ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.
Zadnja izmjena 14.11.2024. u 03:41
OznakaVrijednostPrometKoličinaKupovnaProdajnaPromjena
ATPL
49,02
12.205
249
49,00
49,10
0,00%
Podaci su preuzeti sa ZSE uz odgodu od 15 minuta.

Evo US prodara u premarketu

Frontline Ltd. (USA)
(Public, NYSE:FRO)
Pre-market: 27.39 +0.32 (1.18%)

Paragon Shipping Inc.
(Public, NASDAQ:PRGN)
Pre-market: 4.51 +0.03 (0.67%)

DryShips Inc.
(Public, NASDAQ:DRYS)
Pre-market: 7.10 +0.06 (0.85%)

Diana Shipping Inc.
(Public, NYSE:DSX)
After Hours: 14.31 -0.06 (-0.42%)

Vaš link

I noga u guzicu je korak naprijed

Juče sam gledala kako u Americi hapse neke ljude zbog kako vele trgovanja povlaštenim informacijama na burzi. Ako je kod njih sigurno je toga i kod nas. Indikativno je da neki direktori prodaju i nakon toga burza značajno padne. Jel HANFA kod nas zadužena da tu bude sve legalno, da li dogodilo da su ikog optužili za nešto slično. [embarass]

Bogatstvo je kad ne znaš koliko imaš.

***obrisano***

quote=Leconte]
kako će nam naplatiti harač na dionice?
hoće li ga AP uplatiti prilikom prepisa dionica ili ćemo to morati sami raditi?…uostalom trebali bi znati kolika je vrijednost dionice kako bi se točno obračunao porez a to netko mora objaviti kako mi se čini…jel netko od vas koji ste zvali AP postavio kakvo pitanje o tom porezu?
moguće da isplata dividendnih dionica kasni i zbog ovih razloga jer nije baš jasno kako će se to obračunati…

[/quote]
Mislim da Leconte, ipak nije zaslužio takav naziv.
Leconte ima pravo. Na razliku koja se ne poklapa sa 12 dionica isplatiti će nam kesh, na koji ide i harač. Koliko sam ja shvatio harač će platiti Atlantska, tako da nama ostaje samo popiti pivo sa onim što dobijemo.

Bolje pametno ležati nego ludo raditi. (F.D.)

***obrisano***

quote=Leconte]
hoće li ga AP uplatiti prilikom prepisa dionica ili ćemo to morati sami raditi?…uostalom trebali bi znati kolika je vrijednost dionice kako bi se točno obračunao porez a to netko mora objaviti kako mi se čini…jel netko od vas koji ste zvali AP postavio kakvo pitanje o tom porezu?
moguće da isplata dividendnih dionica kasni i zbog ovih razloga jer nije baš jasno kako će se to obračunati…

[/quote]
Leconte ima pravo. Na razliku koja se ne poklapa sa 12 dionica isplatiti će nam kesh, na koji ide i harač. Koliko sam ja shvatio harač će platiti Atlantska, tako da nama ostaje samo popiti pivo sa onim što dobijemo.
[/quote]

Kako može harač ići na razliku koja se ne poklapa sa 12 dionica kada harač ide na isplate veće od 2000kn, što je u ovom slučaju nemoguće? Dividenda za 11 dionica u kešu je manja od 2000kn.. Pitanje je kako će naplatiti harač na te dionice koje dobijemo, zar ne?

***obrisano***

quote=Leconte]

[/quote]
[/quote]

Kako može harač ići na razliku koja se ne poklapa sa 12 dionica kada harač ide na isplate veće od 2000kn, što je u ovom slučaju nemoguće? Dividenda za 11 dionica u kešu je manja od 2000kn.. Pitanje je kako će naplatiti harač na te dionice koje dobijemo, zar ne?
[/quote]
Inače harač se naplaćuje na iznose preko 3.000,00 Kn što ovdje slučaj neće biti.
Harač se naplaćuje samo na primitke u gotovom novcu, a ne i na primitke u naravi ( dionicama ), tako da na ATPL-R-A nitko neće platiti harač.

tako je medvjediću, dobijaju se dionice a ne lova.dionice prodaš a šukiju ništa [proud] (ili sam krivo shvatio dividendu)

I danas kupnje ne fali, rekao bi ATPL i ostala brodska ekipa samo što ne krene UP UP UP.

tako je medvjediću, dobijaju se dionice a ne lova.dionice prodaš a šukiju ništa [proud] (ili sam krivo shvatio dividendu)

Mislim da nismo dužni platiti Šukiju niti kunu.
A u ostalom niti ih ne zavrijeđuje.

Moji postovi ne predstavljaju nagovor niti na kupnju niti na prodaju dionica!

nažalost ili nasreću nisam uspio pročitati naziv kojim me počastio gklemenc jer je u međuvremenu obrisan ali smisao mojeg posta odnosio se na dividendne dionice, s obzirom da sam bio loše informiran po tom pitanju želio sam to raspraviti ovdje..uvijek se dobije informacija više…uostalom i mene veseli da ne plačam harač na dionice

Već sam bio stavio ovaj link prije mjesec-dva, ali kako postoji zanimanje i nedoumice, evo ga opet:

http://www.atlant.hr/novost_opsirnije.php?id=264

"VII. Svakom pojedinom dioničaru koji ostvaruje pravo na isplatu dividende po odredbama iz točaka III., IV., V. i VI. ove Odluke, pripadajuća dividenda umanjit će se kod dodjele vlastitih dionica i isplate razlike u novcu sukladno odredbama Zakona o posebnom porezu na plaće, mirovine i druge primitke (Narodne novine 94/2009) koji je stupio na snagu i primjenjuje se od 01. kolovoza 2009.g.

VIII. Glavna skupština Atlantske plovidbe d.d. ovlašćuje Upravu i stručne službe Društva da provedu obračun, obustavljanje i plaćanje posebnog poreza sukladno odredbama Zakona o posebnom porezu na plaće, mirovine i druge primitke (Narodne novine 94/2009) za svakog dioničara Društva koji je prema navedenom Zakonu dužan platiti posebni porez. "

halfte trinken, halfte Šarcu geben

Čitam kako su njemci krenuli u žešću izgradnju termoelektrana pa bi prijevoz ugljena u narednim godinama mogao igrati značajniju ulogu u pomorskom prijevozu, a fino je vidjeti i da Zagreb Montaža sudjeluju u izgradnji termoelektrana u Luenenu (800 megawata), Dattelnu ( 1100 megawata) i uskoro u Mainzu. Vjerujem da će jedna takva niknuti i u Pločama, pa će valjda i ATPL uposliti jedan stariji panamax na prijevozu ugljena, a ne kao u slučaju Plomin gdje prijevoz obavljaju isključivo njemački brodari uz blagoslov HEP-a. Nisam sitničav al radi se o nekih 1,5 miljuna tona ugljena godišnje, i to iz Venecuele ili Dalekog istoka, primjerice JDPL bi mogao pola flote uposliti na tom poslu da je sreće i malo hrvatske pameti, međutim oni naručuju supramaxe u Splitskom škveru za 52 miljuna po komadu.

ZNA SE zašto?

Kao i sve drugo u ovoj UREĐENOJ državi!

Da mi je znati kolike su PROVIZIJE na ovim LOPOVLUCIMA i kako su raspoređene?!

BDI danas opet ide gore

Vaš link

I noga u guzicu je korak naprijed

New Report

Close