ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.
Zadnja izmjena 12.11.2024. u 20:32
OznakaVrijednostPrometKoličinaKupovnaProdajnaPromjena
ATPL
49,00
14.455
295
47,90
49,00
0,00%
Podaci su preuzeti sa ZSE uz odgodu od 15 minuta.

Čitam kako su njemci krenuli u žešću izgradnju termoelektrana pa bi prijevoz ugljena u narednim godinama mogao igrati značajniju ulogu u pomorskom prijevozu, a fino je vidjeti i da Zagreb Montaža sudjeluju u izgradnji termoelektrana u Luenenu (800 megawata), Dattelnu ( 1100 megawata) i uskoro u Mainzu. Vjerujem da će jedna takva niknuti i u Pločama, pa će valjda i ATPL uposliti jedan stariji panamax na prijevozu ugljena, a ne kao u slučaju Plomin gdje prijevoz obavljaju isključivo njemački brodari uz blagoslov HEP-a. Nisam sitničav al radi se o nekih 1,5 miljuna tona ugljena godišnje, i to iz Venecuele ili Dalekog istoka, primjerice JDPL bi mogao pola flote uposliti na tom poslu da je sreće i malo hrvatske pameti, međutim oni naručuju supramaxe u Splitskom škveru za 52 miljuna po komadu.

Zna li se nešto o dividendi?
Ima li kakvih najava o skoroj dodjeli dividende u dionicama?

Evo jedan za ljubitelja mojih postova

Panamax

However the most notable aspect of the week, was a burst of long
period activity with 4/5 vessels fixing for 2 years in the low/ mid
$17,000’s with substantial operators or end-users. This has surprised
many people as its well above the equivalent FFA price, and has also
served to raise the general sentiment within the market.

Pozdrav Inveretoru [bye]

Quote Sakai "najvise pali svi osim ATPL"

Dimnjačar, osoba iz ATPL- koju sam nazvala u vezi dividende, rekla je slijedeće:

– isplata dividende je 17.11.2009.
– stanje s cijenom dionice je tako-kako je, biće bolje, nije ni drugima na burzi bolje…
– kad udare kupci cijena će rasti…..
– na moje kritike rekao je: ..a koliko Vi imate toga…10 komada…..? ..
a ja sam mu rekla …MOLIM! …Kaj je Vama…. PUNO ….PUUUUUUNO, VIŠE….
– a on je flegma reko da ne zna …ali da oni svi imaju dionice…i da će ne zna što Uprava
donosi oko toga…ali , nekako će biti….
-pitala sam , zašto je ravna crta od 04.08.2009. ….. i zašto isplata nije prije, kako su rekli
, a on se pravdao da je to 60 dana od upisa u registar…. tako nekako… nemam pojma..
rekla sam mu , ako se čudi mojim kritikama , nek pročita polsovni forum, a on je rekao
ma, tko tamo piše… stalno nekih 50 istih…..
Eto , tako zbori predstavnik za javnost nama – maleckim dioničarima……

[color=blue][/color][b][/b]...prodajte dionice...-kupite nekretnine!

Dimnjačar, osoba iz ATPL- koju sam nazvala u vezi dividende, rekla je slijedeće:
– stanje s cijenom dionice je tako-kako je, biće bolje, nije ni drugima na burzi bolje…
– kad udare kupci cijena će rasti…..

mogla si komotno i moju babu pitat ista pitanja .. mislim da bi bila jednako relevantna da ti da odgovor

[b]"Lakoća kojom određena mišljenja postaju opća, proizlazi iz nesposobnosti većine ljudi da stvore vlastito mišljenje osnovano na vlastitom razmišljanju"[/b]

čitajući zadnjih xx stranica vidi se da forumaši u ATPL ulažu na osnovu slijedećeg:
1. kretanje BDI-a
2. tehničke ATPL-a
3. na osnovu CROBEXA
4. kretanje S&P 500
5. Ukupni nalozi na prodaji/Ukupni nalozi na kupnji
6. Mirko je stavio na "Što sam danas tržio" da je ušo .. idem i ja
7. Raste JDPL .. mora i ATPL
8. kretanja LEDA

Mene zanima dal je netko zna kako izgleda Bilanca, P&L, CF ATPL-a?

[b]"Lakoća kojom određena mišljenja postaju opća, proizlazi iz nesposobnosti većine ljudi da stvore vlastito mišljenje osnovano na vlastitom razmišljanju"[/b]

Evo FFA leveli su povoljni danas

Vaš link

(za ljubitelje mojih postova [wink])

I noga u guzicu je korak naprijed

Kontaktirao sam sada Upravu ATPL u svezi isplate dividende, i odgovor ima je bio da se početak isplate dividende očekuje 01.11.2009 , a da im je zakonski rok za isplatu 16.11.2009.

Korkyra

hvala na trudu i informaciji.

Baltic Exchange Dry Index 2766 UP 38
BCI Baltic Exchange Capesize Index 4163 UP 102
BPI Baltic Exchange Panamax Index 2744 UP 10
BSI Baltic Exchange Supramax Index 1900 DOWN 3
BHSI Baltic Exchange Handysize Index 954 DOWN 7

Kontaktirao sam sada Upravu ATPL u svezi isplate dividende, i odgovor ima je bio da se početak isplate dividende očekuje 01.11.2009 , a da im je zakonski rok za isplatu 16.11.2009.

Da, tako je bilo i najavljeno u samom početku.

kako će nam naplatiti harač na dionice?
hoće li ga AP uplatiti prilikom prepisa dionica ili ćemo to morati sami raditi?…uostalom trebali bi znati kolika je vrijednost dionice kako bi se točno obračunao porez a to netko mora objaviti kako mi se čini…jel netko od vas koji ste zvali AP postavio kakvo pitanje o tom porezu?
moguće da isplata dividendnih dionica kasni i zbog ovih razloga jer nije baš jasno kako će se to obračunati…

New Report

Close