova matematika ?

[/quote]

Good artists copy. Great artists steal.

Još negdje na stranici 2543 (savjeti grafovi i analize), (kolovoz) sam rekao da će Crobex preko 2500, sada tvrdim da će minimalni target biti 2700 bodova. Onda su neke NN osobe s lažnim nickovima ismijavali taj count, više ih nema na PF, samo taj dan, no možda se jave i danas.
LP

I very much love INGRA !!

Danas pada cijela burza i sve se crvrni, što je dobro za brodare

Ovi negativni događaji bi trebali pozitivno djelovati na burzu

Stvarno ste kreativni. Gotovo da nema stvari koju ne možete interpretirati onako kako ste zamislili.
Tko zna? Još malo pa će i pad BDI-ja biti dobar za brodare…
[/quote]
Kolega Vi ste očito profesor simboličke logike i temeljem ne istinitih premisa izvlačite točne konkluzije. [lol]

Još negdje na stranici 2543 (savjeti grafovi i analize), (kolovoz) sam rekao da će Crobex preko 2500, sada tvrdim da će minimalni target biti 2700 bodova. Onda su neke NN osobe s lažnim nickovima ismijavali taj count, više ih nema na PF, samo taj dan, no možda se jave i danas.
LP

Stvar je što bi svi htjeli rast na brzaka, pa 2300-2500-3000-4000-5000 itd.
Onda bi opet bilo 5000-4000-3000-2000-1000.
Ali kako za rast treba i brdo para, a kojih još uvijek nema za razbacivanje, tako će ovaj početni (još uvijek) rast bi spor dok ne dođe likvidnost [bye]

I još nešto, svi kažu da je kriza sada, a kriza u RH je bila i 2005. i 2006. i 2007. godine, jer ako država prodaju imovinu da bi platila svoje troškove (ne ulaže u proizvodnju) onda ta ista država je u krizi, ali kako ima što za prodati to se mnogima ne čini.
Ali kriza tržišta kapitala je ipak djelomično odvojena cjelina jer na istom postoje razni igrači iz cijelog svijeta.

Don't be convinced of your super knowledge of the market, the market does what it wants, and you are just along for the ride!

ne znam da li je netko već stavljao, "ali za one koji žele znati više"… zanimljiv članak o američkim brodarima i predviđanja kretanja u skorijoj budućnosti:
http://stocks.investopedia.com/stock-analysis/cotd/EXM20091021.aspx#

BDI – 3001 -al šta to znači kad kretanje cijene brodara određuju naši profi igrači.

Baltic Exchange Dry Index 3001 UP 84
BCI Baltic Exchange Capesize Index 4774 UP 197
BPI Baltic Exchange Panamax Index 2950 UP 107
BSI Baltic Exchange Supramax Index 1862 DOWN 13
BHSI Baltic Exchange Handysize Index 908 DOWN 18

-evo da i ja nešto napišem – ovih danas uz još neke kolege izašao 80% iz stranih brodara i u ovom krugu rasta bdi-a i još nekih stvari, na svima zarada 15-23%.A ovdje vidim monotonija se nastavlja kao što sam i mislio očito sve do izvješća za 3Q za koja se nadajte da budu dobra jer inače slijedi zna se šta.Kao što su već neki preporučivali tako i ja sposobnijim trejderima da se prebace u strane brodare jer ovdje se vidim cijena kontrolira kak se hoće i teže je skužiti kamo će krenuti. Ah di su ona vremena s početka godine i kraja prošle kad se u jednom krugu rasta BDI-a na ovim našim brodarima uzimalo bez problema 20-30%.Lijep pozdrav svim vjerojatno već prilično nervoznim trejderima.

Danas je nakon nekog vremena barem malo, malkice ATPL skočila (par kunića) odmah nakon objave BDI-ja. Da li je to znak da će to postati pravilo? Ili samo da je razlog psihološka granica od 3xxx bodova. Nadam se ono prvo.

...

Neću se miješati u vaše prosudbe tko i zašto trguje, ali ovaj rast BDI već nekoliko dana postaje, tj. šalje jasan signal. Unatoš štopanju ili distribuciji ili akumulaciju ili što već je na ATPL se događa, odnos ukupne prodaje u korist kupnje, gomile špekulanata željne brze zarade, nastavi li se rast BDI, sve navedeno neće više biti moguće.

Lijep podrav from me [thumbsup]

Don't be convinced of your super knowledge of the market, the market does what it wants, and you are just along for the ride!

Neću se miješati u vaše prosudbe tko i zašto trguje, ali ovaj rast BDI već nekoliko dana postaje, tj. šalje jasan signal. Unatoš štopanju ili distribuciji ili akumulaciju ili što već je na ATPL se događa, odnos ukupne prodaje u korist kupnje, gomile špekulanata željne brze zarade, nastavi li se rast BDI, sve navedeno neće više biti moguće.

Lijep podrav from me [thumbsup]

Da , samo što se rast BDI-a prema mnogim prognozama neće nastaviti,odn. slijedi bar manje hlađenje,ako ne i jače,a onda…

Mala preprekica na 1124,99 kuna, pa ga je pomakao na 1130 kuna. Kamo ćeš?

Sine vrati se!!!

New Report

Close